начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Призоваване без адрес

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призоваване без адрес

Мнениеот chadel » 26 Авг 2007, 14:38

Добър ден, колеги,
интересува ме ще има ли проблем да призова ответник по граждански иск при положение, че имам само първото и фамилното му име и Егн-то, но не и адреса?
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 27 Авг 2007, 18:16

От полицията не искат да ми направят справката, отговориха ми с тъпотията "То съдът служебно ше го издири". Другия път! По чл. 50 ГПК справката в съответната адресна служба може ли да се направи преди образуване на производството?
chadel
Потребител

Мнениеот ania » 28 Авг 2007, 09:46

Здравейте,
зависи за кой съд става въпрос. В софийски районен съд много от съставите прекратяват делото, ако не им се укаже от ищеца на кой адрес да призоват ответника. Особено, ако призовкарят го е призовавал един път и е написал някаква безумица на неполучената призовка, като например "имам опасения, че ответникът е починал", а този ответник е на 23 год. ...и такива идиотщини. Вие за кой съд се интересувате?
ania
Потребител

Мнениеот civilista » 28 Авг 2007, 11:46

Ми напишете някакъв измислен адрес и после в първото заседание, което всъщност няма да е първо :wink: си искайте съдебно удостоверение и срок 14 дни да посочите точния адрес. Малко бавно става, но поне е сигурно /За СРС става въпрос/.
civilista
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 28 Авг 2007, 11:48

То за служебното пращане- зависи :wink: При нас дан. оценки например, получени със съдебно удостоверение, от 2 год. ги пращат направо към делата. Обаче скоро ходих да си получа лично една...
А когато 7 дн. срок не стига, обикновено пускам молба за удължаване на срока с подходящото обяснение, като прилагам вх. номер за удостоверението от съответната служба. Дотогава делото е просто б.д.
А точно в СРС преди време снабдяването с една дан. оценка ми отне 2 месеца :D
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот ania » 28 Авг 2007, 12:13

:D да, и аз за това говоря...но в случая става дума за намиране на адрес за призозаване, който, ако не бъде представен, делото ще бъде прекратено. такива удостоверения, издадени за пред адресна служба, не се изпращат никъде служебно, а лицето, което ги е изискало, си ги взема от съда, носи си ги в адресната служба и после от последната си взема удостоверението.
ania
Потребител

Мнениеот chadel » 06 Сеп 2007, 14:01

Хм.. добре, аз ще поискам удостоверението в исковата молба като особено искане, а дали ще бъде уважено и ако поискам пак там удължаване на 7 дневния срок за оправяне на нередностите докато излезе удостоверението съотв. докато ми бъде предоставена информацията от ГРАО ?
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 23 Сеп 2007, 15:41

Благодаря на всички! За Сливенски районен съд става въпрос. А удостоверението ми го издадоха още на следващия ден от издаване на определението за оставяне без движение, същия ден го дадох на ГРАО и на следващия справката вече беше готова, само че нищо не се прати/получи служебно, а извърших всичко лично. :roll:
chadel
Потребител

Назад към Взаимопомощ