начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Необходим ли е МНОГОЛИКИЯ ДОСАДНИК на ФОРУМА на ЛЕКС.БГ ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Необходим ли е МНОГОЛИКИЯ ДОСАДНИК на ФОРУМА на ЛЕКС.БГ ?

ДА. Участници като него са коректив, на питащите, които не могат да се ориентират правилно къде да си поставят въпроса.
30
33%
НЕ.
62
67%

Общо гласове : 92

Към Светулка и другите стожери...

Мнениеот Clavdivs. » 23 Юли 2007, 11:27

svetulka написа:... а безкрайния спам на г-н Лют и дружинката му си стои навсякъде.
...скоро форумът ще се занимава единствено с това кога на Лютия му се пие биричка и кой от приятелите ми ще постне по-хубава картинка по този въпрос.

Тъй като съм един от активистите по "постването на хубави картинки", "бисери" и други подобни, които се явяват недопустими за правния аристократизъм на форума на Лекса /изграден в дух на самоотвержена взаимопомощ, дълбокомислени и високоакадемични, но иначе така ползотворни дискусии (еееех които ги имаше навремето) /, а явно Вие сте против подобно лежерно поведение, ще се радвам да отворите надлежна тема, където да обсъдим така наболелия проблем.

Не е коректно да правим това в темата, единствената цел на която вероятно е да послужи за реклама на създателя си.

Искам да се обърна към форумистите, които в обзелия ги ахилски гибелен гняв от настоящия /а явно и от другите ми постинги/, са решили веднага да му отговорят. Моля първо да обърнат внимание на едно мъъъъничко обстоятелство:

Виждате ли някой от "дружинката" и особено от пускащите картинки на това толкова ... неюридическо, презряно, издаващо провинциален произход, недодяланост и явно нежелание за "взаимопомощ" питие, да си е сложил линк към личния сайт?
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот enigma » 23 Юли 2007, 11:52

Истината е, че някак си изчезнаха сериозните и забавни теми. Поне в материята, която аз следя.

Надявам се, че това е само от летния сезон.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Юли 2007, 12:28

dask написа:В противен случай, точно в 12 часа и 1 минута, ще пратя до въпросното ЕООД и копия до всички заинтересовани лица, подробно информация как биха могли и в какъв размер да търсят от Пр. Недев отговорност не само за направените разходи, но и за всички други неблагоприятни последици. :!:

Какво стана, наближава 12 и половина, уведоми ли ги? 8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот uvella » 23 Юли 2007, 12:54

Кофти тема... кофти идея... Като ме карат да избирам "или мене или еди-кой си", отговорът е "И".
Необходим е Лютият, необходим е Монтескьо. И двамата са си на мястото ТУКА. И без това реално практикуващите адвокати в сайта са кът.
Така че - към двамата - забравете за дразгите...
От цялата какафония схващам, че Монтескьо се е почувствал лично, дълбоко и непоправимо засегнат (може би на професионализъм или кой знае) от някоя хаплива забележка на Лютия. Може да е било и директно оскърбление.... То Лютият май на никого не е спестил по нещо остричко... Но това не го прави излишен, точно обратното.
Всеки един е уникален. Някои го наричат биологично разнообразие, други, по еволюирали - стил... Стига сте се перчили и мерили атрибутите, както каза по-горе някой.
Нито един от двамата - Монтескьо и Лютият, не бива да напуска лекса. А предложението ти, Монтескьо, е абсурдно, анкетата - обидна за всеки от правистите тук. И ти го казвам, не за да нараня за пореден път егото ти, а просто защото смятам, че и ти си ни нужен, а за Лекса - жизнено необходим. Това от мен.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот aglaia » 23 Юли 2007, 13:23

dask написа:Както се казва "За умрелите/в това число и самонапускащите/ или добро или нищо".
А и защо ли някой си търси оправдание с поведението на друг, който със сигурност е много по-добър юрист от него.
Да живее и лютият и всички люти, които директно казват истините, колкото и неприятни да са те! :lol:

Л. бил по-добър юрист от Monteskio?????? :oops:

Жегите не Ви се отразяват добре!

За да си "по-добър юрист", трябва изобщо да си някакъв юрист :idea:
aglaia
Младши потребител

От модератора - за форума

Мнениеот moderator » 23 Юли 2007, 15:10

Здравейте, не бих могъл да не се включа и да не споделя някои важни моменти за форума.

Най-важното, което всички посещаващи форума трябва да знаят е, че форумът е за всички! Всеки, който иска да пита или да отговаря може да го направи, съобразно правилата на Lex.bg и в съответната категория. Нападки и обиди във форума не се толерират, но постове от вида: "обърнете се за консултация към адвокат" не могат да бъдат тълкувани като нападки или обиди, макар тяхното често използване и дискусиите, които пораждат, да правят темите неконструктивни.

Желанието на някои потребители за обособяването на форум само за юристи е факт - разделът е "Форум за юристи". В него могат да пишат всички регистрирали се като юристи потребители. На всеки от нас обаче би следвало да е ясно, че информацията, предоставяна при регистрация, не винаги е 100% достоверна, поради което от особено голямо значение е добросъвестността на потребителите. Всяка тема, пусната от неюрист във "Форум за юристи", или такава, чието място е в друг раздел, бива преместена, поне доколкото това може да се прецени.

С цел да изясни и обобщи по-конкретните искания на потребителите на Lex.bg, преди неговото обновяване, екипът на портала ви кани да участвате в онлайн дискусията в петък от 16ч.
moderator
Младши потребител

Re: От модератора - за форума

Мнениеот prnedev » 23 Юли 2007, 16:46

moderator написа: Най-важното, което всички посещаващи форума трябва да знаят е, че форумът е за всички! Всеки, който иска да пита или да отговаря може да го направи, съобразно правилата на Lex.bg и в съответната категория. Нападки и обиди във форума не се толерират, но постове от вида: "обърнете се за консултация към адвокат" не могат да бъдат тълкувани като нападки или обиди, макар тяхното често използване и дискусиите, които пораждат, да правят темите неконструктивни.

16:30... още няма реакция...

Г-н Модератор, сигурно не чета на правилното място, но на Условията за ползване като "Злоумишлени действия" е сложено и понятието Flood.
Доколкото съм запознат Flood е английска дума, означаваща обсипвам, заливам. Това по същество са преднамерени или непреднамерени действия на някой или много хора, целящи заливане на даден канал с голямо количество безсмислена информация. Като flood се приема смяна на три и повече никнейма за по-малко от три секунди. Също като flood се приема и повтарянето на едно и също нещо по много пъти и често.

В самото изречение "Обърнете се за консултация към адвокат" няма нищо лошо, стига да не е единствено... и на всяка тема. От това идва дразненето. Монтескьо е написал точната характеристика на проявеното "злоумишлено действие" - Flood в Lex.bg

И една препоръка. Няма да е лошо във "Форум за юристи" да се обсъждат проблемите на съсловието, защото иначе се размива самото му наличие. Според мен не е удачно във "Форум за юристи" да се обсъждат теми, подходящи за другите раздели - Имоти, Трудово право, Взаимопомощ и т.н.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот iata » 23 Юли 2007, 20:39

Аз посещавам този форум, защото искам да получа мнението на мислещи юристи по казуси, които ме интересуват. На юристи, които анализират казусите. Такива като монтескьо. Това е моето виждане за форума.

Това, което ме дразни е, че лютия с непрекъснатите си постинги "посетете адвокат" налага своето виждане за форума. Така, както аз не се налагам, така не искам и да ми налагат чуждо мнение. Дори и под формата на "посетете адвокат".
iata
Потребител

Мнениеот iata » 23 Юли 2007, 20:48

а специално на dask искам да кажа "stay away from nedev".

Ти засега имаш 10 глупави мнения. Когато имаш участието и знанията на Недев, тогава го критикувай.
iata
Потребител

Мнениеот aglaia » 23 Юли 2007, 23:29

svetulka написа:Аз лично знам, че не съм длъжна да чета написаното от Лютия, но когато ВСЯКА тема, която отворя, започва и свършва с неговия девиз, а по средата стоят 50 възпитани епитета за питащия, всеки, който му е отговорил и т.н. - ами изнервям се. Но това, което повече ме изнервя, е следното: два пъти се опитах в тема да отговоря на Лютия. И двата пъти постът ми БЕШЕ ИЗТРИТ, а безкрайния спам на г-н Лют и дружинката му си стои навсякъде. Явно, модераторът е на мнение, че мненията на Лютия са особено ценни за читателите на форума.
Аз бях дотук. Моето отсъствие няма да увреди форума ни най-малко, така че го правя не с идеята да протестирам - просто ми писна. Преди прекарвах в този форум почти цялото си свободно време. Вече няма какво да се чете в този форум - всяка дискусия на третия пост завършва със спор дали питащият е ............., или не е, а това няма много общо с правото или поне с онова право, по което съм учила и по което работя вече ... години. Карай. Както отбелязах в един отдавна изтрит пост, скоро форумът ще се занимава единствено с това кога на Лютия му се пие биричка и кой от приятелите ми ще постне по-хубава картинка по този въпрос.

Напълно съм съгласна!

Мой пост също беше изтрит, при положение, че изобщо не съдържаше нещо нецензурно; за сметка на това, ....... от краставици стоя три дни. Ах, извинете, използвам нецензурна дума, веднага ми изтрийте мнението; само да отбележа, че краставиците стояха три дни!!!

Аз безкрайно ценя свободата на мнението; само че това е - по-скоро беше - ЮРИДИЧЕСКИ форум, и следва да имаш нещо ПРАВНО да кажеш. Ако не - има достатъчно махленски форуми. Когато за нищо не ставаш, най-лесно е да кажеш - ама как без пари, моля ви се, обърнете се към адвокат... Човек, който само това повтаря, и да му платиш, пак няма да ти даде адекватен съвет - защото който знае и може, говори компетентно и по материята - а парите, ако си толкова умен и страшен юрист, ще дойдат... Колегите, които държат да напсуват хората, защото са запитали нещо, доказват само едно - дълбоките си комплекси. НИКОЙ от тях не е дал съвет, в който има разсъждение. Е, ПУРНЕС цитираме - ех, сложна работа...

Колеги, та не виждате ли, че и хората ни се смеят вече? Има пет теми във форума, където се пита могат ли чужденци да придобиват земя в България, и всички дълбокомислени глави тука, чиито думи струват злато и не искат и да кихнат без пари, заобикалят този простичък въпрос - ЗАЩО - защото не могат - не че не искат - просто нямат отговор - да отговорят на ПРАВЕН въпрос; друго си е да напсуваш човечеца, дето пита къде се правят справки в СВП - там сме много силни, нали...

Ех, договора ни за присъединяване към ЕС не е ПУРНЕС, а ние сме европейци, ама не дотам...
aglaia
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Юли 2007, 23:45

aglaia написа:Мой пост също беше изтрит, при положение, че изобщо не съдържаше нещо нецензурно; за сметка на това, ....... от краставици стоя три дни. Ах, извинете, използвам нецензурна дума, веднага ми изтрийте мнението; само да отбележа, че краставиците стояха три дни!!!

Аз безкрайно ценя свободата на мнението; само че това е - по-скоро беше - ЮРИДИЧЕСКИ форум, и следва да имаш нещо ПРАВНО да кажеш. Ако не - има достатъчно махленски форуми. Когато за нищо не ставаш, най-лесно е да кажеш - ама как без пари, моля ви се, обърнете се към адвокат... Човек, който само това повтаря, и да му платиш, пак няма да ти даде адекватен съвет - защото който знае и може, говори компетентно и по материята - а парите, ако си толкова умен и страшен юрист, ще дойдат... Колегите, които държат да напсуват хората, защото са запитали нещо, доказват само едно - дълбоките си комплекси. НИКОЙ от тях не е дал съвет, в който има разсъждение. Е, ПУРНЕС цитираме - ех, сложна работа...

Колеги, та не виждате ли, че и хората ни се смеят вече? Има пет теми във форума, където се пита могат ли чужденци да придобиват земя в България, и всички дълбокомислени глави тука, чиито думи струват злато и не искат и да кихнат без пари, заобикалят този простичък въпрос - ЗАЩО - защото не могат - не че не искат - просто нямат отговор - да отговорят на ПРАВЕН въпрос; друго си е да напсуваш човечеца, дето пита къде се правят справки в СВП - там сме много силни, нали...

Ех, договора ни за присъединяване към ЕС не е ПУРНЕС, а ние сме европейци, ама не дотам...

С удоволствие ще прочета мнението ВИ по темата колега.

Надявам се да имате какво да кажете по въпроса.

А относно това дали някой трябва да си плаща или не си остава в адвокатската кантора. Юрисконсулти, дознатели, следователи и т.н. са на ЗАПЛАТА. Заплатата си върви - без значение КОЛКО СИ КАДЪРЕН. А в адвокатската професия КАДЪРНОСТТА струва пари.

НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ВИ ПРАВЯТ НА "ХАХАВИ"?
ДА влизат тук и с всичката си НАГЛОСТ да искат БЕЗПЛАТЕН юридически съвет и когато такъв не им е даден или са изпратени при адвокат, защото без документи, на празни приказки само НЕ СТАВА?
Никога не съм правил забележка на колега, че е дал мнение или че е помогнал - право на избор. Обаче НИКОЙ не се замисля, че тези знания струват пари, нерви и време и след като си дал на някой насока той започва да задълбава подробности и да иска ОЩЕ и ОЩЕ и ОЩЕ.

Безплатният обяд - на "върба" сряда.
Аз като влизам в магазина и си плащам.
Колкото мога - помагам и то на добра воля.

Тези, който нямат пари за адвокати - има си правна помощ. Държавата плаща на адвоката за труда. Ако не им харесва - да се изнасят към някоя държава, в която НЕ СЕ ПЛАЩА С ПАРИ, а с краставици и сливи.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот hebigatsu » 24 Юли 2007, 13:36

8) По начало този род спорове са ми изключително неприятни, но след като се започна оформяне на групи и фракции във форума, реших да кажа и своето мнение (не, че разчитам особенно да се вземе под внимание, но ...)
Въпреки, че принципно споделям изложеното тук становище:
lyutiyat написа:
ares написа:Абсолютно съм съгласен kaka_vida.
Всички гилдии си пазят хляба- и нотариуси и съдии и т.н.
Адвокатите сме единствение, които вредят на самите себе си при това с някакво мазохистично удоволствие.

Не става въпрос само за хляба !

Не става въпрос само за пари !...

Става въпрос и за безобразното нахалство на някои самвовлюбени , нагли и безочливи персони, които считат, че някой им е задължен да ги консултира безплатно и то пълно , обстойно и по отношение на всички последващи въпроси, които възникнат в главите им впоследствие !

Става въпрос и за безобразното нахалство на някои самвовлюбени , нагли и безочливи персони , които дори си позволяват да обиждат колеги , които вече са им дали някакво становище , само защото отговорът им или не ги удовлетворява или с типично андрешковския си стил се опитват да предизвикват...

Става въпрос и за лица , чиято патологична изява се изрязява в обвинение и на съдии и на прокурори и на други колеги в какви ли не противоправни и престъпни деяния , само защото съответния акт не им се харесва или е насочен против самите тях.

Става въпрос и за лица, които имат ангажирани адвокати , но " ей така " и защото е без пари , решават да питат и във форума , вместо да попитат адвоката си ...

Става въпрос....

Общите условия на Lex.bg , са си общи условия , но въпроса е , че всяко едно твърдение по първоначалното становище на колегата , открил темата е обосновано и вярно !

Определено не споделям методите и средствата за постигането му.

Що се отнася до това:
lyutiyat написа:Да им отговоря ли :?:

Или да оставя " обвинителите "
Изображение

да се олеят напълно :?:

Ще ги оставя още малко , но ... само дано се сещат по- често да си сменят памперсите !... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение

..определено ме притеснява варианта да се получи това:
lyutiyat написа:Да им отговоря ли :?:

Или да оставя " обвинителите " да се олеят напълно :?:
Изображение
Ще ги оставя още малко , но ... само дано се сещат по- често да си сменят памперсите !... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА МАНИПУЛАЦИЯТА :roll: :wink:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот cvetana » 24 Юли 2007, 14:00

Споделям мнението на Монтескьо.
Аз смятам, че админите в този форум нямат и капка уважение към резонните молби и предложения на наистина стойностните участници в този форум, и на сайта като цяло. А място - съвсем определено и много лесно - заема всичко безсмислено, лъжливо, неграмотно и деконструктивно.
Моите съжаления, но и аз отдавна нямам усещането за нещо приятно, а напоследък и полезно (четейки напр. разни откровени неграмотници като "адв." Николов)...
Последна промяна cvetana на 24 Юли 2007, 14:39, променена общо 1 път
cvetana
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 24 Юли 2007, 14:05

cvetana написа:............................
Моите съжаления, но и аз отдавна нямам усещането за нещо приятно, а напоследък и полезно (четейки напр. разни откровени неграмотници като "адв." Николов)...

8) Това също не го приемам като етично и стойностно изразяване на отношение.
Както е казал народа: "Когато плюеш срещу вятъра, риска да се наплюеш сам е мноооого висок". :wink:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 24 Юли 2007, 14:10

hebigatsu написа:
8) Това също не го приемам като етично и стойностно изразяване на отношение.
Както е казал народа: "Когато плюеш срещу вятъра, риска да се наплюеш сам е мноооого висок". :wink:

Еее тя поговорката не е баш така :wink: Но с оглед етичното иразяване и заобикаленя на ауто-риплейса - :D

"Когато при осъществяване на волевото екстрактиране на диуретичните продукти, векторът на процеса е с обратна посока на вектора на спонтанното движение на въздушните маси, то тогава вероятноста за турбулентна дифузия и последващо неконтролируемо задействане на силите на триене между хомеостатичната единица и въздушно-диуретичния зол, нараства и в някои случаи клони към безкрайност."
Последна промяна Clavdivs. на 24 Юли 2007, 14:29, променена общо 2 пъти
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот lexos » 24 Юли 2007, 14:17

Не се отчете един друг нюанс на темата - за хората, юристи или само заинтересовавни, вече няма полза да задават въпроси във форума. При задаването на обикновенни, наболяли въпроси най-гръмогласните от пишещите (от рода на Лютия) прибягват до обиди, препращания към теми или други подобни, но рядко някой дава отговор по същество.
Разбирам ги и тях - то все едно и също да те питат не е интересно, но нали затова са тук - да помагат. Като не им е интересно, да напуснат форума и да дадат път на тези, които все още им е пука за хората.
Поради тази причина много питащи се отдръпнаха от форума (включително и аз). А много отговарящи не изпитват удоволствие да споделят знанията си.
А форума, в резултат на гореизказаното, се е превърнало в място за джафканици и зъбене
lexos
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 24 Юли 2007, 14:23

8) За lexos,

Не мисля, че препращането към провели се вече дискусии във форума е укорима форма на отговор. Напротив. Придружаващите "указанието" епитети обаче, подлежат на коментар :wink:
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот cvetana » 24 Юли 2007, 14:32

hebigatsu, не разбрах - аз плюя срещу себе си, защото и аз съм неграмотна ли? :D
cvetana
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 24 Юли 2007, 14:36

Иначе - за пояснение - аз влизам тук под различни имена (който ник ми хрумне на момента), и от месеци не съм преглеждала сериозно нито една тема. Достатъчни са ми само 2-3 мнения по някой постинг и отпрашвам в други сайтове.
А влизам с различни никове, защото моят авторитет като юрист не се оформя от участието ми в някакъв форум. Мястото и хората са другаде. Тук няма да си правя реклама, нито ще сбирам клиенти, капиш?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 24 Юли 2007, 14:50

cvetana написа:hebigatsu, не разбрах - аз плюя срещу себе си, защото и аз съм неграмотна ли? :D

8) Твърде буквален прочит за един юрист. Мнението ми е пределно ясно - не става въпрос за грамотност, а за етика. Капиш!?!? :wink:
hebigatsu
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ