начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Права на потребителите според ЗЗП

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на потребителите според ЗЗП

Мнениеот nedelina_n » 23 Юни 2008, 17:48

Имам нужда от помощ - адвокат или съвет във връзка с правата ми като потребител. Електроуред, който е в гаранция се разваля вече пети път, искам уреда да ми се замени с нов, но търговеца и сервиза си прехвърлят топката. От агенция за защита на потребителите също не получих съдействие - и там си измиват ръцете със закона, с лек присмех. Въпреки че не съм юрист, смятам че имам основание съгласно чл. 112 от ЗЗП.
Предварително благодаря за съдействието!
nedelina_n
Нов потребител

Мнениеот Гост » 23 Юни 2008, 18:02

Възможно е да искате " непропорционален" начин на решаване на спора ...
Последна промяна Гост на 23 Юни 2008, 20:20, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот nedelina_n » 23 Юни 2008, 18:12

Може би така се тълкува от отсрещната страна, но аз се позовавам на чл.112, ал.2, т.2 и 3. За мен несъответствието е достатъчно значимо, за да искам замяна - една от основните функции на уреда е неизползваема, от една страна, от друга страна вече 5 пъти в рамките на гаранционния срок се разваля и се налага да се ремонтира. Става въпрос за пералня със сушилня, а аз имам 2 деца, едно от които е бебе, надявам се разбирате значимостта на въпросния уред от моя гледна точка!
Можете ли да ми препоръчате адвокат, който има практика в подобни дела?
nedelina_n
Нов потребител

Мнениеот nedelina_n » 24 Юни 2008, 09:09

ОК, можете да ми пишете на skype: nedelina.nedyalkova
nedelina_n
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ