начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Право на собственост

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот Karakochev » 07 Мар 2008, 13:47

Въпросната норма в предишния и досегашния си вид е ЕДНА ГОЛЯМА НЕПРИЛОЖИМА ГЛУПОСТ. Както са казват някой от колегите - никой не знае що е то "изваждане". Добре , изваждат го , ама за колко време ??? Собствеността му остава. Може ли да влиза в жилището си ? Може ли , и длъжен ли е да го ремонтира , въобще какъв е достъпа му до имота ? Ами ако жилището е пожароопасно или с течаща ВиК инсталация , какво правим - гоним го и какво от това. Проблемът остава ?

А етажната собственост има ли достъп ? По какъв ред ? Щото те са го извадили , но за себе си права не са създали.... Законът е много скапано написан , половинчато , да плаши гаргите.

По Наредбата-Закон се решаваше кардинално - имотът на изгонения отива на търг и тва е;))
Karakochev
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Мар 2008, 13:58

Karakochev написа:Въпросната норма в предишния и досегашния си вид е ЕДНА ГОЛЯМА НЕПРИЛОЖИМА ГЛУПОСТ. Както са казват някой от колегите - никой не знае що е то "изваждане". Добре , изваждат го , ама за колко време ??? Собствеността му остава. Може ли да влиза в жилището си ? Може ли , и длъжен ли е да го ремонтира , въобще какъв е достъпа му до имота ? Ами ако жилището е пожароопасно или с течаща ВиК инсталация , какво правим - гоним го и какво от това. Проблемът остава ?

А етажната собственост има ли достъп ? По какъв ред ? Щото те са го извадили , но за себе си права не са създали.... Законът е много скапано написан , половинчато , да плаши гаргите.

По Наредбата-Закон се решаваше кардинално - имотът на изгонения отива на търг и тва е;))

Съгласен съм , че нормата е некъдърно изписана и напрактика неприложима , нещо като чл12аНК , но сега е момента да се детайлизира и уточнят пределите на санкцията , времето за което може да се приложи и т.н.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 07 Мар 2008, 14:04

Каракочев, според мен има разлика между "изгонен" и субект, който е "изоставил" собствеността си, за да не плаща разноски.... :wink:
Пък и там е по-различно, защото с Наредбата-закон се премахва института на жилищните кооперации и се трансформират в етажна собственост.
vassilev
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 07 Мар 2008, 14:26

Нонсенс!

И каква е санкцията ако не се съобразя с Решението на ОС на ЕС ???

:twisted:

Как точно ще бъда "принудително" отстранен :)

Доколкото ми е известно Решението на ОС на ЕС не е изпълнителен титул :D - айде да ходи да си изкарва "заповед за изпълнение" ...

Ако в БГ има ЕС, която може да проведе едно ОС както трябва ... (или няма да е свикано като хората, или се нещо др. ще има :) )

Голяма сензация пък тея от имоти ... :D все едно им затворили сайта ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Karakochev » 08 Мар 2008, 19:28

vassilev написа:Каракочев, според мен има разлика между "изгонен" и субект, който е "изоставил" собствеността си, за да не плаща разноски.... :wink:
Пък и там е по-различно, защото с Наредбата-закон се премахва института на жилищните кооперации и се трансформират в етажна собственост.

Какво общо пък има прекратяването на жилищните кооперации во лето 1935-то . Съвсем друго дискутираме ????

Някой разноски в етажната собственост са свързани с обитаване на жилището и изваждането на собственик ще увеличи вноската на останалите.

Пък и аз имах нещо друго - разноски ЗА САМИЯ ОБЕКТ и ремонти в него , а не в общите части. Не ми е ясно ако собственикът е изваден кой ще направи този ремонт и по какъв ред;))
Karakochev
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти