начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Скритият списък в КОНКУРСА ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Скритият списък в КОНКУРСА ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 14:33

Колеги, до днес няма официално изявление на МП относно значението на скрития списък в колона "А" от обявлението за кандидат -нотариуси от 20.02.2008г. на сайта на МП:

http://www.justice.government.bg/new/Pa ... dcPdSC4%3d

На тези , на които не е известно за какво става въпрос, обяснявам:

Във въпросния списък, в Ексел формат липсват колони "А", "В" и "Е".
Колоните се отварят с привлачване на мишката надясно. При отваляне на скритите колони се оказва , че в колона "А" има номера САМО пред някои кандидати, колона В е празна, а колона Е съдържа ЕГН-тата на всички.
Ако скриването на ЕГН-тата е обяснимо с оглед защитата на личните данни, то няма обяснение за скритите номера в колона “А” .
Скритите номера са точно 229, а обявените места за нотариуси са 227, като пред едно от белязаните имена е поставена въпросителна - “?”.
Относно селективно вписаните скрити номера САМО ЗА определени кандидати се поставят следните въпроси:

1. По какъв критерий са вписани тези номера пред точно определени кандидати?
2. Каква е причината за тази дублираща номерация поставена избирателно в скритата таблица на колона “А”?
3. Как се обяснява съвпадението на бройката на скритите номера с броя на обявените свободни места за нотариуси?
4. При положение , че информацията е обществено достояние, дискусията във форума също, защо МП не се е ангажирало досега с обяснение , а прокуратурата с проверка на случая?
5. Ако се допусне, че това е някаква манипулация на хакер, защо МП не е направило някакво опровержение?

Обръщам вниманието ви , че в последния публикуван списък от 06.03.2008г., няма скрити колони и номерацията е нормална. Въпросният списък се открива в посочения линк, до който се стига от страницата на МП, Съобщения , в долната част , като съобщение от 20.02.2008г. –“Конкурс за нотариуси”.
an777
Младши потребител

Мнениеот portokal » 23 Май 2008, 14:41

3. Как се обяснява съвпадението на бройката на скритите номера с броя на обявените свободни места за нотариуси?

Ми не знам, ама не се ли очакваше уж да останат незаети места?
И при 227 места и 229 номера не трябва ли да има минимум три въпросителни, за да излезе сметката? Ако тоя с въпросителната е несигурен, кои са другите несигурни? ;-)

Цялата история със загадъчни номера, публикувани в сайт, ми прилича малко на филм с Индиана Джоунс, който разгадава значението на скрити знаци. :oops: :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 14:58

Портокал, да не би случайно да си в "оня списък". Просто влез в сайта на МП, Съобщения, обава на конкурс от 20.02.2008г. Наистина липсва колона "А", но при отварянето и съвсем ясно се виждат вписани номера, които не са поредни и са само пред някои от имената. Интересно е дали отбелязаните имена в скрития списък се покриват с имената, спрягани в отделните градове като предварително ясни
Morana
Нов потребител

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 15:02

Да, защо да не оставим тази случка да се размие във времето просто ей-така, по типично овчия български начин на отстояване на интересите ни.
Само дето искрено се съмнявам , че някой ще помни въпросния списък, след два месеца, когато ще се разбере какво е значението на тези номерца.
an777
Младши потребител

Мнениеот portokal » 23 Май 2008, 15:07

Morana написа:Портокал, да не би случайно да си в "оня списък". Просто влез в сайта на МП, Съобщения, обава на конкурс от 20.02.2008г. Наистина липсва колона "А", но при отварянето и съвсем ясно се виждат вписани номера, които не са поредни и са само пред някои от имената.

Видях още като публикуваха списъка, че има скрити колони. Някакви. Едната от които - с ЕГН-тата на кандидатите.
А дали съм в "оня списък"... няма да ти кажа. :lol:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 15:17

Че е скрита колоната с ЕГН-та е напълно разбираемо-това са лични данни.
Но другата номерация е просто абсурдна? Изобщо не става ясно по какъв признак са подбрани точно тези хора? Ако е по ред на постъпване на молбите би следвало да са поредни номерата. Но не са?.
Ако е някаква"грешка" защо досега няма пояснения? Голям майтап ще е ако има съвпадение на този скрит списък с крайните резултати
Morana
Нов потребител

Мнениеот portokal » 23 Май 2008, 15:24

Само дето тя е скрита само "по смисъла на" Excel, иначе за света си е съвсем открита. :lol:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 15:38

Портокал, струва ми се, че и ти като мен изобщо нямаш пряк интерес в този конкурс. И това, че само ние проявяваме интерес към тази интересна тема е още по-абсурдно. Но какво ли се чудя на колегите, петък е, мрачен, дъждовен, вкиснат от сутринта, всички луди клиенти като под строй се разписват в петък(адвокат съм), стадото се е скупчило, долепило главици- мразим да питаме, недай боже -да задаваме въпроси, кои сме ние, какво ли зависи от нас и т.н. Надявам се да се чуем по друга тема, ще ми е особено приятно. :P :wink:
Morana
Нов потребител

Мнениеот peip » 23 Май 2008, 16:22

въпросчето е помощник нотариус
peip
Потребител

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 16:25

И така след като си поиграх с въпросния списък равносметката е следната :

За Районите на районните съдилища в Благоевград, Търговище, Русе, Карнобат Белоградчик, Кула, Севлиево, Кюстендил, Ловеч, Луковит, Брезник, Първомай, Исперих, Дулово, Тутракан, Нова Загора, Смолян, Етрополе,Харманли и Гълъбово

номерираните кандидати са ТОЧНО толкова на брой , колкото и свободните и обявени за заемане места.

В районите пък на Гоце Делчев, Горна Оряховица, Видин, Оряхово, Момчилград, Монтана, Лом, Пазарджик, Перник, Асеновград, Карлово, Бяла, Силистра, Сливен, Казанлък, Добрич, Балчик, Попово, Хасково, Шумен, Нови Пазар, Велики Преслав и Тополовград,

номерираните кандидати са ПО-МАЛКО на брой, отколкото свободните и обявени за заемане места.

В най-апетитните райони като София, Бургас, Поморие, Несебър, Варна, Пловдив, Велико Търново, Каварна , както и за Сливница, Елена, Велинград, Мездра, Плевен, Кърджали, Девин и Враца

номерираните кандидати са ПОВЕЧЕ на брой, отколкото свободните и обявени за заемане места.

Така , че скритата номерация може и нищо да не означава, но все пак не е ли уместно
МП да даде някакво логично обяснение.
an777
Младши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 16:31

Браво АН 777! Чудех се къде изчезна след като ни светна по въпроса, а ти си броил/а местата! Очевидно е имало защо!
И сега какво -дали все пак няма някой да ни удостои с адекватен отговор и за това СЪВПАДЕНИЕ?
Morana
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 16:36

Интересно ... ако има нещо "нередно" ... толкова ли са пък "недодялани", че да "блесва" по такъв начин ... според мен "истината" за тези поленца е съвсем друга ... не "търсете под вола теле" ... то "теле" най-вероятно да има ... но едва ли ще да е там ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 16:39

Най-малкото, ако тази скрита номерация не е умишлена, колегите чиито имена са в скрития списък би трябвало да искат опровержение от МП, за да не се свързват имената им с предположения за разни неща :lol:

Поразяващ е фактът, че от 380 души прочели поста ми до момента, реагират само двама-трима.
an777
Младши потребител

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 16:46

inspectora написа:Интересно ... ако има нещо "нередно" ... толкова ли са пък "недодялани", че да "блесва" по такъв начин ... според мен "истината" за тези поленца е съвсем друга ... не "търсете под вола теле" ... то "теле" най-вероятно да има ... но едва ли ще да е там ;)

Защо непременно да са "недодялани", като може да са просто "нагли"?

Ето , че резултат от подобна дискусия няма.
Дори и заинтересуваните от тази дискусия кандидати извън номерацията на "229-те" не проявяват никакъв интерес по темата.
След някой , друг ден, този файл от стр. на МП ще бъде изтрит или изместен от други съобщения.....

Добре, че си имам екземплярче с нот. заверка на достоверна дата на това списъче, за мое собствено удовлетворение
an777
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 16:50

an777 написа:
Защо непременно да са "недодялани", като може да са просто "нагли"?

И това е възможно ... в последно време какво ли не видяхме ...

Добре, че си имам екземплярче с нот. заверка на достоверна дата на това списъче, за мое собствено удовлетворение

Браво за което ... може пък да "излезе заек от шапката"

inspectora
Активен потребител

Мнениеот karelia79 » 23 Май 2008, 16:51

ами то няма кой знае какво да се каже. След 2 до 5 месеца ще стане ясно кои са нотариуси и ако съвпадат със скритите номерца.... ясна работа... някой е плащал 50 000 евро или колкото са там. Пък и то си е ясно, че няма случайни неща... Тия песни любовни не на нас юристите
karelia79
Потребител

Мнениеот icikonti » 23 Май 2008, 16:53

Ужас........ за съдебния район където съм кандидатствал има 2 свободни места!
От всичките 30 кандидата, които са посочили като №1;2 или 3 този съдебен район - такива скрити номера има точно пред две имена.
Единия номер е пред юрисконсулт на Общината- протеже на местния народен представител-бивш кмет.
Втория номер е пред юрисконсулт на ДСК, протеже на член на изпитната комисия!

Някой може ли да ми каже нещо по-конкретно?????
icikonti
Младши потребител

Мнениеот sffera » 23 Май 2008, 16:57

Този скрит списък май почва да става много интересен, ако е така, както писа icikonti
sffera
Младши потребител

Мнениеот an777 » 23 Май 2008, 17:07

Ако не друго, то поне да разплетем роднинските връзки и тези по сватовска линия или по трапезна.

Аз, например, виждам една брачна половинка и една друга низходяща на действащи нотариуси в два съседни района.
an777
Младши потребител

Мнениеот Morana » 23 Май 2008, 17:11

Най-после някой да се събуди!
Колеги, просто отворете линка и проверете има ли други такива "съвпадения" във вашия район! Естествено е, че повечето медии ще си мълчат и ще преглъщат, докато не си изяснят дали няма да нарушат нечии интереси, а МП ...Просто не знам какво всъщност би трябвало да направи МП..
И още - тези, от списъка защо не реагират ако нямат нищо общо с това? Ако аз бях в списъка( без да има защо да съм там) веднага ще поискам обяснение и опровержение за да не се свързва името ми с всякакви съмнения?
Morana
Нов потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити