Извинете, въпросът ми е малко общ, затова го задавам в този раздел.
Интересува ме следното:
Завел си дело срещу лицето Х. Преди още да е насрочено първото заседание, Х пуска някаква жалба срещу теб в МВР и МВР те вика за справка. Ти, ествено, се обръщаш към адвоката си и го молиш да дойде с теб в МВР за тази справка. Адвокатът отказва, имал много работа ...
Редно ли адвокатът да постъпва така ? Може ли, изобщо, адвокатът да присъства на такава справка ?
Благодаря предварително !
- Дата и час: 27 Фев 2025, 13:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокат в МВР ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
forum написа: ... И защо, след като му се плаща по делото, отказва да дойде ?
Защото му се плаща за делото, а не за защита по жалби срещу Вас (това, че жалбата има връзка с делото не означава, че сте платили и за защита по нея) ...
Защото му е платено да заведе и води дело (това първото), а не за правно обслужване ...
Защото първото дело е гражданскопртавно, а въпросите с МВР са от наказателноправен характер ... (предполагам не очаквате един адвокат да е "специалист по всичко") ...
Разбрахте ли сега защо ... защото като си платиш жилището, което купуваш не плащаш и за чистачката, която мие входа ... не плащаш и за застраховката на колата, когато плащаш цената за собствеността и ... защото когато плащаш за скъпа кола се плаща допълнително за "екстрите", които в последствие се налага да се слагат ... ако и сега не сте разбрали защо ...
Явно не правите никаква разлика между това, дали колегата Е ДЛЪЖЕН да дойде с вас (в изпълнение на поет ангажимент, за който му е ПЛАТЕНО), или трябва да дойде с вас като Ваш адвокат (в знак на добра воля, за което НЕ МУ Е ПЛАТЕНО) ...
- inspectora
- Активен потребител
A вие откъде знаете колко и за какво му е платено ?
И защо само говорите за пари тук в този форум ?
Въпросите бяха ПРИНЦИПНИ:
1. Дали може изобщо адвокатът да присъства заедно с клиента си при писане на обяснения по тази справка ?
2. И, ако е така, редно ли е да откаже на клиента си ?
Както и да е, ясно...
И защо само говорите за пари тук в този форум ?
1. Дали може изобщо адвокатът да присъства заедно с клиента си при писане на обяснения по тази справка ?
2. И, ако е така, редно ли е да откаже на клиента си ?
Както и да е, ясно...
- forum
- Младши потребител
Адвокатът всичко може, ако му е платено или както се шегува мой колега- подготвям си пледоарията според това колко са ми платили т.е мога да пледирам за 200лв., а мога и за 2000лв., това зависи от клиента.
А колегите Ви отговарят така, тъй като обикновено клиентите използват всячески начини, за да получат правни услуги без да платят. А и много често лъжат адвоката си без да си дават сметка, че това рефлектира върху тях. Напоследък ми е все по-трудно да срещна интелигентни клиенти, които разбират за какво става въпрос.
С две думи каквото почукало, такова се обадило.
А колегите Ви отговарят така, тъй като обикновено клиентите използват всячески начини, за да получат правни услуги без да платят. А и много често лъжат адвоката си без да си дават сметка, че това рефлектира върху тях. Напоследък ми е все по-трудно да срещна интелигентни клиенти, които разбират за какво става въпрос.
С две думи каквото почукало, такова се обадило.
- ARlet
- Младши потребител
Не само юридическите консултации трябва да са платени, нали...
Благодаря на тези, които ми отговориха на въпроса, макар и оскъдно.
Благодаря на тези, които ми отговориха на въпроса, макар и оскъдно.
- forum
- Младши потребител
forum написа:A вие откъде знаете колко и за какво му е платено ? - не знам за какво му е платено, но просто не мисля, че сте ..........., който "реве" по форуми, че адвоката му не си изпълнява поетите задължения (защото АКО сте му платили и за защита срещу жалбата, то тогава точно така излиза)
И защо само говорите за пари тук в този форум ? - защото още с питането си поставихте така нещата ... платено му било (без да уточните за какво, но то става ясно ...)
1. Дали може изобщо адвокатът да присъства заедно с клиента си при писане на обяснения по тази справка ? - на този въпрос Ви беше отговерено - какво повече искате ...
2. И, ако е така, редно ли е да откаже на клиента си ? - ами ако му е платено не е редно да отказва ... то не е далеч от мисълта ... ако не му е платено е редно ...
Както и да е, ясно...
- inspectora
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|