начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Въпрос относно мен самия.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно мен самия.

Мнениеот easport » 21 Юли 2008, 21:59

Искам да ви попитам дали ми се полагат някакви помощи на 18г. съм , но родителите ми са разведени единия при когото съм отсъден от съда е в чужбина и женен отново и не се интересува от мен а другия е в бг но пак не се интересува от мен , баща ми е първия е в бг и не съм го виждал от над 10 години дори ме принуди когато ходих при маика ми в чужбина да подпиша 1 декларация чрез която му опрощавам всички издръжки и сега и това не плаща днес ходих в социални и ми казаха че никакви помощи не ми се полагат и тотално ми разбиха надеждите........ на сичкото отгоре работих в една фирма в която ме измамиха и не ми платиха и договор дори не знам дали имам или нямам но те имат много свидели и всичко е една голяма каша....... та въпроса ми е мога ли да зема от социални някакви средства или не тъи като те ми казаха че не мога тъи като съм бил напуснал границата на бг и съм нямал право трябвало съм да чакам 12 месеца минимум и да съм бил завършел 12-ти клас щото аз и не съм завършил още чакам за идеи :) живея в малък град.
easport
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 22 Юли 2008, 12:23

За това, че сте работил и не са Ви платили, можете да подадете една жалба в инспекцията по труда. Ако нямате трудов договор, няма да можете да си получите възнаграждението, но нека извършат една проверка на фирмата, все пак.
За социалните помощи нека други колеги Ви посъветват при добро желание.
От кой град сте и каква специалност учите?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот easport » 22 Юли 2008, 13:05

bebitor написа:За това, че сте работил и не са Ви платили, можете да подадете една жалба в инспекцията по труда. Ако нямате трудов договор, няма да можете да си получите възнаграждението, но нека извършат една проверка на фирмата, все пак.
За социалните помощи нека други колеги Ви посъветват при добро желание.
От кой град сте и каква специалност учите?

ами от малък град съм не уча в момента иначе ит. Нека другите колеги да кажат за социалните помощи.
easport
Младши потребител

Мнениеот satir » 22 Юли 2008, 14:59

15000 лв е глобата за работодател, който не е сключил тр. договор с работник :|
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот easport » 22 Юли 2008, 19:19

satir написа:15000 лв е глобата за работодател, който не е сключил тр. договор с работник :|

Тои има много свидели и ще докаже че не съм работил там а аз не мога да направя нищо по въпроса.!
easport
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 22 Юли 2008, 22:47

а дали предварителния отказ от получаване на дължима - по закон - и вероятно според съдебно решение ,издръжка , не е нищожен :?: още повече като е направен при услувия на принуда ... - за да рареши пътуване в чужбина , против волята му го заставил да подпише ... с което да претърпи ... е може нещо да се почопли но ми се спи сега - пробвай с някой близък адвокат ... или пък ако някой от форума се наеме :? аз съм гроги , макар и да съм настроен положително - успех - имаш доста проблеми и ще ти е много гот като ги решиш - пробвай се - не се шашкай все нещо ще стане - и други сме пробвали твърдоста на дъното , но от там може да се оттласнеш само нагоре 8)
dino6506
Потребител

Мнениеот dino6506 » 22 Юли 2008, 22:52

относно многото свидетели , дето щели да доказват че не си работил - е отрицателни факти не се доказват :wink: , достатъчен ти е един или двама твои свидетели - да удостоверят че си работил .... бе пробвай всичко и не се отказвай предварително....
dino6506
Потребител

Мнениеот easport » 22 Юли 2008, 23:06

dino6506 написа:относно многото свидетели , дето щели да доказват че не си работил - е отрицателни факти не се доказват :wink: , достатъчен ти е един или двама твои свидетели - да удостоверят че си работил .... бе пробвай всичко и не се отказвай предварително....

аз не разполагам с свидели никакви нула.
easport
Младши потребител

Мнениеот blossom » 23 Юли 2008, 10:11

След като учиш - доколкото разбирам ще бъдеш 12 клас, все още ти се дължи издръжка от родителите ти - при условие, че имат възможност за това. Баща ти е в България и можеш да заведеш дело да ти заплаща издръжка.
blossom
Потребител

Мнениеот satir » 23 Юли 2008, 10:22

poli_g написа:
satir написа:15000 лв е глобата за работодател, който не е сключил тр. договор с работник :|

:roll: Това къде го пише?
преди около месец, ако не се лъжа го прочетох тук! вероятнио информацията още е някъде в сайта :idea:
http://www.lex.bg/news.php?lang=bg&id=20428
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот easport » 23 Юли 2008, 13:49

blossom написа:След като учиш - доколкото разбирам ще бъдеш 12 клас, все още ти се дължи издръжка от родителите ти - при условие, че имат възможност за това. Баща ти е в България и можеш да заведеш дело да ти заплаща издръжка.

учих до края на месец април почти извън бг а след това се върнах в бг , след това работих и не ми платиха......... според бебитор не мога да осъдя нито баща ми нито бившите си работодатели нито никоил...... остана ми само социалните ама се съмнявам и там да успея.
easport
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 23 Юли 2008, 15:07

Като ме споменаваш, уточни за колегите, че не си направил отказ от издръжка, ами признаване на плащането и :?
Колеги, това дете наистина има нужда от помощ, но ми е далеч от района.
ЕАспорт, ако, все пак решиш да разкриеш във форума от къде си, може би някой ще се съгласи да те упъти по-точно в битката ти със социалните и с получаването на правна помощ. Пък може и да има някой познат, който, съобразно уменията ти, да те вземе на работа. Просто съвет.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот easport » 23 Юли 2008, 21:26

От житницата на бг съм гр.Добрич.
easport
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 24 Юли 2008, 09:42

Е, нямаше нужда в случая да се мод-ва поста на многоликия ни колега. Всеки има право на мнение и виждане по въпроса. Пък и постът ми след неговия остана висящ.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

въпрос относно мен,самият

Мнениеот sonny » 25 Юли 2008, 16:07

Направи молба до социалните за отпускане на еднократна помощ.Обясни кратко в какво се изразява затруднението ти да се издържаш сам.Тези помощи не са големи , по тяхна преценка е размерът , но все пак ... :idea:
sonny
Младши потребител

Мнениеот easport » 25 Юли 2008, 21:46

poli_g написа:Бебитор, не знам явно вс. факти- и въпреки признанието за плащане- издръжката за след 18 не се следва просто хей така....Най- малкото, татето платил е без основание...
Та, според мен, не виждам пречки за завеждане на иск по ал.2 на чл.82 и още - сторете искане и за увеличение на постановената от преди това!
Ако няма кой да ви помогне със съдебните дела- ще ви насоча към АК Добрич, но на лични.
Отделно от това-
1. Молба- искане за отпускане на помощ до социално подпомагане- но писмено!
2. Молба до ОС при общ. Добрич- за еднократна помощ!
Това на прима виста. :oops:

Виж ще ти разкажа всичко на лс ако желаеш???????
easport
Младши потребител

Мнениеот ogaan » 26 Юли 2008, 17:42

"Искам да ви попитам дали ми се полагат някакви помощи на 18г"
Ами за съжаление не ти се полагат!
Деца/лица/ над 18г, ако учат/ в средно училище / се подпомагат в състава на семейството - а не самостоятелно.
В случая майка ти и нейният съпруг, е възможно да подадат молба тъй като те са твоето семейство . Шансовете ти да получиш помощ от социалните е = на 0.
Пътуването зад граница също е пречка - просто няма начин - такива са разпоредбите на закона!
На този етап дори и детски не можеш да взимаш - защото те са дължими на родителя на който е присъдено детето, при тях е важно доходът на член от семейството да не надхвърля 300лв.
И да добавя съпругът на майка ти също е член на семейството Ви.
Има вариант да потърсиш услугите на отдела за закрила на детето... но май добрият вариант е да потърсиш услугите на адвокат и да получиш дължимата ти издръжка.
ogaan
Нов потребител

Мнениеот easport » 26 Юли 2008, 22:21

poli_g написа:
ogaan написа:"Искам да ви попитам дали ми се полагат някакви помощи на 18г"
Ами за съжаление не ти се полагат!
Деца/лица/ над 18г, ако учат/ в средно училище / се подпомагат в състава на семейството - а не самостоятелно.
В случая майка ти и нейният съпруг, е възможно да подадат молба тъй като те са твоето семейство . Шансовете ти да получиш помощ от социалните е = на 0.
Пътуването зад граница също е пречка - просто няма начин - такива са разпоредбите на закона!
На този етап дори и детски не можеш да взимаш - защото те са дължими на родителя на който е присъдено детето, при тях е важно доходът на член от семейството да не надхвърля 300лв.
И да добавя съпругът на майка ти също е член на семейството Ви.
Има вариант да потърсиш услугите на отдела за закрила на детето... но май добрият вариант е да потърсиш услугите на адвокат и да получиш дължимата ти издръжка.

Не съм съгласна/ с онова в червено/ - при прекратяване на брака, родителят на когото не са предоставени род. права не е член на семейството и неговият доход е неотносим към изплащане на детските надбавки. Но ако имате предвид вторият съпруг- прав сте.
Що се отнася до издръжката- спестена е фактология, но важна!
Сега е лято- има сезонна работа и се търси такава за момчето. Ако някой има хрумка....моля.

poli_g

моля те прати ми на лично съобщение данните си за скаип кю или другите с цел да ти дообесня ситуацията................. иначе съм присъден към маика ми а тя е в чужбина и е женена отново и е безработна там и мъжа и също......... втория аз не се разбирам нито с нея нито с втория и мъж а с първия изобщо от няколко години не сме се виждали и не сме си говорили хич.
easport
Младши потребител

Мнениеот ogaan » 26 Юли 2008, 22:38

poli_g написа:,
Не съм съгласна/ с онова в червено/ -

Разбира се :) не написах никъде - баща ти или бившият и съпруг.
ogaan
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2008, 23:56

Аз пък не съм съгласна, че щом е излизал зад граница, няма право на соц. помощи. Трябва да е напускал границите на собствени разноски, за да бъде лишен от соц. подпомагане.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ