Случаят е следния:
"приятел" ме помоли да му изтегля заем на мое име. от едно известно време не си погасява вноските към съответната банка и се налага да го изплащам аз. Единственото, което имам е една разписка която е написана собственоръчно от него и подписана, но не е заверена при нотариус.
Дали е възможно само с тази разписка да заведа дело срещу него?
- Дата и час: 27 Фев 2025, 23:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Пише, че на лицето (трите му имена, ЕГН, адрес по лична карта) съм изтеглила заем на стойност 45000, с номера на договора от банката, и че той ще изплаща вноските по погасяването и наказателните лихви към него. Написано е собственоръчно и е подписано.
- Mira69
- Нов потребител
Може да заведете дело.Не е нужно документът да е с нотариално заверен подпис.Според мен изходът за вас ще е благоприятен.Намерете си адвокат и действайте смело!
- REVOLUTION
- Активен потребител
revolution, как може да си толкова сигурен без да си видял и един документ даже. Пък и въпросът на колегата пред тебе е доста основателен.
- barri
- Потребител
barri написа:revolution, как може да си толкова сигурен без да си видял и един документ даже. Пък и въпросът на колегата пред тебе е доста основателен.
Имам си аргументи.Дал съм прогноза на базата на така изнесените фактически данни.Може да се върви по няколко пътя на защита , които питащата и адвокатът й ще обсъдят.Вас какво Ви притеснява?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да Ви имам приятеля !
Може да се работи по казуса , стига да не правите много нови грешки !
вече направихте втора :
не искате консултация а питате ?!?!
ако мнението ми не Ви харесва,значи ще направите и други !
Все пак Ви желая късмет , ще Ви е необходим
вече направихте втора :
не искате консултация а питате ?!?!
ако мнението ми не Ви харесва,значи ще направите и други !
Все пак Ви желая късмет , ще Ви е необходим
- zelen
- Потребител
Бележката не е пред мене в момента, довечера ще я напиша дословно. Но пише , че аз тегля пари за да може той да си закупи кола. Която се водеше на мое име и той имаше пълномощно за нея. След като вече бях анолирала пълномощното, чрез нотариус колата беше прехвърлена от него на името на негов приятел. Но аз не си търся колата(нямам книжка и не мисля да изкарвам) искам да върне само парите.
- Mira69
- Нов потребител
как той да си купи кола, пък колата е на ваше име.Излиза, че Вие сте теглила заем парите, от който сте използвала да си купите кола.А с пълномощното вероятно сте го упълномощили да продава от Ваше име и за Ваша сметка.От това което казвате, че имате като документи излиза, че той въобще не е ползвал този заем.
Прав е KCN_kg да пита дали в документа пише че е получил парите.
Прав е KCN_kg да пита дали в документа пише че е получил парите.
- stessas
- Младши потребител
Разписка
Долуподписаният ............ ЕГН...... с адрес ...... тел.........
с подписа си удостоверявам че:
получих сумата .......... за заем-покупка на лека кола от (моите данни)........ЕГН........с адрес.......тел.......в изпълнение на договора сключен между нас на ..............год. се задължавам, ежемесечно вноските и евентуално наказателните лихви заради просрочие по договор за кредит №.......... IBAN........ BIC.......
Дата...... Подпис......
това представлява разписката ми
Долуподписаният ............ ЕГН...... с адрес ...... тел.........
с подписа си удостоверявам че:
получих сумата .......... за заем-покупка на лека кола от (моите данни)........ЕГН........с адрес.......тел.......в изпълнение на договора сключен между нас на ..............год. се задължавам, ежемесечно вноските и евентуално наказателните лихви заради просрочие по договор за кредит №.......... IBAN........ BIC.......
Дата...... Подпис......
това представлява разписката ми
- Mira69
- Нов потребител
Здравейте
А според мен тази разписка е напълно достатъчна, с това си съдържание, за да предприемете действия срещу този човек. Казвам достатъчна, като основание да заведете иск, но точно поради сложността на процеса на доказване е добре да потърсите адвокат.
Успех от мен!
А според мен тази разписка е напълно достатъчна, с това си съдържание, за да предприемете действия срещу този човек. Казвам достатъчна, като основание да заведете иск, но точно поради сложността на процеса на доказване е добре да потърсите адвокат.
Успех от мен!
Преди да поискаш, помисли какво си дал!
-
juli.di - Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|