начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

за адвокатския сътрудник

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот miss pravo » 05 Фев 2005, 00:07

geri e prava spored men. a kym scribtor- az sym diplomirana s tyrnovo s uspeh 5,87...blagodarya:) zna4i vlizam v dobrata ti ozenka,ama samo da vmetna nai-dobrojelatelno kym teb 4e ima i juristi ot burgas, koito poznavam kato MNOGO DOBRI...ina4e si prav...:) uspeh!
miss pravo

Мнениеот scribtor » 05 Фев 2005, 00:27

Мис право, добри юристи сигурно има и от другите университети - всяко правило си има изключения. Тия които навремето в университета бяха от добрите сега пак са от тях /говоря и за адвокати и за магистрати/. И течение на времето добрите стават по-добри, а лошите лека-полека окапват и се оплакват, че нямало работа и клиенти. Работа и клиенти има, и то колкото искаш, ама всеки иска сериозно отношение и свършена работа. Получава се нещо като математическа прогресия - повечето води към повече. Ами, че ако за седем години не можеш да направиш клиентела, значи няма да направиш никога, защото или си тъп, или мързелив, или несериозен. Същото важи и за дипломата - който е с ниска диплома, значи е тъп, мързелив и несериозен. Такива хора не уважавам.
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот popeye » 05 Фев 2005, 00:36

благодаря за съветите колега! надявам се скоро да изкочи нещо подходящо, защото се притеснявам, че малко или много едно нещо като не се практикува се забравя.
popeye

Мнениеот scribtor » 05 Фев 2005, 00:43

Колега, искрено Ви пожелевем успех. И аз в началото бях доста време без работа и много се притеснявах, че ще забравя нещата. Затова висях по цял ден в съда поне да се уча на процес и по-точно, продължих да си ходя при съдията-патрон от стажа/който за мой късмет ми се падна свестен/, четях делата му, пишех мотиви и влизах в заседанията му. Впоследствие се оказа, че ми е било от голяма полза :-))
Аватар
scribtor
Потребител

Мнениеот ентусиастка » 05 Фев 2005, 15:52

Съгласна съм, че ниска диплома може да означава "тъп, мързелив и несериозен", но за мен това е диплома под 4.50 или дори под 4.00. Все пак оценките принципно са субективни и зависят до голяма степен от късмет. Важно е дали си подготвен добре по двата основни въпроса, които ти се падат. Допълните също са определящи, но резултатът зависи предимно от първите два. И какво става ако точно тях не си разбрал добре?Петно върху дипломата. В последствие проявяваш настойчивост и доосъваршенстваш неясния ти материал(защото за изпита не си имал достатъчно време)...И ставаш по-знаещ.
Затова според мен критерият би трябвало да бъде кратко интервю или някакъв тест, който би показал знанията към настоящия момент. В противен случай се стига до там, че започваме да разчитаме на стари лаври. Бил съм отличник, знаел съм го, но съм го забравил...Няма нищо, нали вече имам 5.50.Или другя вариант-бил съм млад, не съм бил достатъчно прилежен, завършил съм с четворка, но сега съм амбициран, чета и наваксвам...Нещо такова.
Колкото до университета, смятам, че това е излишна предубеденост.Както вие споменахте винаги има изключения. Защо да бягаме от тях.
А за юристконсултите-жалко, че така стоят нещата. Това за връзките не е нова информация, но е потвърдена за пореден път. Нормално-всичко е въпрос на шанс и на наши хора. И защо не, нали приятелите са и за това, да си помагат.
И аз желая успех на всички търсещи, а на хората без връзки и късмет(ще им е нужен). А към scribtor отправям специални пожелания за много провесионални успехи.
ентусиастка

Мнениеот Гери » 05 Фев 2005, 16:20

Колега, не съм съвсем съгласна с вас. Обяснявам и защо. Поне докато аз следвах, никога не са се ограничавали преподавателите в 2-та въпроса които съм изтеглила. Нещо повече, разхождали са ме по целия конспект. По облигация, докато ми пише 6-ца ме въртя един час и 40 минути, накрая си помисли, че ме е хванал натясно с въпроси по граждански процес и понеже си го знам какъв е си бях чела чинно и процес. Не знам, поне мен винаги са ме изпитвали много, може би защото аз откривах сесията ли, не знам (винаги влизах първа, и предвид, че съм и първа група...), но изпит под 30-40 минути нямам!
Има нещо, аз теглех въпросите си – пишех две тирета и ставах да говоря. Може би и това е допринесло “за разходките” по конспекта. Иначе дипломата ми е нещо от рода на 5,85 цялото следване и 5,25 от държавните... Да ви кажа честно, никой няма да ви пита (ако сте адвокат) къде сте завършили и с колко, а ще гледат какво правите по техния казус!
Гери

Мнениеот enigma » 05 Фев 2005, 17:30

Точно така Гери, оценките са бош лаф работа, щото изпитите са доста субективни. Най-малко като хванеш стереотипа на преподавателя на лекции и научиш важните за него моменти и е достатъчно за успешен изпит. А важното е какви умения си развил да се справяш с нов, често непознат и конкретен материал, не колко можеш да рецитираш. Оценките са добра визитка да, ама - "посрещат по дрехите, изпращат по ...".
enigma

Мнениеот ентусиастка » 08 Фев 2005, 18:17

Към колегата popeye- в сайта на агенцията по заетостта(http://www.az.government.bg) е обявено място за юрисконсулт в инспекцията по труда в Бургас.Do 11.02 e срока за подаване на документи.
ентусиастка

Мнениеот Solei » 12 Фев 2005, 04:05

Eto, 4e i az re6ih da se vklu4a v tozi taka interesen razgovor - za diplomi, universiteti, diskriminacia i razbira se rabota po specialnostta.:) Mnogo bih se, u4udila ako nqkoi komentira ne samo uspelite, a i neuspelite ot taka izvestnite 3 universiteta, koito se komentirat tuk. Ne mislite li, 4e tova e sashto dobra repotacia za tqh? Ili tqh / neuspelite/ gi ima vav vsi4ki universiteti? Na "scribtor" mnogo mu blagodarq za diskriminaciata, vapreki, 4e imame pretencii za ne diskriminacia ot kakavto i da bilo rod. Ne mislite li, 4e tvarde mnogo nadcenqvate 3-te universiteta i tvarde mnogo podcenqvate drugite? Ne mislete, 4e se 4uvsvam zasegnata ot va6ia komentar.:))) Ne e v stila mi. Prosto iskah da vi kaja, a i sam sigurna, 4e go znaete, 4e ponqkoga diplomata i imeto na universiteta mogat da ne dadat realna predstava za ka4estvoto na znaniqta na daden 4ovek. Ne im se doverqvaite slqpo...Drugite kolegi mogat da vi svarshat i po-dobra rabota ponqkoga.:)
Shto se otnacq do rabotata za juriskoncult - vqrno e 4e se iziskva staj. Sega dori i firmite iziskvat staj po specialnostta. Taka, 4e kolejkata e prava za tova. Tam samo diploma i ime na universitet ne sa dostata4ni... Edva li klienta ti te pita dali si zavarshil tozi ili onzi universitet, po-vajnoto e dali deistvitelno shte mu svarshish rabota lil ne? Az sa6to ponavam kolegi zavar6ili edin ot tezi 3 universiteta, i nqkoi ot tqh edva li bi vzel na rabota ili prepora4al nqkade.:)))
Ne se vklu4vam 4esto tuk, no s interes 4eta foruma. Blagodarq na vsi4ki kolegi, koito spodelqt opita si tuk ili tarsqt podkrepa i savet.
Solei

Мнениеот popeye » 13 Фев 2005, 11:12

blagodarq :)
popeye

Мнениеот дончо » 13 Фев 2005, 13:14

скрънза.
дончо

Мнениеот Kolega ot PROVINCIJATA » 13 Фев 2005, 21:57

Pak se namesvam, s izvinenie..
Az zavyrshih Pravo kato vtoro obrazovanie... dokato rabotih i izdyrjah trima dushi..
Tova che zavyrshih s pod- 5.00 e slojna funkcija.. na jivota.. poradi syshtata ne zavarshih v "Eliten" fakultet.. no pyrvoto mi obrazovanie i karierata mi mi davat neobhodimata ustoj4ivost..
Prodyljavam uporito da 4eta i se nadjavam da ne izostavam.. da ne sym myrzeliv, typ ili neseriozen..

Po - gornite ti vklju4vanija bjaha po - umereni i syotvetno zaslujavaha uvajenie...
S nastojashtoto iztyrva mjarkata na dobroto vyzpitanie..
Koeto biha imali dobrite juristi..
Stara, iztyrkana tema...
scribtor написа:

> Мис право, добри юристи сигурно има и от другите университети -
> всяко правило си има изключения. Тия които навремето в
> университета бяха от добрите сега пак са от тях /говоря и за
> адвокати и за магистрати/. И течение на времето добрите стават
> по-добри, а лошите лека-полека окапват и се оплакват, че нямало
> работа и клиенти. Работа и клиенти има, и то колкото искаш, ама
> всеки иска сериозно отношение и свършена работа. Получава се
> нещо като математическа прогресия - повечето води към повече.
> Ами, че ако за седем години не можеш да направиш клиентела,
> значи няма да направиш никога, защото или си тъп, или мързелив,
> или несериозен. Същото важи и за дипломата - който е с ниска
> диплома, значи е тъп, мързелив и несериозен. Такива хора не
> уважавам.
Kolega ot PROVINCIJATA

Мнениеот Solei » 13 Фев 2005, 22:52

Prav ste kolega. Vseki ima nqkakva pri4ina poradi koqto e zavarshil s po-malko, ili pove4e. Az sam zavarshila s 5.50 obsht uspeh i 5.33 na darjavnite, oba4e uvajavam vsi4ki kolegi, nezavisimo ot uspeha im v diplomata. Vajnoto e da ne spirash da se usavarshenstvash. Vseki tragva ot nqkade, za da stigne tam, na kadeto se e zapatil. Taka, 4e vseki triabva da se uvajava za tova, koeto e postignal - bilo malko, ili mnogo. I izklu4eniqta ponqkoga ne mogat da potvardqt praviloto, 4e si dobar advokat ili jurist kato imash visok uspeh. Eto, zashto ne vseki s niska diploma e tap ili marzeliv. Az ne uvajavam pak horata, koito mogat taka lesno da kajat : "...който е с ниска
диплома, значи е тъп, мързелив и несериозен".
Zvu4i nai-malkoto neseriozno, da go kaje dobar jurist...
Solei

Мнениеот miss pravo » 13 Фев 2005, 23:27

osven tova edna ozenka na semestrialen izpit nikoga ne e kriterii za znaniyata ti po opredelenata disziplina...zavisi i ot nastroenieto na prepodavatelya i t.n...pyk i edva li ima student,koito da e gotov da se predstavi perfektno po vsi4ki vyprosi ot konspekta..vinagi ima i " lubimi" i "gadni" vyprosi za vseki otdelen student....poznavam li4no kolega, koito imashe 3 po trudovo pravo,a sega e .da ne kaja korifei po tozi predmet....kysmet na vsi4ki!
miss pravo

Предишна

Назад към Взаимопомощ