начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

кланица в жилищен квартал

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

кланица в жилищен квартал

Мнениеот babsun » 11 Юни 2008, 01:10

Здравейте всички умни и разумни хора в този форум!
Реших да се допитам до вас, преди да предприема действие по един случай, който страшно ме нервира.
В жилищния квартала, в който живее майка ми някой си е построил кланица за прасета, която си е действаща от няколко години и е на една ръка разстояние от къщата на майка ми. Днес бях жив свидетел на един цялостен процес по колене на няколко прасета - първо рев на умряло преди да се заколи, после - няколко вида миризми, които се носят последователно във въздуха - на пърлено прасе, на изпражнения и други подобни гадости. Това се повтаря всеки божи ден - нито може човек да си отвори прозорците, нито да си простре дрехи навън, нито пък да седне на маса в градината... Според мен не е нормално такива дейности от кланици да се извършват в непосредтвена близост до жилищни къщи.
Има ли някой идея на коя нормативна база мога да стъпя, за да потърся някакво право на живущите там в случая? Дали това е уредено в ЗУТ или в Закона за здравеопазването...или пък в някой Европейски регламент:)...и въобще как са се снабдли с някакви разрешителни за извършване на дейността си в жилищен квартал...макар, че не е невъзможно...
Благодаря предварително ако някой се отзове, аз също ще продължа да търся по въпроса, но друго си е, когато повече глави мислят ;)
babsun
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Юни 2008, 09:58

Най елементарното -обърнете се към РИОКОЗи РДВСК.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 11 Юни 2008, 12:15

НАРЕДБА № 22 от 14.12.2005 г. за намаляване до минимум страданията на животните по време на клане или умъртвяване
Издадена от министъра на земеделието и горите, обн., ДВ, бр. 42 от 23.05.2006 г., в сила от 1.05.2006 г.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот jivkova12 » 21 Юни 2008, 19:31

spydoctor написа:защото иначе оставаме с впечатление , че ни разпореждате да Ви консултираме ! !

Защо говорите за себе си в множетсвено число? Двама души ли живеят във Вас или смятате, че представлявате всички ползватели на форума? След като питащият е получил отговори, явно не всички са на Вашето мнение. Още повече, че ако всички мислеха като Вас този форум нямаше вобще да съществува. Така сте се увлякъл в поученията си, че и колега търсещ взаимопомощ сте пратили на адвокат....
jivkova12
Младши потребител

Наредбата на Столичен общински съвет

Мнениеот kinshasa » 23 Юни 2008, 14:47

Здравейте,
Мисля, че трябва да пуснете жалба, но вижте тук все пак.
НАРЕДБА № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance - Вижте евентуално тук.
Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Назад към Взаимопомощ