начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

подновяване на шоф книжка-проблем

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подновяване на шоф книжка-проблем

Мнениеот pampers » 14 Дек 2007, 21:18

колеги моля за малко помощ
имам следния казус: имам клиент с издадено наказателно постановление за превишена скорост, с което му е наложена глоба и лишаване от правоуправление и съответно обжалваме постановлението.Дотук добре, но шоф му книжка изтича след 20 дни, т.е. преди датата на първото заседание /ако евентуално уважат жалбата/.Когато попитахме за пускане на документи за подновяване на книжката ни бе обяснено, че книжка няма да му бъде издадена докато съда не се произнесе по жалбата.Въпросът ми е имат ли основание да откажат издаването на новата книжка и къде е нормативната уредба за това, защото аз не можах да намеря нищо по въпроса?
предварително благодаря за помощта и се извинявам че съм толкова лаконичен и елементарен в обясненията си на случая, но мисля че става ясно за какво става въпрос :oops:
Последна промяна pampers на 14 Дек 2007, 23:38, променена общо 1 път
pampers
Младши потребител

по темата

Мнениеот ggari » 14 Дек 2007, 21:40

С уговорката, че аз не съм юрист, но зачитам от време навреме законите и
промените в тях, смятам, че не е логично да се отказва издаването на нова книжка заради провинение, което не се наказва с отнемане на книжка :shock:. Би трябвало да имате писмен мотивиран отказ за причината.. което вероятно е болезнено за т.н. институция КАТ. В противен случай (т.е. ако отказът си остане мълчалив) отговорът ще да е в ЗДВ, също така и в закона за документите за самоличност - при какви условия се издават и съответно преиздават..
ggari
Младши потребител

Мнениеот pampers » 14 Дек 2007, 23:41

в закона за документите за самоличност за съжаление отговор не получих, а какво имате предвид под ЗДВ
pampers
Младши потребител

Мнениеот ggari » 15 Дек 2007, 15:58

Закон за движение по пътищата :)
ggari
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ