начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

ЕГН в искова молба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕГН в искова молба

Мнениеот desofina » 17 Окт 2007, 13:53

При положение че съгл.98 ГПК ЕГН на ответника не е реквизит по искова молба доколко грешно ЕГН е порок. При положение, че има доказателства че ищеца знае ЕГН на ответника и го сочи като индивидуализиращ белег, може ли да се счита , че е осъдено друго лице или се смята за техническа грешка. Може ли това да е основание за оспорване на решение по такава искова молба?
/чл. 11 Закона за гражданската регистрация ЕГН е универсален индивидуализиращ белег/-Може да става въпрос за съвпадение на имена. Ако не е посочено ЕГН добре, но като се сочи трябва да е с коректните данни на ответника все пак.
desofina
Нов потребител

Мнениеот blossom » 17 Окт 2007, 14:15

Докато ЕГН-то е само в исковата молба не виждам проблем, но като влезе в решението, разбирай в изпълнителния лист ако е осъдително, става лошо за взисктеля. Все пак не разбрах Вие от коя страна сте и какъв е проблемът?
blossom
Потребител

Мнениеот pitasht » 17 Окт 2007, 14:45

То и в решението да е сгрешено пак само ако някой направи възражения пред съдия-изпълнител Иначе няма нищострашно. Аз имах издаден изпълнителен лист със сгрешено ЕГн което още в записа на заповед бе объркано но никой не възрази-нали подписа е на правилния човек и така си събрахме сумите.
Винаги може и другата страна да си иска поправка на явна фактическа грешка на самото решение и после нов изпълнителен лист. Ако сте на страната на този с грешно ЕГн едва ли ще спечелите много от това, освен ако наистина не става въпрос за друг човек.
pitasht
Активен потребител

Re: ЕГН в искова молба

Мнениеот desofina » 22 Окт 2007, 10:11

Ами тъй като виждам, че сте си патили по проблема да си кажа конкретният случай. Става въпрос точно, че съм осъден от топлофикация-в исковата молба както и в решението и изпълнителният лист са посочени грешното ЕГН /и то ЕГн съответстващо за жена,което е абсурд, объркани са последните две цифри/. Сега съм пуснал възръжение по 250 ГПК, но съдийте не са много благосклонни и твърдят, че това е жалба срещу ИЛ. ИЛ е на база 237к от ГПК. Възможноститте за защита са:
1. Възражение по 250 за самото изпълнително основание без да се засяга непосредствено изпълнителното дело.
2. Обжалване действията/бездействия на съдия изпълнителя.
3. Обжалване чрез РС до ОС. по 244 ГПК.
Може би трябваше да пусна обжалване и до ОС, но за момента съм подал възражение по 250, до РС като оспорвам кое е осъденото лице на основание обърканото ЕГН и като подкрепа лицето не е собственик на вещта към момента нан начисляване на тия такси мощност.
desofina
Нов потребител

Мнениеот zapetaia » 22 Окт 2007, 10:43

Еми то, както изглежда длъжникът въобще не сте Вие. В тази насока трябва да са действията и аргументите Ви.
zapetaia
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 23 Окт 2007, 16:57

Аз пък имах следния случай:
Запис на заповед, с непълно ЕГН. (Предполагам печатна грешка). В исковата молба за издаване на изпълнителен лист посочих пълния ЕГН на длъжника и съдията ми издаде изп. лист.
Аватар
Magnollia
Потребител

Назад към Взаимопомощ