начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Проблем относно инсталацията на слън.колектори

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем относно инсталацията на слън.колектори

Мнениеот kolioeng » 20 Юни 2008, 17:28

Здравейте, моля за вашето внимание и компетентно мнение.
имам следния проблем :
Живея в двуфамилна кооперация и имам желание да си инсталирам слъчеви колектори за топла вода, чакам бебе декември месец и мисля, че ще е добра инвестиция :).
Имам ли право да поставя слънчевите панели без съгласието на съсобствениците и могат ли те да ме заставят да ги махна на по-късен етап?
Разбрах, че покривът е обща собственост и за инсталацията ще ми е нужно нотариално заверено съгласие от съсобствениците, което няма начин да получа заради характера им и неразбирателство м/у нас.
Има ли възможност да инсталирам колекторите на козирката на терасата ми, която се явява част от плочата на таванските помещения. Таванът е условно разделен за ползване със стени и врати и козирката се пада в моята част.
Благодаря Ви предварително.
kolioeng
Нов потребител

Мнениеот kolioeng » 20 Юни 2008, 20:45

Напълно те разбирам, в случея е разделено ползване. Бях на консултация с гл. архитект на общината ми,но не ми даде еднозначен отговор.А все пак инвестицията не е толкова малка за мен.Благодаря все пак,просто исках да чуя още някое мнение
Или да ме насочите към КОМПЕТЕНТЕН Плодивски адвокат,с когото да разрешим проблема ,а не само да ми вземат парите.
Извинявайте ,но ми е писнало от набедени адвокати.Приятен уикенд на всички
kolioeng
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ