начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

апостил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

апостил

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:06

Колеги, къде в САЩ може да бъде поставен апостил на нотариално заверено пълномощно, което ще се ползва в България.
Желая Ви успешен ден.
max

Re: апостил

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 10:21

Мисля, че всеки американски нотариус знае. Ползвала съм такова пълномощно и самият апостил се състои в заверка, че този нотариус пред който е направено упълномощаването е вписан като такъв т.е. че не е някой "менте". Но кой е точно органа не съм сигурна - мисля, че е Държавния департамент. Услугата не е много скъпа.
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:32

Дадох им подобни указания. Но подписа на нотариуса е заверен от регистъра на нотариалните дела на щата -Register of Deeds of the aforesaid County, а в консулския отдел не признават тази заверка като апостил.
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 10:37

Да и затова мисля, че беше от държавния департамент. След това правих само лицензиран, а не легализиран превод на пълномощното.
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:54

Ще ми помогни ли легализиран превод или да пиша писмо до САЩ
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 11:03

Мисля, че НЕ!!
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 11:14

Приемам,че с легализиран превод ще се реши въпроса.
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 11:19

Мисля, че няма да стане.
adresat

Мнениеот Thody » 02 Ное 2004, 12:12

Работил съм с нотариално заверено пълномощно от нотариус в САЩ, щата Минесота-апостилът беше от държавния секретар на щата.
Thody

Мнениеот j » 02 Ное 2004, 15:21

http://travel.state.gov/law/hague_forei ... tml#states

Probvaite tozi link moje da vi e ot polza.Tova e spisak na organite v USA koito mogat da slagat apostil na dokumentite po Hagskata konventzia
j

Назад към Взаимопомощ