начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Търся партньор-адвокат

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Търся партньор-адвокат

Мнениеот justitia » 24 Фев 2005, 10:31

Колега Удо, бихме могли да научим повече един за друг по пощата: /justitia@lex.bg/.
За да не се повтарям и ставам досадна на колегите, прочетете, ако искате, написаното от мен, по-горе.
justitia
Младши потребител

Мнениеот justitia » 24 Фев 2005, 14:44

При идеята, която предлагам, изискванията ще са взаимни:
От моя страна считам за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО следното:
-отлична теоритична подготовка; Аз, смея да твърдя, че я имам.
- логически тип мислене - правото е логична наука за мен и решаването на казус много прилича на решаването на математическа задача.
- точност и корестност - образно казано това значи - дадената дума е закон; да не се крадат клиенти, освен ако клиента не предпочете сам другия; 12.00 часа е 12.00 часа - нито 12.05, нито 11.55; поетата работата трябва да се свърши, без значение как ще се свършиш, но качествено; почтеност в отношенията - ако има нещо, което трябва за знам трябва да ми го кажеш, а не аз да гадая и обратно; клиентите не са стока за да се продават; няма да правим въпрос за 20 лева, ако някой ги е дал, но жеста трябва да се върне под една или друга форма и т.н.
Добре е:
- колегата все пак да има някаква клиентела, защото аз имам понякога дела, с които не се занимавам, но само от тях няма да може да се живее;
- поне горе- долу практически понятия - да може да да напише поне един нотариален акт, договор, жалба и молбоа.
- добре е да има полезни познанство. Аз имам в някои институции и това страшно много помага на работата.
Дано не звучи прекалено амбициозно, ако се замислите, аз казах "партньор", не - "чирак или секретарка"
justitia
Младши потребител

Мнениеот justitia » 25 Фев 2005, 02:08

КОЛЕГИ, БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОТЗОВАХТЕ НА ТЕМАТА!!!
Немерих намерих си колега за съвместна работа и се надявам, че ще се разбираме.
На останалите искам да пожелая, много професионални успехи!
justitia
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ