начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Kакъв е законния ред да си върна автомобила?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Kакъв е законния ред да си върна автомобила?

Мнениеот pipelotka » 05 Ное 2007, 23:52

Имам автомобил и всички необходими документи за него. Преди време го предоставих за ползване на друго лице. Нямаме никакви договори помежду си, просто му го дадох за временно ползване. Сега си искам автомобила, но въпросното лице не ми го връща. Документите са си в мен. Какво трябва да направя за да си върна колата без да се стига до съд? Има ли такъв вариант? Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят. :)
pipelotka
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 05 Ное 2007, 23:59

Покана за доброволно връщане, жалба до полицията, жалба до прокуратурата. 8) Богат избор имате!!! :D Успех !
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот lawyer_v » 06 Ное 2007, 14:25

Начинът е един:жалба до прокуратурата за обсебване на автомобила Ви от въпросното лице.След което го посещават няколко дружелюбни полицаи и му съставят предупредителен протокол.При условие,че не Ви го върне му се образува едно досъдебно производство за обсебване по чл.206,ал.1 от НК.И тогава ако не го върне се стига до съда...
lawyer_v
Младши потребител

Мнениеот barri » 06 Ное 2007, 15:29

мда, това, което казват колегите. в него какви документи и ключове има??
barri
Потребител

re

Мнениеот pipelotka » 06 Ное 2007, 17:28

Единия комплект ключове и големия талон на колата. В мен е малкия талон, другите ключове и документите за покупка на колата, фактурата.
Благодаря на всички, които ми отговориха до момента! :)
pipelotka
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 19 Дек 2007, 17:18

Имам подобна ситуация на тази
След жалба до прокуратурата лицето желае да върне обсебената вещ но само като модел и марка Не същата вещ
Дознател казва на клиента ми да вземе въпросната вещ, той отказва, защото това не е неговата вещ
Дознателят твърди, че делото ще се пракрати защото вещта била заместена и на престъпника ще наложат глоба като го освободят от наказателна отговност.
По принцип се консултирах с наказателни адвокати, защото аз гледам граждански дела и ми казаха, че трябва или да ми върнат моята вещ или пари, но не го намерих в закона или практиката Някой може ли да даде съвет и дали е така.
pitasht
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ