начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Как да оспоря съдържанието на протокол от съдебно заседание?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да оспоря съдържанието на протокол от съдебно заседание?

Мнениеот prof_prof » 23 Юни 2007, 17:17

Здравеите колеги,
ако за някои от вас този въпрос не би представлявал трудност, моля отговорете.
Реституционен спор...В протокол от съдебно заседание на ВАС е вписано, че жалбоподателят моли за обезщетение с компесаторни записи, а това не е вярно и не е изричано по време на заседанието. Същевременно от жалбата е видно, че същият претендира реално възстановяване на отчуждения имот. Как и пред кого да оспоря съдържанието на протокола?
prof_prof
Потребител

ЗРАСТИ !!

Мнениеот ivan33 » 24 Юни 2007, 02:09

Включвам се не за да Ви отговоря, а по -скоро да се присъеденя към въпроса ВИ.
На Вас поне директно са Ви го написали!
На мен ми пренаписаха тотално протоколите са разпит на свидетели. Случи се на втора инстанция , а протоколите са от РС.След като предприех действия по вписване на ИМ , защото и това не са разрешили на колегата Ви , който ме е защитавал. Ответник е Община . Променени са имената на Владелеца на имота в полза на друг клон н-ци, които дори не участват в процеса. Дори в същото време същия адвокат им е водил друго дело , по което имота се води по документи на обща за всички наследодателка . Те имат от това интерес и той съвпава с този на Общината -в по-широкия кръг н-ци влиза и чужд гражданин. Заложена е такова двусмисвлие в показанията на двама свидетели , че и на слепия му става ясно , че нас пък гледат да ни изместят на друго място. Когато говорят говорят зза два имота. Имам и свидетел при разпита -присъстваше брата на ищцата . В тоя смисъле и Рещението по другото дело. Явно след завършването му са ги пренаписали в унисон с него . Например Ищцата там имаха нива пък роднините й имаха имот в края на града.
Нивата те сия оряха .Имота не го ползваха като зем. земя Бащата на ищцата го работеше , но с името на бащата на другия клон н-ци И за да не бъда голословен това се случва в ПОС
Мисля да сезирам прокурор 1 Р Вие как мислете? Или може би председателя на съда 2 това основание ли е да искам спиране на делото
ivan33
Потребител

Убий го с мълчание тоя дето плюй съда и адвокатурата.

Мнениеот ivan33 » 24 Юни 2007, 15:42

Къде си лютия ? Да ме насочиш към адвокат .
Да ме прощава някой , ако смята , че издавам служебни тайни. Но аз не мога да пренапиша съдебен протокол. Нито пък тези възрастни хорица - свидетелите , могат да говорят така двусмислено.Щом се случва , значи някой го върше.
Професионална етика ? За какво говорим ? За какви права ? Какви 5лв. В тая Страна / , в която Общините и поземлените комисии крадоха укривайки плановете с информацията за имотите и регистрите за солбствеността, като са ни подправяли заявленията / които по закон си бяха в два екземпляра именно за това / и удостоверенията за наследници / които пък си имаха щемпел " за ПК", /за да се нанизват в тях тия дето сега имат хотели по морето А съда прекрива тези престъпления. Какъв ли му е интереса ? Дали наистина хотелите им по морето са от кредити или от престъпления.
за да не узнаем за това обаче ни тласкаха от дело в дело -живота ни мина да се гаврят с нас . Тая свлоч. Която докато не изринем -няма живот
мълчанието за мене значи и съгласие и съучасти в престъплението
ivan33
Потребител

Мнениеот Ivanova_pk » 25 Юни 2007, 10:11

Може би трябва да предложите протоколите от заседанията да се водят поне от 2-ма души и / или на звуков или видео носител. Може би тогава няма да има разминаване в показанията, но дали е "удобно" за всички, които дават показания????????????? за съдии, за адвокати и т.н.
Ivanova_pk
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 25 Юни 2007, 11:12

Колеги, има такава процедура за допълване на пропуски, но за промени в съдържанието??? Допускам, че тази за допълване би могла да се развие пред съда водил производството, ако това стане преди да се е произнесъл с решение. Ами ако се е произнесъл? Такъв протокол въвежда в заблуждение въззивната, респ. касационната инстанция.
Колеги, моля ви, ако някой има идея, нека я сподели.
Благодаря на включилите се!
prof_prof
Потребител

Мнениеот error » 25 Юни 2007, 16:55

Не мога да разбера защо не сте се възползвали от процедурата по чл.126 ал.2 ГПК.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот prof_prof » 25 Юни 2007, 21:14

Ето това е!!!! Вече ще знам ! Благодаря от сърце:)
prof_prof
Потребител

Назад към Взаимопомощ