начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

малко помощ!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

малко помощ!!!

Мнениеот dimitrovidobrich » 01 Дек 2007, 21:02

ситуацията е следната: имам изтеглен заем за закупуване на лек автомобил. тъй като се разделих с приятеля си остана уговорката че той ще ми дава парите за погасяването на заема. колата остава за него. въпроса ми е има ли законен документ който можем да разпишем който го задължава да ми изплаща месечните вноски?
благодаря за вниманието!!!
dimitrovidobrich
Нов потребител

Мнениеот stroitel » 02 Дек 2007, 10:26

Сменете се с приятеля ви в договора за заем и т.н.
stroitel
Потребител

Мнениеот brainbench » 03 Дек 2007, 20:35

Задръжте колата като залог, докато ви изплати договореното. Ако не иска да ви остави колата реално, т.е. вие да я стопанисвате, докато ви я изплати - продавайте колата и погасявайте кредита.

Този ваш бивш има ли доходи?
brainbench
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Дек 2007, 20:52

Абе, не обичам да давам този съвет на тук питащите, но: ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ АДВОКАТ, защото вариантите са много. При всички положения, банката ще си търси парите от ВАС, без изобщо да се интересува от уговорките Ви с Вашия приятел, били те устни, били те писмени.

Консултацията с адвокат ще ви излезе 20-50 лв. Вие сметнете колко ще Ви излезе да плащате кола, която някой друг кара !

Трябва да се обмисли много добре и въпроса, за кого ще бъде собствеността върху автомобила. Ако Ви бъде предложено, собствеността да бъде Ваша, а той да го кара с пълномощно, МНОГО ДОБРЕ ГО ОБМИСЛЕТЕ, защото освен че данъците ще бъдат за Вас, собствеността върху автомобил, който ДРУГ кара може да има непредвидими, крайно неприятни последици...
Освен това имайте предвид, че автомобила е доста "рисков актив" :lol:, лесно се поврежда, погива... краде се... и изобщо.... ОТИДЕТЕ ПРИ АДВОКАТ !
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Назад към Взаимопомощ