начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

затруднена

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

затруднена

Мнениеот ужасна грешка-спешно!!! » 28 Окт 2004, 15:00

Две приятелки се обърнаха към мен за помощ едната във връзка със семейноправно а другата с трудовоправно дело.Не съм практикувала ,понеже завърших скоро,а сега се грижа за малкият си син.Но не можах да откажа.Заех се и съставих исковите им молби.Но поради липса на свободно време помолих секретарката на съпругът ми да занесе молбите в съда.Изготвих три преписа на молбите и един за мен.Като й казах да направи копия на приложенията и да ги прикрепи към всеки препис а оригиналите да прикрепи към моя.Но тя явно е забравила и е завела молбите като към единият от преписите е прикрепила оригиналите на приложенията ,а към другите преписи нищо.И в двата случая ответниците притежават въпросните документи ,но това сигурно не е от значение.Как трябва да постъпя?Да отида в деловодството и да ги помоля да ми върнат молбите ,да ги оправя и пак да ги дам или да чакам и да видя какво ще стане?
Извинете ме за невежеството ,но нямах време да ходя на стаж нито пък намерене да практикувам,просто искам да помогна.
Благодаря на отзовалите се :)
ужасна грешка-спешно!!!

Re: затруднена

Мнениеот Sir Bob » 28 Окт 2004, 15:06

Напишете обяснение и го приложете към депозираните молби заедно с неприложените до този момент приложения.
Sir Bob

Мнениеот затруднена » 28 Окт 2004, 15:12

Да но как да ги приложа като тя е завела оригиналите?Как да направя копия ,като нямам от какво?
затруднена

Мнениеот Sir Bob » 28 Окт 2004, 15:17

Помолете от деловодството на съда - имате входящ номер на молбата.
Sir Bob

Мнениеот затруднена » 28 Окт 2004, 15:21

точно там е проблема -нямам входящтият номер,понеже секретарката не е направила копие за мен.Напражила е само три и всичките е завела в деловодството.От там й обяснили ,че нямало как да й дадат входящт номер ,понеже всичко ставало по електронен път.И аз не можах да разбера точно.Добре,че в компютъра си пазя всичко ,иначе нямаше да имам никакво копие за себе си.Извинете ме за неадекватното поведение и въпроси,но наистина нямам голямо понятие.Благодаря ви Боб:)
затруднена

Мнениеот monteskio. » 28 Окт 2004, 15:31

Ще се нагърбя с "нелеката задача " да Ви помогна))))
Така.......
Едно и разковничето.....Щом сте подали две искови молби, би следвало да имате и личните данни да ищице....Записвате си ЕГН и на двамата и правите справка за образувани дела в деловодства Облигационни състави мисля, че беше 208 стая, а брачното деловодство е предпоследната врата от дясно до Архива.( обяснявам така, защото разбрах , че сте от Варна. И така ще имате възможността да се запознаете с преписката. Ако имате желание, представете трудовоправния казус.
Тук във форума има колеги, на които ще им бъде интересно включая и моя милост)))))

УСПЕХ!

monteskio
monteskio.

Мнениеот monteskio. » 28 Окт 2004, 15:38

Относно трудовоправния казус - направихте ли изрично искане производството да бъде образувано по реда н ачл. 126а ( бързо производство)?

)))))

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот донна2 » 28 Окт 2004, 17:22

вижте по азбучника в деловодството , ще ги отриете
нищо страшно не е станало
донна2

Мнениеот затруднена » 28 Окт 2004, 22:02

Да монтескьо направих го:).Ако имате Ай Си Кю номер или друг вариант за коресподненция чрез интернет ,с удоволствие ще ви изложа казуса.Не ми се иска да го коментирам публично.
затруднена

Мнениеот monteskio » 28 Окт 2004, 22:04

319-273-582 ICQ

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот zatrudnena » 28 Окт 2004, 23:00

namerih nqkoi si shveik tam nqma6e monteskio.Eto ti moqt nomer 155979668
zatrudnena

Мнениеот vagabon4o » 28 Окт 2004, 23:21

и в двата случая съдът няма да даде ход на исковата ти молба,защото тя не отговаря на изискванията на чл.99/ГПК, поради тази причина дали ги ще отидеш лично да си вземеш молбата или ще изчакаш съдът да ти посочи да я поправиш шлш ще подадеш нова няма никакво значение.Не пишеш дали са внесени съдебните разноски, но ако не са, се погрижи и това да стане.
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот затруднена » 29 Окт 2004, 22:28

Според мен и в двата случая не приятелките ми са освободени от държ.такса.
затруднена

Мнениеот marlow » 31 Окт 2004, 17:13

Не се шашкай!
Ако оставят делото без движение ще получиш съобщение, ако е насрочено пак ще съобщят за датата и състава, а останалото може да се поправи и по време на процеса.
Монтескьо май е на принципа "Защо нещо да става просто като може да стане сложно".
marlow

Мнениеот затруднена » 31 Окт 2004, 18:14

:)))))))))))))))))))))
Не го познавам лично и не съм на ясно какви принципи изповядва:)
затруднена

Мнениеот Гери » 31 Окт 2004, 18:23

Във Варна азбучник няма :))))
Бе май има един, ама той се мотка при една лелка дето само съска. Да си направи справка по ЕГН в което и да е деловодство (гражданско) и няма да има проблем.
Гери

Мнениеот monteskio. » 31 Окт 2004, 21:45

?!
monteskio.

Мнениеот monteskio. » 31 Окт 2004, 21:46

Ти изглежда въобще не си наясно с кавито и да е принципи))))

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот донна2 » 31 Окт 2004, 22:41

Споко !!!!!!!
Не обръщай внимание ........
Да не ти пука !!!!!!!
донна2

Мнениеот monteskio. » 31 Окт 2004, 22:57

Опитваш да се бъдеш колегиален, В ПОМОЩ , а какво се получава, КОГАТО има коментар подобен на този, който даде marlow?!

MONTESKIO

MONTESKIO
monteskio.

Следваща

Назад към Взаимопомощ