начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Въпрос относно мен самия.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот easport » 26 Юли 2008, 22:21

poli_g написа:
ogaan написа:"Искам да ви попитам дали ми се полагат някакви помощи на 18г"
Ами за съжаление не ти се полагат!
Деца/лица/ над 18г, ако учат/ в средно училище / се подпомагат в състава на семейството - а не самостоятелно.
В случая майка ти и нейният съпруг, е възможно да подадат молба тъй като те са твоето семейство . Шансовете ти да получиш помощ от социалните е = на 0.
Пътуването зад граница също е пречка - просто няма начин - такива са разпоредбите на закона!
На този етап дори и детски не можеш да взимаш - защото те са дължими на родителя на който е присъдено детето, при тях е важно доходът на член от семейството да не надхвърля 300лв.
И да добавя съпругът на майка ти също е член на семейството Ви.
Има вариант да потърсиш услугите на отдела за закрила на детето... но май добрият вариант е да потърсиш услугите на адвокат и да получиш дължимата ти издръжка.

Не съм съгласна/ с онова в червено/ - при прекратяване на брака, родителят на когото не са предоставени род. права не е член на семейството и неговият доход е неотносим към изплащане на детските надбавки. Но ако имате предвид вторият съпруг- прав сте.
Що се отнася до издръжката- спестена е фактология, но важна!
Сега е лято- има сезонна работа и се търси такава за момчето. Ако някой има хрумка....моля.

poli_g

моля те прати ми на лично съобщение данните си за скаип кю или другите с цел да ти дообесня ситуацията................. иначе съм присъден към маика ми а тя е в чужбина и е женена отново и е безработна там и мъжа и също......... втория аз не се разбирам нито с нея нито с втория и мъж а с първия изобщо от няколко години не сме се виждали и не сме си говорили хич.
easport
Младши потребител

Мнениеот ogaan » 26 Юли 2008, 22:38

poli_g написа:,
Не съм съгласна/ с онова в червено/ -

Разбира се :) не написах никъде - баща ти или бившият и съпруг.
ogaan
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2008, 23:56

Аз пък не съм съгласна, че щом е излизал зад граница, няма право на соц. помощи. Трябва да е напускал границите на собствени разноски, за да бъде лишен от соц. подпомагане.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот easport » 27 Юли 2008, 11:51

Тая дето е шеф там в социалните в моя град ми каза устно след като и разказах всичко че съм бил пълнолетен първо , второ не съм регистриран в борсата от над 1 година и трето съм напускал граница и четвърто съм нямал 12-ти клас завършен и 5-то не съм бил настаняван от социални грижи никъде.
easport
Младши потребител

Мнениеот ogaan » 27 Юли 2008, 15:42

bebitor написа:Аз пък не съм съгласна, че щом е излизал зад граница, няма право на соц. помощи. Трябва да е напускал границите на собствени разноски, за да бъде лишен от соц. подпомагане.

А как ще докаже,, че не е на собствени, а след като майка му е платила разноските, значи пък че има близки, на които да разчита финансово :)
Така или иначе деца над 18г - учащи се подпомагат в състава на семейството си!
ogaan
Нов потребител

Мнениеот easport » 27 Юли 2008, 21:02

ogaan написа:
bebitor написа:Аз пък не съм съгласна, че щом е излизал зад граница, няма право на соц. помощи. Трябва да е напускал границите на собствени разноски, за да бъде лишен от соц. подпомагане.

А как ще докаже,, че не е на собствени, а след като майка му е платила разноските, значи пък че има близки, на които да разчита финансово :)
Така или иначе деца над 18г - учащи се подпомагат в състава на семейството си!

Не и в моя случаи.............. семеиството ми се разпадна родителите ми се развехода и ожениха повторно и си имат други семеиства от моето семеиство останах само аз дори имената си смениха...............
easport
Младши потребител

Мнениеот easport » 29 Юли 2008, 14:46

poli_g искам да осъщесвтя контакт с теб моля те прати ми на лс кю или скаип щото явно не четеш моите лс-та :( :cry:
easport
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ