начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Как да разбера дали едно лице работи в определена фирма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да разбера дали едно лице работи в определена фирма

Мнениеот ocean » 27 Юни 2008, 16:34

Колеги,
Връчиха ми въззивна жалба, тече ми срока за подаване на възражение.
Тезата ми, в голяма степен, ще се гради на това, че две лица работят в определено дружество.
Знам всички данни на дружеството, знам трите имена, адресите и ЕГН на лицата.
Имам всички причини да смятам, че въпросните лица работят във въпросното дружество.
Мога да поискам съдебно удостоверение, с което да се снабдя с информация от регистъра на трудовите договори дали тези лица работят в това дружество и ще получа информацията-предполагам.
Но ако се окаже, че не работят там ..... ще стане доста неприятно. :?
Затова ми се ще да намеря предварителна информация.

Можете ли да ми дадете някаква идея как да я получа?

Благодаря!
Петък е време за приятелите. Джони, Джак, Джим и всички останали.
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот inspectora » 27 Юни 2008, 16:38

Ще си изложите всички възможни защитни тези и в последствие ще доказвате ... искате удостоверение от съда, с което да се снабдите с друго такова от НАП за въпросните лица и дружество ... и готово ;)
Ако се окаже, че не работят там ... това е положението ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ocean » 27 Юни 2008, 16:39

Ако се окаже, че не работят там, изобщо не е в мой интерес да повдигам въпроса.
Даже напротив. :(
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот d_d » 27 Юни 2008, 16:58

В процеса не е добре дазадаваш въпроси , на които не знаеш отговорите.
Потърсете помощ за информация- от приятел в НОИ, ченге , учителката на децата им, и т.н. Може и някой ЧСИ "погрешно" да поиска справка за техните ЕГН 8) .
d_d
Потребител

Re: Как да разбера дали едно лице работи в определена фирма

Мнениеот Melly » 27 Юни 2008, 17:05

ocean написа:Колеги,
Връчиха ми въззивна жалба, тече ми срока за подаване на възражение.
Тезата ми, в голяма степен, ще се гради на това, че две лица работят в определено дружество.
Знам всички данни на дружеството, знам трите имена, адресите и ЕГН на лицата.
Имам всички причини да смятам, че въпросните лица работят във въпросното дружество.
Мога да поискам съдебно удостоверение, с което да се снабдя с информация от регистъра на трудовите договори дали тези лица работят в това дружество и ще получа информацията-предполагам.
Но ако се окаже, че не работят там ..... ще стане доста неприятно. :?
Затова ми се ще да намеря предварителна информация.

Можете ли да ми дадете някаква идея как да я получа? Тази стъпка е извън регламента, но може и да успеете: По подходящ начин да помолите някой инспектор от НОИ да Ви направи справката, и само да Ви потвърди, ако е така. След което се снабдявате по каналния ред и т.н.
Благодаря!

Единственото, за което се сещам, е да проверите по ЕГН-тата в регистрите на НОИ дали изобщо се осигуряват. Може да се окаже, че в момента не работят. Но пък си мисля, че може и да се самоосигуряват, та в всъщност и това не е кой знае колко сигурно :roll: :roll: :roll:

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост » 27 Юни 2008, 17:32

Краен вариант - накой се залоства пред офиса на фирмата / местоработата на лицата и дебне...
Гост

Мнениеот ocean » 27 Юни 2008, 18:47

d_d написа:В процеса не е добре дазадаваш въпроси , на които не знаеш отговорите. .....
Може и някой ЧСИ "погрешно" да поиска справка за техните ЕГН

Именно!
А за ЧСИ-нямам си такъв, дето да съм му на сърце, и за моя най-голяма радост да вземе да се обърка. :?

Melly написа:Единственото, за което се сещам, е да проверите по ЕГН-тата в регистрите на НОИ дали изобщо се осигуряват. Може да се окаже, че в момента не работят. Но пък си мисля, че може и да се самоосигуряват, та в всъщност и това не е кой знае колко сигурно :roll: :roll: :roll:

Ровичках се в сайта на НОИ, но не видях там да има опция за подобна справка. Да не би нещо да не съм догледала?
Иначе-доколкото си спомням-преди време получих писмо от НОИ, в което беше посочен някакъв код или нещо такова, с който да мога да правя справки за собствения си статус, а не с ЕГН. :?

spycleaner написа:Краен вариант - накой се залоства пред офиса на фирмата / местоработата на лицата и дебне...

В случая-знам къде е местоработата. Знам, че работят точно там. Въпросът е, че трябва да докажа връзката между обекта и в частност-хората, които работят там, и дружеството, което осъществява дейността. Това ми се губи-че тези хора работят за точно определено дружество, и това трябва да установя.
Не ми се ще да изпадам в повече подробности, защото не е сигурно дали колегата, който е адвокат на другата страна, не чете из форума. :lol:
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Юни 2008, 19:12

ocean написа:Ровичках се в сайта на НОИ, но не видях там да има опция за подобна справка. Да не би нещо да не съм догледала?
Иначе-доколкото си спомням-преди време получих писмо от НОИ, в което беше посочен някакъв код или нещо такова, с който да мога да правя справки за собствения си статус, а не с ЕГН. :?

Отидете на справки (сайта на НОИ), след това на "Сравки за здравно осигуряване" и от там, мисля че ще се справите. Току що проверих и с-мата работи. Работодателят е длъжен да внася всички осигуровки, вкл. и фонд Здр. осигуряване.

Дано да съм Ви била полезна.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот diaida » 30 Юни 2008, 03:15

d_d написа:В процеса не е добре дазадаваш въпроси , на които не знаеш отговорите.
Потърсете помощ за информация- от приятел в НОИ, ченге , учителката на децата им, и т.н. Може и някой ЧСИ "погрешно" да поиска справка за техните ЕГН 8) .

И аз съм на същото мнение ... Я, го раздайте малко по американски :lol: :lol: :lol:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 30 Юни 2008, 03:16

Melly написа:
ocean написа:Ровичках се в сайта на НОИ, но не видях там да има опция за подобна справка. Да не би нещо да не съм догледала?

Отидете на справки (сайта на НОИ), след това на "Сравки за здравно осигуряване" и от там, мисля че ще се справите. Току що проверих и с-мата работи. Работодателят е длъжен да внася всички осигуровки, вкл. и фонд Здр. осигуряване.

Дано да съм Ви била полезна.

За да се въведе в тази база Трудовия договор трябва да е регистриран ... А ДАЛИ Е?! :cry: :D :roll:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 30 Юни 2008, 20:32

В случая-знам къде е местоработата. Знам, че работят точно там. Въпросът е, че трябва да докажа връзката между обекта и в частност-хората, които работят там, и дружеството, което осъществява дейността. Това ми се губи-че тези хора работят за точно определено дружество, и това трябва да установя.
Не ми се ще да изпадам в повече подробности, защото не е сигурно дали колегата, който е адвокат на другата страна, не чете из форума. :lol:[/quote]

"връзката между обекта и в частност-хората, които работят там, и дружеството, което осъществява дейността. "
документи някакви няма ли за техните отношения - договори, разписки нещо да е поръчал от тях ?!
А това, че хората работят там по-лесно ще се докаже със справка от НОИ.
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ