начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Необходим ли е МНОГОЛИКИЯ ДОСАДНИК на ФОРУМА на ЛЕКС.БГ ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Необходим ли е МНОГОЛИКИЯ ДОСАДНИК на ФОРУМА на ЛЕКС.БГ ?

ДА. Участници като него са коректив, на питащите, които не могат да се ориентират правилно къде да си поставят въпроса.
30
33%
НЕ.
62
67%

Общо гласове : 92

Re: eeeee

Мнениеот apk76 » 31 Юли 2007, 16:01

slavi_kotarov написа::shock: Леле, вземете да се топнете в някой басейн бе, хора, тези жеги съвсем ви съсипаха... Това ли е най-активната тема в целия форум? А къде е катрана и кокошите пера, да валяме наред участниците, дето не ни харесват? Верно съдебна ваканция, верно скука в канторите, верно непосилни жеги, водещи до изменения в психичното състояние на хората, престояли повечко на слънце, ама чак до тази тема ли стигнахте? :shock:

подкрепям и апелирам към благоразумие :idea:
ULTIMA RATIO
apk76
apk76
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Юли 2007, 16:13

Този форум дава прекрасна възможност на много лица, които не са с юридическо образование, да получат ценна информация и насоки от колегите юристи. Всяка информация на всеки един колега е стока, свързана с полагане на интелектуален труд. Обстоятелството, че колегите благоволяват да обръщат внимание на питащите, които не са юристи и да им дават юридическа информация, говори за благородство, хуманност, професионализъм и желание да помогнат. Друг е въпросът, доколко питащите неюристи оценяват този жест...
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот aglaia » 31 Юли 2007, 18:15

"Благоволяват да обърнат внимание" :shock:

Не се смятам за нещо повече от хората само благодарение на юридическата си диплома, за да си позволя подобно високомерие!

Смятам да продължа не да "благоволявам да обърна внимание", а да помагам, винаги щом имам време и желание.
aglaia
Младши потребител

Мнениеот avrora » 31 Юли 2007, 18:27

Е, стига, колеги. Някак си ми се струва прекалено.

Мисля, че това е възможност за всички да продължават да учат, да видят какво е мнението на колеги, да се научат как да дават съвет.

Особено при по - оплетени казуси във форума се дава само насоката. Пък и си мисля, че повечето хора вече се убедиха, че е по - добре и по -евтино да си позлваш услугите на колега, отколкото след като възникне проблема да се "биеш в главата". Все пак много често се оказва, че "евтиното излиза много скъпо".

Не на последно място всеки е свободен да реши дали да даде или не консултация.
avrora
Младши потребител

Мнениеот policai » 03 Авг 2007, 00:04

policai написа:Гласувах с "ДА!"!
В края на крайщата това е итернет и не живеем в Русия, където Путин преди месеци разпореди на тяхното руско НСБОП кои сайтове трябвало да са недостъпни за редовия потребител! Всеки един участник в кой да е форум придава нов цвят, а аз обичам разнообразието.
По отношение на изказаните мнения, че е необходим форум, досъпен само и единствено за опитни юристи и никакви недосукали студенти и разни низши организми, завършили неюридически университети ще кажа едно: АМИ, ПИЧОВЕ НАПРАВЕТЕ СИ ПЛАТЕН ФОРУМ ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО И ТАМ УТОЧНЯВАЙТЕ КАК СЕ ВЪЗХИЩАВАТЕ ОТ УНИКАЛНОСТТА СИ, КАКТО И КОЛКО ВЕЛИК Е ВСЕКИ!

PS. Ако Монтескьо спре участието си тук наистина ще е жалко, така е и с изброените от него никнейми на участници. Дано повече хора, като тях се включват, за да има форума повече цвят! :wink: 8)

Няма как да преправя мнението си на "НЕ!, но ако мога бих го преправил. Сгреших и го признаваем! Хубаво е форумът да е шарен, но месиии/ментори не са необходими, пък и времето им отмина!
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот TheBoZZ » 06 Авг 2007, 20:09

Здравейте,
Искам да се включа в дискусията, но по един малко по-конкретен въпрос свързан с поведението във форума, което е в пряка връзка с тази тема.

Преди да изкажа каквото и да било бих искал да изясня моите разбирания. За мен:

1. Адвокатската професия се упражнява основно чрез четене на документи. Всеки професионалист би следвало първо да се запознае с документите, а в последствие да се произнася по въпрос свързан със случая.

2. Намираме се в интернет и тук потребителите на този виртуален свят са свикнали да получават всичко без пари (музика, софтуер, програми). Освен този дух да незачитане на авторските права тук е й място където човек може лесно и бързо да потърси и намери подробна и конкретна информация, която в общия случай е безплатно.

3. Намирам адвокатстката помощ както всяка друга обособена в свой пазар. Всеки адвокат би следвало да се стреми да показва високо качество на услугата, която предлага. Не всички адвокати са с еднакви знания и процесът на обучение не свършва с дипломиране, а с пенсиониране.

Имайки впредвид горното намирам за разумно отговарянето на тема/отговор във форума с единствено тълкувание в общия случай. Не намирам за коректно решаването на възникнали казуси до техния край, тъй като това изисква задълбочено четене и косвено Вие изяждате хляба на някой ваш колега по такъв проблем сега и в бъдеще (отговорите се съхраняват във форума и са публични).

Смятам за разумно всеки адвокат да се стреми да покаже разбиране на възникнал проблем от живота като го отнесе към правната материя. Това би следвало да бъде полезно на колега (в общия случай юрист), който след него се е сблъскал съв същия проблем. Това би доказало задълбочените му разбирания по даден въпрос и утвърдило името му в въпросния пазар на адвокатска помощ.
Изображение
Гаро Гарабедян
TheBoZZ
Младши потребител

Re: ОТКАЗ ОТ УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМА НА ЛЕКС

Мнениеот oho_boho » 09 Авг 2007, 09:36

monteskio написа:
ЗАЩО ТОЧНО " lyutiyat " ? Справка - дадените от него 1810 мнения.

99 % от тях са почти идентични.

Само за броени дни вече надхвърлят 2300! Ето това е достойно за "Стахановец"! Но, monteskio, тук умерените и балансирани участници не са на почит. За жалост много от стойностните форумци напуснаха! И така трябва да бъде, след като кресливите и агресивни изказвания взеха връх. Аз правя последен опит да се противопоставя на "лютивищината", за това сложих подобен текст като мой "подпис"! Имам малката надежда, че и други ще ме подкрепят. Все пак в резултатите от анкетата съзирам такава възможност! :D
Додея ми от "лютивия" досадник, а на теб?:)
oho_boho
Потребител

Мнениеот Julyan » 09 Авг 2007, 09:52

Предварително заявявам, че не се извинявам на модераторите и администраторите на форума, но смятам, че тяхно задължение е да направят същия приятен и полезен за неговите участници, независимо дали са юристи или не. При наличие на излишно и празнословно оплюване, груб тон, надхвърлящ рамките на общоприетото, същите имат и правата и задълженията да "орежат" съответните изказвания, както това се прави и в други форуми- не става въпрос само за господина, чието участие е обект на обсъждане в настоящата тема, има и други.
Не смятам, че е полезно за когото и да било необсъждането на дадена тема по същество, морализаторстване от всякакъв характер, сочене с пръсти и навикване на инакомислещите. Определено мисля, че контролът тук куца.
Лично аз намирам за необходимо във форума да участват и неюристи, както и студенти, учещи право и всякакъв друг шарен свят. За мен лично контактът с тези хора е полезен, те са връзката ми с живия живот, те могат да повдигнат проблеми, за които аз не се сещам да се замисля и около това да се получи добра и ползотворна дискусия и за юристите, включително.[/b]
Julyan
Потребител

Мнениеот monteskio » 09 Авг 2007, 10:05

oho_boho написа:
monteskio написа:

Само за броени дни вече надхвърлят 2300! Ето това е достойно за "Стахановец"! Но, monteskio, тук умерените и балансирани участници не са на почит. За жалост много от стойностните форумци напуснаха! И така трябва да бъде, след като кресливите и агресивни изказвания взеха връх. Аз правя последен опит да се противопоставя на "лютивищината", за това сложих подобен текст като мой "подпис"! Имам малката надежда, че и други ще ме подкрепят. Все пак в резултатите от анкетата съзирам такава възможност! :D

Здравей oho-boho,

Той не е виновен ......Просто не му обръщай внимание .....Може би в това ще е разковничето .....

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот donna » 09 Авг 2007, 11:19

Не е ли по-добре ,който е решил да пише във форума да пише и да не обръща внимание на мнения ,които не са по темата.
Много от нас пишат тука от години , следва ли да престанат ,отговора е НЕ.
donna
Старши потребител

Мнениеот oho_boho » 09 Авг 2007, 11:36

monteskio написа:
oho_boho написа:
monteskio написа:

Здравей oho-boho,

Той не е виновен ......Просто не му обръщай внимание .....Може би в това ще е разковничето .....

УСПЕХ !

По принцип си прав, но такъв тип "лютивци" не разбират от благо отношение! Държи се като малко дете, инати се, нагрубява, "тропа по пода, крещейки", "подскача с двигнати ръчички"... :P :P :P Трябва да окажем твърд отпор! Макар и да рискуваме неговите мнения да станат 20 000 :P :D за броени дни!
oho_boho
Потребител

Мнениеот kolelo31 » 10 Авг 2007, 13:50

Здравейте:)Бих искал и аз да се включа във вашата тема, за да изразя недоумението си от липсата на професионализъм у модератора на този форум. Вече предчувствам как постът ми няма да просъществува дълго:))
Моят опит във форума е малък, но достатъчен, за да се откажа да го посещавам вече:
Преди дни за първи път пуснах тема в имотни казуси:"Могат ли малолетни да продават?"Ако я видите сега.......има около25 поста, като само 2-3 са по същество.Останалото е чиста проба "заяждане" между мен и Лютко.Както и да е.....това, което ме изумява не е той - такива като него има навсякъде в мрежата, учудвам се как това безумно поведение се толерира от администратора и то до такава степен, че няколко мои поста съвсем аргументирани ,незлобливи, а тънко хапливи към Лютко бяха изтрити.На фона на това неговите откровени, ужасно злобни, дори просташки и незаслужени обиди към мен са оставяни всеки път.
Всички уважаващи себе си форуми, с претенции за известен професионализъм ( визирам тематични такива, където влизат специалисти в дадената област) се поддържат от модератор, който се грижи за доброто име на форума и не позволява волности и откровени нападки на никой.
Само за сравнение Вашият "колега"?? не веднъж сравни професията ми "интериорен дизайнер" с овчар, прати ме да тапицирам овчарници и какво ли не още:))))).Всичко това пред погледа на админа, който вместо да трие неговите постове, трие моите.
Както и да е..........просто исках да споделя:)
kolelo31
Младши потребител

Мнениеот kolelo31 » 10 Авг 2007, 14:25

Ти ли ще ме пращаш някъде????:)))))Смешник:))Да не би да остана с впечатление, че ме обиди, натри носа или нещо такова?:)))Обратното е,Лютко, обратното;))
Поне акъл имаш до толкова, че да го осъзнаваш, дори и да не го признаваш:)))
kolelo31
Младши потребител

Мнениеот oho_boho » 10 Авг 2007, 15:37

lyutiyat написа:Обеща да не се появяваш ! (не е учтива форма)

На това ли казваш (не е учтива форма) " мъжка дума " ? :lol: :lol:

Хайде, изчезвай (не е учтива форма) , че овцете ще изгризат и тапетите !... :lol: :lol: :lol: :lol:

Отново доказателство за нестройната природа на нашия "лирически герой". :wink: Той бил благовъзпитан и използвал учтивата форма. Казах, че ще се превърне от "пример за нравоучителност", в обект за присмех! Е, продължавайте с тези постове!
oho_boho
Потребител

Мнениеот lutivka » 10 Авг 2007, 16:27

г-н Люти ли си , лютивко ли си ,какъв си не знам?
Само едно се чудя ако си толкова добър адвокат и имаше куп клиенти, щеше ли по цял ден да отговаряш в тоя форум и то километрични отговори да пишеш?!
Май си нямаш друга работа???????
lutivka
Нов потребител

Мнениеот tedyana » 10 Авг 2007, 17:32

Колега (както пееха Ъпсурт в една песен),
Ако имахте достатъчно друга работа, нямаше да тровите нервите на колегите във форума.
Не разбирам само как успявате да поддържате такава висока обща култура и да сте "на всяка манджа мерудия".
Мисля, че ще бъде много по-приятно да не ни давате "компетентното"си мнение!
И както завърша гореспоменатата песен "Не ни занимавайте с глупости"!
tedyana
Младши потребител

Мнениеот kolelo31 » 10 Авг 2007, 17:50

Радвам се, че има и други, които споделят моето мнение, че Лютко е човек без работа.Зает човек не седи по цял ден и нощ седмици и месеци във форумите.И то защо??За да помага на хората може би или да си говори с приятели на различни теми??Не!!!Да пише всеки път едно и съшо - 2500 пъти!! Повторението е майка на знанието, ама в случая е баща на затъпяването.
И отново:
ПРЕДСТАВИ СЕ С ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ И ЛИЦЕ, ЛЮТКО!ЗАСТАНИ ЗАД ДУМИТЕ СИ И НЕ СЕ КРИЙ ЗАД ИДИОТСКО ИМЕ КАТО ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН.
kolelo31
Младши потребител

.

Мнениеот nasso_5 » 12 Авг 2007, 14:28

Лудия е или гениален юрист или за освидетелстване. :P :P :P
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот aglaia » 12 Авг 2007, 16:49

Гениален досадник
aglaia
Младши потребител

Мнениеот emona » 12 Авг 2007, 17:07

kolelo31 написа:ПРЕДСТАВИ СЕ С ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ И ЛИЦЕ, ЛЮТКО!ЗАСТАНИ ЗАД ДУМИТЕ СИ И НЕ СЕ КРИЙ ЗАД ИДИОТСКО ИМЕ КАТО ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН.

Otdavna ne bqh vlizala v tozi forum. Ne moga da razbera za6to tozi lutiq pi6e navsqkyde kato dava mneniq bez smisyl. Ne go poznavam, no dokolkoto pregledah temite v koito e u4astval tozi " luitiqt", nqkolko ot drugite u4astnici poso4vat, 4e tova e toj - advokat Litman ot Plovdiv - http://www.bar-register.bg/public/IForm ... 1100084240
emona
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ