начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Незаконно вдигната от паяк кола

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно вдигната от паяк кола

Мнениеот stonov » 05 Авг 2008, 14:43

Здравейте, искам да ви помоля за мнение и съвет по следния проблем:

Има решение на "Слънчев бряг" АД, което казват че е обнародвано в държавен вестник, с което се забранява паркирането на МПС на територията на курорта. Съответно на всички влизащи в комплекса улици са поставени стандартните знаци "паркирането забранено" с указателна табела под тях. На нея има надпис на български, английски и немски език, като на чуждите езици е уточнено, че става въпрос за целия комплекс, но на български е казано само "Абсолютно се забранява паркирането на МПС.". При това положение, на мен ми се струва че по закон знакът важи само до следващото кръстовище и е незаконно вдигането на кола от по-нататъшните улици в комплекса, ако на тях няма забраняващи знаци.

Въпросът ми е дали наистина е така или бъркам и ако съм прав - какво мога да предприема. Дали трябва да съдя "Слънчев бряг" АД или фирмата, вдигаща колите с паяк? И има ли някакъв друг начин да си поискам парите обратно - жалба до кат или някаква агенция или нещо от сорта, защото при варианта със съденето ме притеснява, че ако все пак загубя делото, ще трябва да плащам и техните разноски :)

Предварително благодаря!
stonov
Нов потребител

Мнениеот vetre » 06 Авг 2008, 23:53

това не е съвсем вярно.юни месец бях в сънито и места имаше за паркиране.надпис не видях,но може и да съм го изпуснал
иначе да се съдиш за 40-50лв е луда работа,не си струва нервите
и резултата.те собствениците на сънито явно много са го закъсали
ако чакат да правят пачки от платените паркинги и паяците.
vetre
Потребител

Мнениеот stonov » 07 Авг 2008, 11:21

vetre написа:това не е съвсем вярно.юни месец бях в сънито и места имаше за паркиране.надпис не видях,но може и да съм го изпуснал
иначе да се съдиш за 40-50лв е луда работа,не си струва нервите
и резултата.те собствениците на сънито явно много са го закъсали
ако чакат да правят пачки от платените паркинги и паяците.

Да, и на мен мисълта ми е че да съдя за 50 лв. и пълна лудост, затова се чудех дали има друг начин освен съдебен иск - някаква жалба до някого или нещо от сорта. То е ясно че не ми е за 50-те лева, защото ще изгубя много повече нерви и време ако се захвана, но просто се дразня на "педерасткия" начин по който са решили да припечелват и затова ми се иска да направя нещо ако мога :)

Иначе табелите и заповедта ги има точно каквито ги описах, но се отнасят само за старата част на комплекса. Предполагам ти като си ходил или си паркирал някъде в новите части (по-близо до главния път) или просто това са го въвели след това.
stonov
Нов потребител

Мнениеот vetre » 07 Авг 2008, 12:12

АЗ бях паркирал за хотел вела ако ти говори нещо,то хотели бол.
ако искаш да им отмъстиш издебни паяка и му мушни една дъсчица
с пирони да му напукаш гумите.
vetre
Потребител

Назад към Взаимопомощ