начало

Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“ Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“

Чиновническа заплаха с паяк и член!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чиновническа заплаха с паяк и член!

Мнениеот evrop4o » 06 Юли 2007, 15:25

:?: Спрян от движение (поради семейни разправии, а не за бракуване) лек автомобил е включен в делбената маса на съдебен процес за делба на СИО след развод и по този повод за него е вписана възбрана в Службата по вписванията. На първия етап съдът се произнася, че ДОПУСКА да се извърши съдебна делба на автомобила при квоти 1/2 ид.ч. за двете страни, но РЕШЕНИЕТО се обжалва по другите части, без това за автомобила. Той си стои мирно на паркинга към блока и не пречи на движението, защото това не е улица, обаче общински чиновник от отдел "Осигуряване и опазване на обществения ред" е прегърнал чл.171 т.5-в от гл.6 на Закона за движение по пътищата и заплашва с паяк и санкции!
Въпросите са: Има ли право този чиновник да репатрира СИО под възбрана, на която предстои съдебно оценителната експертиза? Законосъобразни ли ще бъдат санкциите, за които се отправят заплахи и към кого те трябва да са носочени, след като в момента тази СИО е висяща?
Предварително благодаря!
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот evrop4o » 06 Юли 2007, 15:46

Да, по-правилното беше "запорира", но относно ВПИСВАНЕТО - документът е пред мен с отразените на него: "ВПИСАНО В КНИГИТЕ ЗА ВПИСВАНЕ, дата, том, номер, вх.регистър, съдия по вписванията, подпис, печат."

Обаче, по-важните и необходими ми са отговори на въпросите по същество?
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 06 Юли 2007, 16:31

Ще Ви вдигнат автомобила и още как! Бъркате възбрана със запор, но ще е добре да не бъркате какви са последиците от различните отношения, относно които поставяте въпроса си. Запора служи за обезпечение, касае главно разпореждането с вещта. Отношенията на собственика на вещта с общината, включително и изпълнението на общински наредби и пр. са нещо съвсем друго.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот evrop4o » 06 Юли 2007, 18:23

:!: Не съм адвокат и в първото си обръщение във форума описах ситуацията, без значение доколко мога да направя разлика м/у "възбрана" и "запор". Автомобилът е включен в делбената маса и по адрес на него вече има произнасяне на съда - по 1/2 ид.ч. за двете страни!
:?: Чий е в момента автомобила и може ли сега да се разпорежда някой с него? Към кого трябва да бъдат насочени заплашителните общинските санкции и защо трябва да ги има, след като той все още е под съдебна възбрана /'запор'/ и за него ще предстои експертна оценка? Какво ще стане ако аз отговоря на общинския чиновник да го взима с паяка си и да го кара на м...... си? Съдът кого ще държи отговорен, че автомобилът няма да го има за оценка, а ще бъде (някъде си на географията)? Съдът не ме е упълномощил временно да се разпореждам с него, съхранявам или опазвам. Нямам пари за платен паркинг или да наема гараж, нямам лично място, където да го преместя. На паковите места към блока на никого не пречи, пък така и всеки ден го виждам... Това е моята позиция и как мога да я защитя? Разбира се, че имам адвокат за съдебния процес, но това вече е извън делото и затова неговото мнение е лесно - намери къде да го преместиш... :(
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот evrop4o » 06 Юли 2007, 22:03

:arrow: Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат повдигнатия от мен казус, а най-вече на тези, които добронамерено ми изпратиха мнението си лично!
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот millenna » 07 Юли 2007, 13:51

Няма да се карате... :shock:
Изображение
millenna
Младши потребител

Мнениеот evrop4o » 09 Юли 2007, 00:29

При влязло в сила съдебно решение за допусната делба при квоти по 1/2 ид.ч. за двете страни чия сбственост е в момента движимата вещ и може ли преди съдебно/експертната оценка и окончателното произнасяне на съда някой да се разпорежда с нея?
Не удостоявайте разсилния с внимание!
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Юли 2007, 08:04

evrop4o написа:
:?: Припомням го: - При влязло в сила съдебно решение за допусната делба при квоти по 1/2 ид.ч. за двете страни чия сбственост е в момента движимата вещ и може ли преди съдебно/експертната оценка и окончателното произнасяне на съда някой да се разпорежда с нея?

В момента вещта е обща и всеки от съсобствениците МОЖЕ свободно да я ползва. А какво имате в предвид под "разпореждане" не знам. Може би продажба? - Тогава става мале-мила...
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот evrop4o » 09 Юли 2007, 09:11

Става дума за това - ДОКОГА ЧИНОВНИЦИТЕ ЩЕ НИ ТОРМОЗЯТ !
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Юли 2007, 09:18

evrop4o написа:Става дума за това - ДОКОГА ЧИНОВНИЦИТЕ ЩЕ НИ ТОРМОЗЯТ !

ВИНАГИ ще ВИ тормозят чиновниците.

Мисля, че Ви отговорих на въпроса.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот evrop4o » 09 Юли 2007, 10:12

БЛАГОДАРЯ DEKAH, :idea:
evrop4o
Нов потребител

Удовлетворителен финал!

Мнениеот evrop4o » 10 Юли 2007, 13:54

:lol: Спазвайки няколко съвета от форума се стигна до споразумението - паякът и члена няма да репатрират возилото, а ще изчакат съдебно/експертната оценка!

:arrow: Сполука и късмет на всички, усмивки и хладинка !!!
evrop4o
Нов потребител

Мнениеот dinev » 10 Юли 2007, 14:24

Картинката е страшна! Заплашен със паяк ( арахнос ), че и със член! :lol:
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Назад към Взаимопомощ