начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Как да си продам колата, колеги?!? :-)))

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Как да си продам колата, колеги?!? :-)))

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2008, 22:14

diaida написа:Нали е казано, че на неюристите им е най-лесно да решат всеки казус, та ...

Идва Купувачът в България, правите си договор за пок.-продажба, осъществявате сделката пред Нотариус, превеждате всичката тази бумага на турски, с апостилите и т-н- и МНОГО ВАЖНО! след това заверявате документите в ТУРСКО ПОСОЛСТВО.
Човекът с турско гражданство (Купувачът) на база на тези документи си оправя подробностите в Турция и ... това е.
Задължително обаче, след Апостила от М.П. документите се заверяват и от Консулски отдел на турско Посолство. Мисля, че заверката беше 20-30 дол. във валута.

Еее - ама Вие взехте колегата за "канарче" ... това, което сте написали предполагам и е пределно ясно ... съвсем не е това същността на питането ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 28 Авг 2008, 22:16

inspectora написа: те не са юристи и си имат "тертип" ;) - не ставало то тъй както си мислим - имало си ред там ...)

За което са прави- редът е ...отсъствие на юристи :D
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2008, 22:22

kpavlova написа:За което са прави - редът е ...отсъствие на юристи :D

Така е, но нали знаете, че "слабите налагат ред, а силните владеят хаоса" ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 28 Авг 2008, 22:31

Или той владее тях :D

diaida, напълно сте права, проблемът на колегата мисля обаче е дали вместо да направи услуга, няма да "извади очи"....
Ужас, и аз се извъдих един експерт по заобикаляне на митническо законодателство на братската държава :oops: Беше с благородна подбуда :) Ще взема да се прибирам в раздел НП.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот diaida » 28 Авг 2008, 22:48

РЕПЕТЕ ...

Ясно, не съм доизчела нещата ...

Значи не може да стане това, ако колата е стар модел - над 3 години производство. Тоест със стари автомобили
не става и регистрация на МПС-то в Турция! ПО НИКАКЪВ НАЧИН!
МПС-то може да бъде управлявано на територията на Турция с българска регистрация само за срок от 6 месеца, после да се върне в БГ и пак евентуално и то с пълномощно за управление ... Иначе категорично няма друга възможност, ако колата е стар модел (над 3 год.) .
Благодаря на информатора - бъдете сигурни, че последната информация е от доверено лице!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 28 Авг 2008, 22:53

kpavlova написа:Или той владее тях :D

diaida, напълно сте права, проблемът на колегата мисля обаче е дали вместо да направи услуга, няма да "извади очи"....
Ужас, и аз се извъдих един експерт по заобикаляне на митническо законодателство на братската държава :oops: Беше с благородна подбуда :) Ще взема да се прибирам в раздел НП.

Ами май на там върви, защото наистина това ми казаха и то водата е от кладенецът ...
Май няма и особени възможности за заобикаляне, доколкото разбрах ...
Зависи нов ли е модела на колата ... да не е над 3 год. (моделът) ... ако съм разбрала добре, разбира се!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2008, 23:09

А после - ние сме били в ЕС .... баси аборигените сме в ставнение със съседите турци ... щом не дават да им се внасят коли по-стари от 3 г. .....
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 28 Авг 2008, 23:13

По-лошото е, че за Македония съм чувала такива работи, за Турция не знаех :oops:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот diaida » 29 Авг 2008, 01:02

kpavlova написа:Или той владее тях :D

Направо ще му извади кътник! Ако не може да си я управлява там и да я регистрира.
А ние верно не знам в кой съюз сме вече, ама в Турция ДДС на о-вни хран. п-ти е 5%, а на пенсионерите, ако си пазят само касовите бележки им го възстановяват на 100%.
И в Истанбул има 8 платна и 9 етажа подземни паркинги. Няма да видиш и една кола, паркирана на тротоарите и боклуци да се веят, като знамена по дърветата. Поне в центъра.
И най-важно знамената (поне закачените на институциите) са прани. Не изглеждат като нашите, като че си избърсал Европа с тях и си ги закачил като подигравка !
За справка - знамето на България на Мин. Съвет прилича на ... хайде да не казвам. Всеки може да го види. Идва ми да се покатеря, да го взема и да го изпера и тихо-мълком пак да го сложа. Срам ме е да го гледам.
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 29 Авг 2008, 14:01

КОЛЕГИ, СЪРДЕЧНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА МНОГОТО И ПОЛЕЗНИ НАСОКИ, КОИТО МИ ДАДОХТЕ :) :) :) !!! Оттук насетне започвам да си "блъскам" главицата как точно да се справя с това! И...ТЪРЖЕСТВЕНО ОБЕЩАВАМ , че намеря ли начин да се справя, ЩЕ ОПИША ДО НАЙ-МАЛКА подробност кое, как, пред кого и в какви срокове се прави!!!

Благодаря ви още веднъж!!! Желая успех на всички вас!!!!!!! :D

inspector-e, човекът ще си кара колата в Турция!
Аватар
778899
Активен потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ