начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Моля Ви помогнете!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви помогнете!!

Мнениеот Nikolina34 » 24 Яну 2008, 13:09

Добър ден на всички. Имам проблем и търся Ваш съвет.

Притежавам нот.акт за строителство срещу обезпечение. Имам учредено право на строеж върху парцела. Няма да строя, но той е съсобствен с други мои съседи които слагат огреда и не ме допускат до там. Аз на този терен имам една барчака до която не мога да достигна. Моля към кой орган да се обърна и на какво основание?
Nikolina34
Нов потребител

Мнениеот mariyangg » 24 Яну 2008, 14:34

При учредяване на правото на строеж няма ли уговорка т.нар.сервитут?
А иначе пътищата са два:
1.Искане до кмета на общината да се учреди право на преминаване през съседен служещ имот.
2.Придобиване по давност на сервитутно право.
Без адвокат ще Ви е много трудно.Успех.
mariyangg
Младши потребител

Мнениеот Nikolina34 » 24 Яну 2008, 15:01

Благодаря Ви за отговора. Няма учреден сервитут. Сградата е построена. Моят гараж (или поне такъв исках да го правя) е част от новопостроената сграда. ПАк ли трябва сервитут ..ако се обърна към прокуратурата?
Nikolina34
Нов потребител

Мнениеот mariyangg » 24 Яну 2008, 17:35

Наистина е трудно да си представя точния казус,а пропускане и на малка подробност може да е решеваща.Най-добре се обърнете към колега за съвет и му изложете всичко по Вашия казус.От дистанцията на форума трудно се решеват проблеми.
mariyangg
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ