Здравейте,
Не знам дали решението ми да пиша във форума е продиктувано от отчаяние или имам нужда да споделя проблема си и тайничко се надявам някой да напише предложение за излизане от тази сложна за мен ситуация.
Историята разказана накратко е следната : лицето И.С., което има бизнес с Америка го развива успешно вече 10-та година. Преди 3 години И.С. предлага на добрия си приятел А.Г да се включи към вече разработения бизнес като съдружник. За целта А.Г. инвестира по етапно 100 000 долара във фирмата. И тук е допусната първата грешка според мен - никъде не е записано А.Г. кога и колко пари е налял във фирмата. Грешка номер 2 е, че никъде в решението на фирмата на И.С. не е записано, че има нов съдружник и какви са неговите отговорности и проценти печалби.
За трите години, след получаването на 100 000 доларовата финансова инжекция, И.С. и семейството му си смениха тотално стандарта на живот - купиха си огромно жилище, обзаведоха го изцяло в италиански интериор, карат коли 2007 година - джипове, кабриолети, лодки и яхти. От трети лица се получи информация, че си е купил земя да строи бизнес център и още една земя за ресторант.
Няма с какво да бъде притиснат И.С - няма документ, няма разписки, няма нищо уличаващо срещу него - в края на краищата А.Г. е в ролята на абсолютния глупак, който кой знае защо е повярвал, че щом има приятелство, няма нужда от документи.
И все пак И.С. не отрича, че дължи пари, макар и изобщо да не знае точната цифра. Този факт е доста обезпокоителен и според мен означава само едно - той няма никакво намерение да върне дължимите суми, или ако има, то не изцяло.
Преди 1 година се опитах да помогна на А.Г. доброволно. Не съм юрист, адвокат, нито дори студент по право. Надявах се, че някъде все пак има отворена вратичка, чрез която ние ще успеем да постигнем успех. Уви ! Нямаме нищо срещу него, не можем да го осъдим, не можем да му пратим нотариална покана, не можем да имаме никакви претенции за нищо. И което е по-лошо - ние сме тези, които зависим от него и неговото добро отношение, ние сме тези, които трябва "да спрат да се обаждат, защото вече са станали досадни", ние сме тези, които "вече започват да прекаляват" и съответно се спира да се вдига телефона. И всеки път, обещания за след 12 дни, след 3 дни и все някой не вдига телефона и все някой не е донесъл парите и той не може да ни се издължи, макар и частично...Класически случай за измама !
Винаги в мен искрено са будели недоумения хора от вид А.Г. Толкова ли са наивни, или даже глупави, че да се вържат на най-стария номер на света? И тук даже става въпрос за интелигентен, добър и възпитан човек, който сега си пати от наивността... Или пък просто става въпрос за желание за растеж в бизнеса ? Каквато и да е ситуацията, тя вече е минало. Минало, от което А.Г. задължително трябва да си извлече поуки, за да може да продължи да вярва в хората и тяхната изконна доброта, но да знае, че за по-голяма сигурност и защо не самочувствие да описва всичко на хартия.
Трябва да си призная, колкото и да не искам и да ми е неприятен този факт, че И.С. го бива да търговец - има нюх за бизнес, много добре се справя с пазарната икономика и е ужасно пресметлив ! Единствено му липсват отношение към хората и е много несериозен в уговорките, но хората, колкото и да му се дразнят, го търпят и продължават да купуват от него ! Ето такива хора успяват днес и в бизнеса и в това да си осигурят един по-висок жизнен стандарт...
Това е историята, която ме тормози в момента...След поредица ГРЕШНИ постъпки, сега усилено търсим ПРАВИЛНО решение....А дали изобщо има такова? Продължавам да търся !
Бих била благодарна, ако отделите време след прочитането на темата, да ми напишете Вашето мнение, независимо какво е то. Приемам дори и критика, защото, когато тя е заслужена, може дори да бъде и градивна !
- Дата и час: 27 Фев 2025, 23:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
поредица ГРЕШНИ постъпки, сега търсим ПРАВИЛНО решение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
А щом не сте адвокат, юрист и даже студент-защо помагате на АГ, че чак и угризения и емоции имате ?!
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:А щом не сте адвокат, юрист и даже студент-защо помагате на АГ, че чак и угризения и емоции имате ?!
Защото г-н Василев, с А.Г. вече имаме роднинска връзка.
- manelim
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|