начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Иска ли се пълномощно?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иска ли се пълномощно?

Мнениеот mi_mi » 18 Юли 2008, 09:06

Колеги, трябва ли работодателят да упълномощи свой работник, който да получава пощенски пратки/писма/. Според мен не се изисква, но искам и вашето мнение. Изпратихме писмо до шефа на една фирма, което е получено от работник/има обратна разписка/. Като се запознава със съдържанието му, шефът н афирмата ни го връща заедно с писмо от работника му, че не бил упълномощен да го получи.
Ако посочите съдебна практика ще бъде много добре, защото аз не намерих в Апис. Благодаря за съветите предаврително!
mi_mi
Младши потребител

Мнениеот Sahiba » 18 Юли 2008, 09:42

Хм защо ли си мисля, че може да се позовете на чл. 50, ал. 3 от ГПК?
Sahiba
Потребител

Мнениеот sunrise » 18 Юли 2008, 10:30

Така е по принцип. Но в случая, когато се касае за срок при една оферта например, как ще се удостовери ,че представляващия фирмата го е получил в срока? Служителят може да му го е дал след месец , а може и на другия ден. Кой и как ще го докаже надлежно?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Sahiba » 18 Юли 2008, 13:27

Не съм сигурен дали за материално правен или за процесуален срок иде реч в питането?
Sahiba
Потребител

Мнениеот mi_mi » 18 Юли 2008, 16:00

Sahiba, става въпрос за върната покана за доброволно плащане и приложени към нея документи удостоверяващи задължението. Аз също смятам да се позова на чл.50, ал. 3 ГПК, но исках да чуя и други мнения. Още повече, че работникът не е извършил правни действия изискващи упълномощаване. Благодаря, колеги!
mi_mi
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ