начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

ЮЛНЦ-такси

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЮЛНЦ-такси

Мнениеот ddesi » 21 Мар 2008, 09:13

Може ли да ме ориантирате какви такси се заплащат при регистрацията на ЮЛНЦ, освен за вписпането в регистъра към окръжен съд-50 лв., какво се плаща на информационно обслужване за Удостоверение за уникалност на името и за Булстат?
ddesi
Младши потребител

Мнениеот drlaw » 04 Апр 2008, 13:27

за Булстат е 40 лева,
а за уникалност на името е 60 в град Пловдив.За другите градове не знам.
drlaw
Младши потребител

Мнениеот alliancer » 05 Апр 2008, 11:16

Не забравяйте да се регистрирате и в регистъра за ЮЛНЦ при Министерство на правосъдието
alliancer
Нов потребител

Мнениеот ggari » 05 Апр 2008, 19:55

alliancer, този регистър в МПр не е ли само за ЮЛНЦ, определени за обществено полезна дейност (ЮЛНЦ за ОПД)?

И аз имам въпрос, обаче свързан с "актовете, подлежащи на обявяване" - къде ЮЛНЦ за ОПД (рег. по Б-т и в регистъра към МПр през 2005 г.) трябва да направи това за своя ГФО за 2007 г. - само в регистъра към МПр и/или в регистър Булстат? Ако някой може да ме насочи.. защото в Закона за Булстат пише, че "ЮЛ-нетърговци" трябва да обявят отчетите си т.е. не ги разграничава на частна и обществена полза.. а така излиза, че ГФО трябва да се "обяви" в два регистъра :roll:

Също така има ли образец на тази декларация по чл.38-41 от ЗЮЛНЦ.. защото аз не открих..
ggari
Младши потребител

Мнениеот Mishelina » 06 Апр 2008, 15:46

държавни такси-
60лв. за запазване на име в информационно обслужване;
50 лв. за вписване на обстоятелства в окръжен съд;
40лв.- Регистър БУЛСТАТ

В Регистъра за ЮЛНЦ към Министерството на правосъдието се вписват само юридическите лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност, а не ЮЛНЦ в частна полза- Централен регистър на юридическите лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност

http://www.justice.government.bg/new/Pages/Registers/Default.aspx?evntid=3jSJ4vM%2boMI%3d
Difficile est tenere quae acceperis nisi exerceas.
Mishelina
Младши потребител

Мнениеот ggari » 06 Апр 2008, 17:47

Mishelina, много благодаря за конкретния, компетентен и бърз отговор!

Аз разбирам процедурата така:

Въпросното ЮЛНЦ за ОПД попълва заявление за представяне на документи по чл. 46, ал. 2 от ЗЮЛНЦ, вкл. членовете на УС, с приложени към него:
    копия от съдебните решения
    ГФО за 2007 г. (т.е. 4-те форми от статистическия комплект за ЮЛНЦ)
    годишен доклад на председателя
    декларация за липса на непогасени публични задължения

и го носи на ул. "Славянска" № 1 до 31.05.08 г.

С две думи, заявяват се само и единствено в ЦР към МПр т.е. нямат работа в регистър Булстат (да представят ГФО и там) или в СГС (да искат УАС)?

В ЗЮЛНЦ, в текста за "ежегодния контрол" има изискване за представяне на "информация за дейността", а това липсва в заявлението? Освен това в приложението към заявлението се описва декларация по чл.38-41 от ЗЮЛНЦ, а в уводната част - декларация за липса на задължения?

Тези въпроси мисля да реша така: не представят "информация за дейността", щом не е описана в заявлението и представят декларация за липса на задължения, като в приложението го отбелязват като "други", а полето с декларация по чл.38-41 оставят празно..

Благодаря за вниманието и търпението и моля за корекция, ако някъде греша.
ggari
Младши потребител

Re: ЮЛНЦ-такси

Мнениеот sisiliya » 26 Фев 2009, 11:51

Здравейте!
Надявам се да ми помогнете.
Трябва да впиша промени в обстоятелствата в Регистъра към министерството на правосъдието. Има ли такса за това и ако да, колко е?
При вписване на промени по адреса на седалището и член на УС освен решението на съда и удостоверение за актуално състояние, трябва ли да прилагам устав, правила и ред, съдебно решение за регистрация..., които така или иначе вече ги имат в регистъра.
Благодаря ви предварително!:)
sisiliya
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ