начало

Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“ Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“

Как да оспоря съдържанието на протокол от съдебно заседание?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да оспоря съдържанието на протокол от съдебно заседание?

Мнениеот prof_prof » 23 Юни 2007, 17:17

Здравеите колеги,
ако за някои от вас този въпрос не би представлявал трудност, моля отговорете.
Реституционен спор...В протокол от съдебно заседание на ВАС е вписано, че жалбоподателят моли за обезщетение с компесаторни записи, а това не е вярно и не е изричано по време на заседанието. Същевременно от жалбата е видно, че същият претендира реално възстановяване на отчуждения имот. Как и пред кого да оспоря съдържанието на протокола?
prof_prof
Потребител

ЗРАСТИ !!

Мнениеот ivan33 » 24 Юни 2007, 02:09

Включвам се не за да Ви отговоря, а по -скоро да се присъеденя към въпроса ВИ.
На Вас поне директно са Ви го написали!
На мен ми пренаписаха тотално протоколите са разпит на свидетели. Случи се на втора инстанция , а протоколите са от РС.След като предприех действия по вписване на ИМ , защото и това не са разрешили на колегата Ви , който ме е защитавал. Ответник е Община . Променени са имената на Владелеца на имота в полза на друг клон н-ци, които дори не участват в процеса. Дори в същото време същия адвокат им е водил друго дело , по което имота се води по документи на обща за всички наследодателка . Те имат от това интерес и той съвпава с този на Общината -в по-широкия кръг н-ци влиза и чужд гражданин. Заложена е такова двусмисвлие в показанията на двама свидетели , че и на слепия му става ясно , че нас пък гледат да ни изместят на друго място. Когато говорят говорят зза два имота. Имам и свидетел при разпита -присъстваше брата на ищцата . В тоя смисъле и Рещението по другото дело. Явно след завършването му са ги пренаписали в унисон с него . Например Ищцата там имаха нива пък роднините й имаха имот в края на града.
Нивата те сия оряха .Имота не го ползваха като зем. земя Бащата на ищцата го работеше , но с името на бащата на другия клон н-ци И за да не бъда голословен това се случва в ПОС
Мисля да сезирам прокурор 1 Р Вие как мислете? Или може би председателя на съда 2 това основание ли е да искам спиране на делото
ivan33
Потребител

Убий го с мълчание тоя дето плюй съда и адвокатурата.

Мнениеот ivan33 » 24 Юни 2007, 15:42

Къде си лютия ? Да ме насочиш към адвокат .
Да ме прощава някой , ако смята , че издавам служебни тайни. Но аз не мога да пренапиша съдебен протокол. Нито пък тези възрастни хорица - свидетелите , могат да говорят така двусмислено.Щом се случва , значи някой го върше.
Професионална етика ? За какво говорим ? За какви права ? Какви 5лв. В тая Страна / , в която Общините и поземлените комисии крадоха укривайки плановете с информацията за имотите и регистрите за солбствеността, като са ни подправяли заявленията / които по закон си бяха в два екземпляра именно за това / и удостоверенията за наследници / които пък си имаха щемпел " за ПК", /за да се нанизват в тях тия дето сега имат хотели по морето А съда прекрива тези престъпления. Какъв ли му е интереса ? Дали наистина хотелите им по морето са от кредити или от престъпления.
за да не узнаем за това обаче ни тласкаха от дело в дело -живота ни мина да се гаврят с нас . Тая свлоч. Която докато не изринем -няма живот
мълчанието за мене значи и съгласие и съучасти в престъплението
ivan33
Потребител

Мнениеот Ivanova_pk » 25 Юни 2007, 10:11

Може би трябва да предложите протоколите от заседанията да се водят поне от 2-ма души и / или на звуков или видео носител. Може би тогава няма да има разминаване в показанията, но дали е "удобно" за всички, които дават показания????????????? за съдии, за адвокати и т.н.
Ivanova_pk
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 25 Юни 2007, 11:12

Колеги, има такава процедура за допълване на пропуски, но за промени в съдържанието??? Допускам, че тази за допълване би могла да се развие пред съда водил производството, ако това стане преди да се е произнесъл с решение. Ами ако се е произнесъл? Такъв протокол въвежда в заблуждение въззивната, респ. касационната инстанция.
Колеги, моля ви, ако някой има идея, нека я сподели.
Благодаря на включилите се!
prof_prof
Потребител

Мнениеот error » 25 Юни 2007, 16:55

Не мога да разбера защо не сте се възползвали от процедурата по чл.126 ал.2 ГПК.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот prof_prof » 25 Юни 2007, 21:14

Ето това е!!!! Вече ще знам ! Благодаря от сърце:)
prof_prof
Потребител

Назад към Взаимопомощ