начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Договор с кабеларка - такси и неустойки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор с кабеларка - такси и неустойки

Мнениеот bateto » 07 Юли 2008, 23:31

Поздравления за добре поддържания и богат форум. За първи път пиша тук. Търсих с търсачката но не открих подобен проблем.

Нещо дребно е ама .... мразя да ме клатят.

Договор с кабеларка. Пише в договора че таксата се предплаща. Съответно до края на юни трябва да се плати за юли примерно. Отивам на 1 юли и ми искат 1 лв. такса за неплащане на таксата (неустойка). ха-ха

1. Това преди 3 месеца го нямаше.
2. Може ли да ми искат неустойка за неплащане на нещо което тепърва предстои да ми предоставят. Т.е неустойка върху нещо което не съм получил и не се знае дали ще получа.
3. Такава неустойка в договора не е уговорена, няма срокове след падежа, посочени суми и т.н

Имам някакво средно интелектуално ниво, потърсих в ЗЗД, ТЗ, ЗЗП и т.н. ама нещо не можах да формулирам обосновка за един скромен скандал.

:) Извинявайте ако Ви занимавам с глупости, ама ако на някой не му представлява трудност - да отговори.

Поздрави
Батето
bateto
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Юли 2008, 09:33

Въпроса се решава по един начин - чрез съд.

Ако смятате, че ви е рентабилно да платите всички разниоски по едно дело, в което ще претендирате за неоснователно обогатяване от страна на кабелния оператор за сумата от 1 /един/ лев, намерете адвокат и го ангажирайте.

Може да опитате да пишете писмо до комисията за защита на потребителя.

п.п. Повечето "кабеларки" освен договорите, които подписват с клиентите си имат и общи условия. В тях подробно е описано какво, как и защо.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот DrazniteL » 10 Юли 2008, 10:37

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 14:03, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот bateto » 10 Юли 2008, 11:14

Искам просто да им вдигна един скандал. Чак до съд няма да се занимавам.

Може да пратя на КЗП едно оплакване, както и малко данъчни да им се стоварят на главата, защото дават някви хвърчащи квитанции и така натътък...
..., но скандал ще има!

Ако повече хора негодуват, ще си помислят дали да се правят на тарикати. При положение че има и силна конкуренция. Време е да влезнат малко в час, а не да работят по тертип от преди 10 години.
bateto
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ