начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

тормоз над ученик и родител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: тормоз над ученик и родител

Мнениеот ptodorova » 25 Сеп 2008, 23:44

Интересно ми е какво е развитието на случая.
Като родител съм много разтревожена от положението в училище. До 4 клас броят на преподавателите е ограничен и децата ни имат шанс да попаднат на учители без психични проблеми, но след 5 клас се увеличава броят на изучаваните предмети, а с него и броят на преподавателите. Резултатите са плашещи. Миналата година дъщеря ми смени 4 преподавателя по математика и 2 по български. На последната родителска среща дори не можаха да ми отговорят кой в момента е учителят им по английски.
Ще се въздържа от коментари за нервите на учителките, но по-голяма част от тях идват на работа с градския транспорт, посмачкани и изнервени още преди да са влезли в час и на практика си изкарват насъбраното на дечицата. Не всички деца са послушни, но един опитен педагогог би трябвало да се справи и с най-палавите.
Относно съветите за клипчето, единствено можете да принудите учителката да напусне. Приятелката на дъщеря ми беше заснела как учителка налага едно момче по главата с тетрадка и му крещи, а то се е свило, смее се и говори: "Не ме боли, не ме боли..."
Не мисля, че един иск ще оправи отношението на тази жена към палавите ученици, но и не вярвам, че ако я заменят с друга учителка нещата ще бъдат по-добри.
ptodorova
Младши потребител

Re: тормоз над ученик и родител

Мнениеот genius75 » 08 Окт 2008, 15:23

Честно, ако моето дете е пощипвано и обиждано от учителка,
направо свят ще й се завие. ПЪК ЗА ШАМАРИ - абсурд.
Ще има счупени ръце, ей тъй както си е вървяла по улицата,
случайно ще се спъне и ще си счупи ръцете, пък може и следствие от падането - и краката. Хич не ме интересува, че съм културен и възпитан.
genius75
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ