Здравейте, казусът е следния. Имах кредит от банка ДСК. След неговото изплащане получих от банката писмо, че дължа още пари без да ми се обяснява от къде. Служителите в банката също не нямат отговор от къде е тази дължима сума. Аз естествено не платих и банката ме даде на съдия изпълнител. В изпълнителното дело пише, че дължа пари по главницата, но в действителност платих една вноска повече, което банката призна. Как мога да се защитя срещу действията на банката? Банката отказва да ми направи извлечение за (дължимите суми), а трябва в рамките на две седмици да се защитя чрез документи. Бихте ли ми дали съвет какво да направя.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 27 Фев 2025, 13:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защита срещу неправомерен банков иск
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Най-логично е да се обърнете към адвокат. На първо четене мога да кажа само, че би трябвало да имате договор за кредит с погасителен план към него. Ако сте си платили всички вноски според погасителния плон (което може да се докаже чрез извлечение от банковата ви сметка) би трябвало да нямате проблеми. Разбира се има и допълнителни въпроси, по които няма как да ви се отговори в един форум. Така че, бягайте при адвокат.
- karelia79
- Потребител
Вземате си договора, и всички бележки за платени вноски и отивате в банката. Зависи как сте внасяли вноските изисквате извлечение от банковата си сметка или от сметката на самия кредит /нямат право да Ви откажат/ и с всички документи ги удряте по глупавите глави. Ако не стане така пишете една жалбичка до call center на ДСК и едновременно с това жалба до комисията за защита на потребителите, те също могат да Ви помогнат в случая.
- nu6ka
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|