начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Вина на община

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вина на община

Мнениеот a_dimcheva » 01 Авг 2008, 23:50

Здравейте! Преди 2 дни колата ми беше паркирана на улица в центъра на града, а аз си купувах вода от магазина наблизо. Чу се трясък и върху покрива на колата ми падна сух клон, откъснал се от дървото наблизо. Предното стъкло на колата е строшено и върху ламарините на тавана има малка щета. Нямам застраховка Каско. Обадих се на КАТ, но те ми казаха, че не могат да ми издадат никакъв документ, защото няма ПТП. Обадих се в общината, но оттам пратиха хора от "озеленяване", които прибраха клона и си тръгнаха. Наех вещо лице за автотехническа експертиза, което ми направи оценка на щетата около 290 лв. Сумата не е голяма, но мисля да опитам да предявя претенции към общината. Само дето не съм наясно какъв е реда... Мисля да им изпратя нотариална покана да ме обезщетят с тази сума, но съм сигурна, че тя няма да бъде удовлетворена. Каква е следващата поредица от ходове, които да предприема? Много бих се радвала ако ме упътите. Сумата на претенцията ми е твърде малка и,предполагам, е смешно да търся адвокат или да завеждам дело...
a_dimcheva
Нов потребител

Re: Вина на община

Мнениеот donna » 02 Авг 2008, 08:03

:lol:можете да съдите общината , така това са вреди от вещи /клона/ ,предполагам дърветета са общински ,а общината не се е погрижила да ги окастри и почисти:wink: Дано докажете ,че това е клон от общинско дърво ,че не е паднало от някой балкон и че не го е довлякъл вятъра .
donna
Старши потребител

Каско

Мнениеот tomasss » 02 Авг 2008, 12:48

Направете си Каско следващият път, за да нямате подобни проблеми. :!:
tomasss
Младши потребител

Мнениеот a_dimcheva » 05 Авг 2008, 16:04

Благодаря за отговорите! Надявах се да ми препоръчате вариант за извънсъдебно споразумение, защото сумата е малка и ще ми е неудобно да завждам дело, пък и да занимавам адвокат с това.
a_dimcheva
Нов потребител

Мнениеот d_d » 05 Авг 2008, 17:45

a_dimcheva написа: сумата е малка и ще ми е неудобно да завждам дело, пък и да занимавам адвокат с това.

Ами защо ни занимавате тогава !
d_d
Потребител

Назад към Взаимопомощ