начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

връщане на гаранция

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

връщане на гаранция

Мнениеот lawyer2 » 22 Ное 2004, 15:29

Колеги, искам да ви питам следното:
С обезпечителна заповед е допуснато обезпечение на бъдещ иск и е внесена гаранция 150хил лв./неденоминирани - през 1997 год/ Делото е заведено и спечелено, но гаранцията не е върната. Сега клиентът се е сетил да си я иска. Възможно ли е да стане това, при положение че решението е влязло в сила през 2001год.
lawyer2
Младши потребител

Re: връщане на гаранция

Мнениеот zvezda » 22 Ное 2004, 16:24

Не мисля, че ще има проблем. Искайте ги на всяка цена. Давност за това не съм срещала. В края на краищата това са ваши пари, които не бива да останат в съда. Аз повече от година чаках да ми върнат една гаранция - много мудна история. Да не говорим, че не се и олихвяват...
zvezda
Потребител

Мнениеот lawyer2 » 22 Ное 2004, 16:35

Благодаря, на мен не ми се е случвало да искам връщане на гаранция/не съм водила делото аз/, молбата се пише до съда постановил обезпечителната заповед и предполагам трябва да прилож копие от нея и от влязлото в сила решение, нещо друго дали трябва?
lawyer2
Младши потребител

Мнениеот zvezda » 22 Ное 2004, 20:21

Ами, на мен ми искаха и платежните, с които е внесена гаранцията. Първо - подадох молба до състава, който е издал обезпечителната заповед, да се разпореди връщане на гаранцията. Той ми издаде резолюция - "да се върне", след което отидох в счетоводството - една молба до председателя на съда, да се върне, с приложени платежно (може да се вземе от делото по обезпечаване) и резолюция на съдията.
zvezda
Потребител

Назад към Взаимопомощ