начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Как да осъдя човек,който ми дължи пари?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да осъдя човек,който ми дължи пари?

Мнениеот dimitrova_k » 13 Окт 2008, 11:35

Здравейте! Как да осъдя човек, с когото сключихме договор за паричен заем и трябваше да ми върне до месец март 2008, както беше упоменато в договора. Каква е процедурата? Трябва да хвана адвокат или да ходя направо в полицията да поддам жалба срещу него? Той има и много други дела и май ще го съдят. Надявам се да ми отговорите и да ме посъветвате.
dimitrova_k
Младши потребител

Re: Как да осъдя човек,който ми дължи пари?

Мнениеот barri » 13 Окт 2008, 11:53

В съда!!
barri
Потребител

Мнениеот laridii » 13 Окт 2008, 11:55

Хванете, така наречения договор и при адвокат, само дано не се окажете неприятно изненадан, защото ако сами сте си го писали с длъжника, това е твърде възможно, колкото до полицията, те ще Ви кажат, че това не е тяхна работа и ще са прави!
laridii
Потребител

Мнениеот dimitrova_k » 13 Окт 2008, 12:25

Да,сами си го написахме договора за заем с длъжника :( Според вас ако хвана адвокат, ще спечеля ли делото или въобще да не се занимавам с това?
dimitrova_k
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 13 Окт 2008, 12:37

dimitrova_k написа: Според вас ако хвана адвокат, ще спечеля ли делото или въобще да не се занимавам с това?

:shock: :shock: :shock: Хвърлят ме в потрес подобни въпроси.Не си струва да отговарям даже.Я по-добре пиите една студена вода и забравете парите , що при адвокат се плаща ама не е сигурно , че ще спечелите , така че , ай сиктир няма да пълните гушите на разни ми там хадвокати. :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 13 Окт 2008, 13:21

Адвокатът не печели делото. Съдът решава кой е прав и кой крив, но адвокатът може по добре от вас да представи нещата в съда и по този начин да се опита да убеди съда да реши делото във ваша полза. Ако мислите , че познавате достатъчно добре закона, опитайте и сама :)
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Назад към Взаимопомощ