начало

Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“ Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“

съдия изпалнителя ПИЧ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдия изпалнителя ПИЧ

Мнениеот popzafiroff » 29 Юни 2007, 09:07

Добър ден на всички който искат да си изкажат меннието, и ако имат възможност да помогнат или поне да дадат съвет.
Първо да се извиня че след с първия си пост във форума веднага моля за помощ, но сила и основание ми даде тази тема http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=22349
Понеже нямам юридическо (или там както се нарича) образование, моля да ме извините,че не ползвам правилните термини или изрази докато представям моя проблем.

И още нещо- простете ми за грубия и простовто уличен изкъз(също така и за правописните ми грешки), който може да прочете по долу

Става дума за застраховотелно дело ... някъде в минало за което сега "разбирам" ,че съм осъден и дължа един тон пари (за мойте стандарти)

Факти :
- правя катастрофа(около 2001-2002г.) в което, аз сам виновен, и на всичкото от горе с алкохол вследствие на което ми отпадат всички видове застраховки.
- Аз съм застрахован тогава в "Юпитер"- (одавна съм загубил този документ)
- Пострадалата кола е застрахована в "Бул Инс"
- Като съвестен пияница и гражданин на Р България се признавам за виновен и приемам регреса на ЗК "Юпитер" да изплатя задължението за което са предявили към мен.
по искане за щетите който съм нанесъл за 2699.50лв на застрахованото лице на "Бул инс".Подписвам договор за расрочено плащане в Юпитер,и почвам да си внасям мечни вноски в цетралата им.
- след 2-3 вноски ги отсвирвам за 1-2 месеца .. и те хоп ФаЛИРАЛИ.. капут.. банкрут (ВИКАМ СИ НА АКЪЛА - ми да го барат какво да ги правя,аз имах желание да си дам парите, а па те взеха че се издъниха)
- по едно време почнаха да идват някакви покани за препоръчано писмо, да сам ходил в пощата и да съм си го взел с обратен подпис -на което аз не обърнах никакво внимание,като си представях че може да са някави рекламни каталози и тем подобни
- и стигаме до 2007.06 където съдия изпълнител връчва на баба ми "Прозовка за доброволно изпълнение"- в което се пише дословно: заплатете сумата 2699.50 ведно с лихвата, считано от 03.09.2004(когато са ме осъдили) както и разноски р-р на 1800.79 и пропорционална такса съгл.т.26 от тарифа на ЧСИ на ЗД "бул инс"
- пича ми запорирал двата апартамента и аз му се обаждам вече като съм разбрал в каква каша съм се забъркал !??!?!
- отивам при Съдия изпълнителя и той на листче почва да ми смятя следното задължение;
главница 2699.5
лихва 954.70(от 03.09.2004 до 27.06.2007)
лихва забава 845.97лв
съд разноски 554.82
изп.разноски 465.00
прорц.такса 429.40
ТОТАЛ 5949.39

Питанката в цялата схема е следната :

1. След като сам имал договор с Юпитер не са ли те длъжни да им изплатят задължението ми,макар да ми отпаднала застраховката , защото те ме потърсиха за РЕГРЕС ?
2. Наистина ли Бул Инс могат да имат претенции към мен ?
3. Имат ли право да ме осъдят и да ми искат такива лихви за този период , при условие че аз не съм знаел че имам задължение към Бул Инс, камоли да знам че съм бил осъден ?!
4. Мене какво ме Е'е че тея са фалирали и сигурно не са им превели парите !? Юпитер е изискал регрес към мен не Бул инс.
5. Бил ли съм законно призован?

Защо пиша този пост ?!
- прочетох във форума за неприязаността Ви към Частните Съдия изпълнители- имайки предвит темата където разисквате закона и какви глупави интерпретации могат да си творят тези господа.
- и най-важното не омаловажаващата причина да търся тази помощ не е толкова за парите,колкото съм обеден,че при посещението си при този съдия изпълнител в офиса му
защо,той....:
--1 човека толкова неадекватно се държеше и крачеше,като луд из стаята,че се осъмних че някъде в нещата има пробив;
--2 искаше срещата да приключи доста дързо
--3 като почнах да разпитвам за делото и да гледам папката му - той ми я взе от ръцете и почна да я прелиства набързо тука така, тука онака, видимо се притесни, и се изнерви повече, че чак почна да обижда
--4 След като му направих забележка да не се държи така аругантно и най-накрая да ми научи фамилията как ми се произнася (да му покажа респект-че не съм блондика и аз мога да чета уж),почна да омеква , дай са да оправи задължението .. ала бала

--------------------------
Господа юристи, ако някой мисли, че имам основание да оспорвам това дело или задължението, което Съдия изпълнителя ми е изискал, съм готов да инвестирам в нерви и време. Дори и да успеем да свалим от задължението ми поне 0.50 стотинки ,съм навит..

best regards 0897814884
popzafiroff
Нов потребител

Мнениеот poul » 29 Юни 2007, 09:55

пробвайте това:
Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.
Чл. 114. Давността почва да тече от деня, от който вземането е станало изискуемо.
Ако е уговорено, че вземането става изискуемо след покана, давността започва да тече от деня, в който задължението е възникнало.
За вземания от непозволено увреждане давността почва да тече от откриването на дееца.
(Нова ал. 4 - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) При искове за неустойка за забава давностният срок започва да тече от последния ден, за който се начислява неустойката.
л. 116. Давността се прекъсва:
а) с признаване на вземането от длъжника;
б) с предявяване на иск или възражение или на искане за почване на помирително производство; ако искът или възражението или искането за почване на помирително производство не бъдат уважени, давността не се смята прекъсната;
в) с предприемане на действия за принудително изпълнение.

направете възражение пред съдия-изпълнителя или обжалвайте действията му като се позовете на тези разпоредби.
Следва да се направи преценка дали е прекъсвана давността.
poul
Младши потребител

Re: съдия изпалнителя ПИЧ

Мнениеот gudio » 29 Юни 2007, 11:02

popzafiroff написа:Защо пиша този пост ?!
- прочетох във форума за неприязаността Ви към Частните Съдия изпълнители- имайки предвит темата където разисквате закона и какви глупави интерпретации могат да си творят тези господа.

Може ли линк към тази тема ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот juli.di » 29 Юни 2007, 11:09

И на мен ще ми бъде интересно да прочета малко повече за тази "неприязаност" :roll: :?:
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
Аватар
juli.di
Потребител

Назад към Взаимопомощ