начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Грешни данни в разписка?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешни данни в разписка?

Мнениеот rivin » 19 Сеп 2007, 13:20

Какво ще стане, ако в разписка за предплащане за наем са посочени нарочно грешни данни ( ЕГН и ЛК) на бъдещия наемодател, платена му е сума и той отрече, че е получил пари? Каква сила ще има разписката?
rivin
Младши потребител

Мнениеот legenora » 19 Сеп 2007, 13:53

Според мен съдът ще приеме разписката.Важното да е упоменато името на наемодателя , периода за който се предплаща , сумата и най-важното наемодателя да е подписал разписката…другото е фактическа грешка…
legenora
Потребител

Мнениеот rivin » 19 Сеп 2007, 14:19

Не става дума за мен, а за мой приятел.
Той още не се е нанесъл в имота. Тези дни трябва да го направи.
Подпис има, но в случая съпругът се е разписал вместо жена си, защото тя е отсъствала. Данните в разписката са на жената и мъжът е имитирал нейния подпис.

Аз му препоръчах да се нанесе и да подпишат договорът за наем колкото може по-скоро.
rivin
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Сеп 2007, 14:26

Кой е написал текста на разписката? Ако е приятеля Ви .... не е добре. :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот rivin » 19 Сеп 2007, 15:01

:)
Той я е писал, но ми я прочете и си има всички реквизити. От към данни и съдържание е редовна. А ако питате дали е с неговия почерк... писана е на компютър:)
rivin
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Сеп 2007, 16:10

Той я е писал, но ми я прочете и си има всички реквизити. От към данни и съдържание е редовна. А ако питате дали е с неговия почерк... писана е на компютър:)

Такаааа.... Тръгва спор за това дали е платен наема... Съд това-онова и Вашия приятел дава "разписката". Наемодателката казва "Сакън тоз подпис не е мой" Прави се експертиза, която установява, че подписа не е на жената, някой се е опитал да го наподоби, но не може да се установи кой.

Друг ръкописен текст няма явно.... Айде честито Ви 316, вр. чл.309, :D

Не е казано, че приятеля Ви ще отиде на едно място, където ще разбере, че и мъжете имат G-точка, ама все пак ще е неприятно да се разправя :wink: Така че тази разписка :arrow: архивирайте я в кръглата папка :wink:
Последна промяна Clavdivs. на 19 Сеп 2007, 16:11, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Назад към Взаимопомощ