начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Правилата и редът за извършване на общественополезна дейност

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилата и редът за извършване на общественополезна дейност

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 11:47

Колеги , има ли някой информация , какво трябва да съдържат точно правилата за извършване на общественополезна дейност от ЮЛНСЦ?
Може ли някой да ми даде информация , откъде мога да получа евентуално повече данни или някакви сламки?
Благодаря, предварително!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот legista » 09 Юли 2007, 11:55

sunrise, не знам доколко ще съм Ви полезна, но правилата се уреждат в Устава на ЮЛНЦ и по закон. Какви други правила може да имате предвид, не се сещам- конкретизирайте!
legista
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ » 09 Юли 2007, 12:23

Колеги, на мен също ми предстои регистрация в Централния Регистър за ЮЛНЦ с общественополезна дейност към МП. Мислех да пускам нова тема, но виждам, че имаме сходен проблем ;). Предполагам, че sunrise има предвид правилата и редът за извършване на общественополезна дейност, посочени като едно от необходимите приложения към заявлянието за вписване на необходимите обстоятелства по чл. 45 от ЗЮЛНЦ, наред с
1. препис от съдебното решение за първоначална регистрация;
2. препис от съдебното решение за вписване на определянето за осъществяване на общественополезна дейност;
3. списък на лицата от състава на управителните органи;
4. удостоверение за актуално състояние по регистрацията;
5. препис от акта за учредяване, в случай че юридическото лице не подлежи на съдебна регистрация;
6. препис от действащия устав, съответно от учредителния акт;
7. удостоверение за данъчна регистрация;
8. декларация за съответствието на устройството и дейността на юридическото лице с изискванията на чл. 38 до чл. 41 ЗЮЛНЦ;
9. декларация за наличието на просрочени данъци, такси, мита и други публични вземания;
10. правилата и реда за извършване на общественополезната дейност.

Въпреки това, на мен също не ми е ясно какво точно трябва да представляват :roll: ... Бих бил много благодарен, ако колеги, които са регистрирали ЮЛНЦ в обществена полза, се включат в дискусията и помогнат с някакви сламки. :)
ivanov_
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 13:39

Имам пред вид точно това, което пише ivanovл Това не са правилата по Устава, а конкретизиране на начините и процедурата по която ще кандидатстват по проекти на сдружението др. лица. в устава тези правила не се съдържат. Доколкото знам, това сдружение се е опитвало да"мине" по този начин , но не става.
sunrise
Активен потребител

Имам пред вид точно това, което пише ivanovл Това не са правилата по Устава, а конкретизиране на начините и процедурата по която ще кандидатстват по проекти на сдружението др. лица. в устава тези правила не се съдържат. Доколкото знам, това сдружение се е опитвало да"мине" по този начин , но не става.
sunrise
Активен потребител

sunrise
Активен потребител

Мнениеот svetulka » 09 Юли 2007, 13:48

колеги, правилата са чисто формални и доста прости. дайте мейл-адреси и ще ви изпратя такива, успешно минали пред МП. :)
svetulka
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ » 09 Юли 2007, 14:58

Svetulka, mnogo ti blagodarq!
ivanov_@lex.bg
ivanov_
Младши потребител

Мнениеот stavrev » 09 Юли 2007, 15:37

svetulka написа:колеги, правилата са чисто формални и доста прости. дайте мейл-адреси и ще ви изпратя такива, успешно минали пред МП. :)

Ако можеш прати и на мен.Благодаря предварително!
stavrev@lex.bg
stavrev
Потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 16:36

svetulka, много благодаря! ще ги ползвам да им подготвя нещо подходящо за тях.
Приятен ден и успешна седмица!:D
sunrise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ