начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

Разписката като доказателство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот inspectora » 17 Май 2008, 12:49

lorraa написа:много е лесно да говориш така, като не си попадал в подобна ситуация, както всичко е нормално, законно...........колегиално
така изведнъж целият ти живот се преобръща................
мислех, че тук ще намеря професионалист, който може да помогне, защото всички знаем как не се спазват законите за някоиииииииии

Лора, повечето работодатели (най-вече БГ) винаги правят някакви "врътки" и не чак до там законосъобразни "хитринки" при сключването на трудовите си договори, но за такова нещо като Вашето за първи път чувам ... то бива, бива "тарикатлъци" ... работодателят е прекалил, но нещата са толкова "очевадни", че просто не е трябвало да се постъпва на тази работа ...

Професионалисти тук има (не е като да няма), но няма фокусници ...
А защо не потърсихте професионалист при постъпването на работа? Нима за всеки обикновен човек не е ясно какво се подписва когато се постъпва на работа? Нима не Ви е направило впечатление, че се иска да се разпишат доста повечко неща от един трудов договор? Нима не е четено какво се разписва?

Прозорци няма! Справедливост ... ами има такава - щом е получавана сума (нали има разписани документи за това) - значи, който я е получил ще трябва да я връща - това е! Третите лица (между които и съда), които не са присъствали на "НЕдаването" на прарите от къде да знаят, че казвате истината?
Нали се сещате, че ако един ден Вие дадете на някой пари и са Ви разписани съответните документи за това, то ако тоя почне да се твърди, че е било тъй-инак (че пари не са давани) и само на голословните му твърдения (при наличие на документи в обратен смисъл) съда вземе каже, че наистина не сте му давали пари ... какъв "рев" ще се надигне от Ваша страна ;)

Щото "сме скъпи на триците и евтини на брашното" ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 17 Май 2008, 12:51

lorraa написа:защото всички знаем как не се спазват законите за някоиииииииии

За кои не се спазвали законите?
Подписал ли се е на договора - подписал се е - ето Ви го закона - нямаше да бъде спазен ако имаше начин да се "отърве" да не плаща сега ...
Някой да му е слагал пистолет на главата, за да подписва?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот lorraa » 17 Май 2008, 15:06

извинявайте, не съм искала да обидя някого тук. Най-малко пък Вие сте виновни, чуствам се бясна 4е не мога да корегирам ситуацията.
Все пак, ми позволете да ви обесня по-подробно-лицето Х-става управител в ЕООД, Х подписва тези документи. ЕООД е част от ООД. ООД е този, който приятелки казва, че трябва да се подпишат тези документи.
Моля за извинение най-искрено, но се чуствам като удавник за сламка....сумата е 55х.л.
lorraa
Нов потребител

Мнениеот Magnolia » 17 Май 2008, 19:00

Боже, имам чувството че човешката глупост и наивност е безгранична. Как така ще поема функциите на управител със задължението, че дължи 55 хилляди лева? На какво основание ги дължи. Една продавачка приема стоката за която отговаря под опис, а тук става въпрос за къде-къде по-сложна дейност. Ами то си е чиста измама, не е никакъв договор за възлагане на управление.
Magnolia
Потребител

Re: Разписката като доказателство

Мнениеот Magnolia » 17 Май 2008, 19:04

ivan_lawyer написа:Как следва да се оценява докзателствената стойност на разписка за получени суми, в който липсва указание за дълга - няма основание за плащане, по кой договор е. Според първоинстанционния съд, същата не е доказателство. Но апелативната инстанция допусна екпертиза и я приема като доказателство. Според проф. Ал. Кожухаров, разписката трябва да има реквизити - дълг, страни, място на издаване, но и без тях е доказателство.

Ако въобще сте колега, представете казуса ясно и в резюме, а не подпитвайте. Не е етично да представяте едностранчиво казуса.
Magnolia
Потребител

Мнениеот inspectora » 18 Май 2008, 10:44

lorraa написа:извинявайте, не съм искала да обидя някого тук. Най-малко пък Вие сте виновни, чуствам се бясна 4е не мога да корегирам ситуацията.
Все пак, ми позволете да ви обесня по-подробно-лицето Х-става управител в ЕООД, Х подписва тези документи. ЕООД е част от ООД. ООД е този, който приятелки казва, че трябва да се подпишат тези документи.
Моля за извинение най-искрено, но се чуствам като удавник за сламка....сумата е 55х.л.

Не, че кой знае колко се променя ситуацията, но едно е работник (по трудов договор), а друго е управител (с договор за възлагане на управлението) ... Не искам да Ви давам надежди ... но няма да е лошо да се погледнат документите от адвокат ... (най-малкото за да е 100% ясно, че нищо не може да се направи ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Magnolia » 18 Май 2008, 18:37

inspectora написа:
lorraa написа:извинявайте, не съм искала да обидя някого тук. Най-малко пък Вие сте виновни, чуствам се бясна 4е не мога да корегирам ситуацията.

Не, че кой знае колко се променя ситуацията, но едно е работник (по трудов договор), а друго е управител (с договор за възлагане на управлението) ... Не искам да Ви давам надежди ... но няма да е лошо да се погледнат документите от адвокат ... (най-малкото за да е 100% ясно, че нищо не може да се направи ...)

Лора, присъединявам се към казаното от келагата, потърсете мнение от адвокат. Положението не е розово, защото сте подписали дългови документи, които при това нямат никаква връзка с договора ви за възлагане на управление. На едното основание дължите сумата уж получена назаем, а на другото могат да ви подведат и за липси и всякакви вреди.
Мисля, че остава възможността за образуване на наказателно производство за измама , там са допустими свидетелските показания, с които да се установяват фактите които твърдите.
Друго не ми идва наум.
Magnolia
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ