начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

запор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запор

Мнениеот ppoopp » 08 Фев 2008, 14:39

Имах фирма, преди да я продам си купих камиона, който бе на фирмата.Ползвам камиона и му плащам данъците.Сега реших да сменя номерата на камиона и се оказа, че е запориран защото продадената от мен фирма след 2г е фалирала.В данъчното отказват да поправят грешката.Какво да правя по точно?Благодаря. :oops:
ppoopp
Нов потребител

Мнениеот bulcommerce » 08 Фев 2008, 15:32

С документите за продажбата на фирмата заверени в нотариална форма естествено се предоставят пред съдия испълнителя и пред данъчното
bulcommerce
Нов потребител

Мнениеот bubamara2 » 08 Фев 2008, 16:17

bulcommerce написа:С документите за продажбата на фирмата заверени в нотариална форма естествено се предоставят пред съдия испълнителя и пред данъчното

С документите, с които сте придобили камиона от бившата си фирма /нали казвате, че сте го купили от същата/ ще докажете пред държавния съдебен иЗпълнител или пред органа, който Ви е наложил запора, че камионът е Ваша собственост, а не на фирмата и ще поискате да Ви се вдигне наложения запор.
И защо решихте, че темата Ви е точно за този раздел????
bubamara2
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2008, 16:39

bulcommerce написа:С документите за продажбата на фирмата заверени в нотариална форма естествено се предоставят пред съдия испълнителя и пред данъчното

Това така няма да стане!Има си предвиден ред за защита , не може така да се предоставят документи и СИ да вдигне запора , още по малко пък в НАП(Пък изобщо има ли документи е друг въпрос).Единствения вариант е 336 или 332(2) ГПК , а ако Д е в производство по Н , тогава редът е по-друг , та мисълта ми е по-добре се обърнете към адвокат , иначе сам не виждам как ще се справите!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ppoopp » 08 Фев 2008, 23:16

казусът тепърва ще се развива.Благодаря за коментарите, предполагам не съм Ви се натрапил.Ако мога някога да помогна с нещо на някого, ще ми е приятно.Аз така мисля, макар, че и в критиката откривам смисъл.До скоро.
ppoopp
Нов потребител

Мнениеот zurik » 09 Фев 2008, 22:29

ppoopp написа:казусът тепърва ще се развива.Благодаря за коментарите, предполагам не съм Ви се натрапил.Ако мога някога да помогна с нещо на някого, ще ми е приятно.Аз така мисля, макар, че и в критиката откривам смисъл.До скоро.

Не си се натрапил, напротив. Но в другите форуми вероятно въпроса щеше да предизвика повече мнения. Иначе като има нещо ново по казуса, пиши..
zurik
Младши потребител

Мнениеот ppoopp » 20 Фев 2008, 18:39

Ходих до НАП, разговарях с сл.изпълнители, които са наложили запора, показах им документа за собственост на камиона, а те ме гледат учудено и се съмняват за достоверност на договора за покупко-продажба.Така и не искаха да разберат за какво им говоря.Тъй като научих за запора случайно и до мен от НАП няма нищо което да обжалвам, написах ЖАЛБА до Началника на НАП за вдигане на запора в/у собствения ми камион.Очаквам отговор до 2 седмици.
ppoopp
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ