начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Смяна на съдебен лекар

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на съдебен лекар

Мнениеот foulse » 13 Окт 2008, 14:49

Здравейте! Случаят ми е следният! Преди година на път от Смолян към София стана инцидент с румънски ТИР. Аз бях пътничка в колата която ТИР-ът прегази. Докторите в болница "св.София" (бившата окръжна) едвам успяха да ме върнат към живота след множество черепно-мозъчни операции. Прекарах 3 месеца на легло и почти едногодишно лечение с хапчета и други лекарства. Сега имам постоянно главоболие в резултат на всичко изписано дотук.В момента водя дело срещу застрахователя на румънският шофьор за нанасяне на неимуществени вреди. За целта трябва да мина през съдебен лекар за да даде експертно мнение за вредите причинени от катастрофата. Назначен ми беше хирург от "Пирогов". Неговото мнение по въпроса беше: Няма ненесени вреди и лекарствата които са ми давани са били ненужни и така опровергава мнението си на трима свои колеги (от които 1 доктор, 1 доцент и 1 професор в областта). Не признава направените от мен разходи за лечението преписани от другите доктори и ме изпрати на психиатър за главоболието, защото то не е причинено вследствие на преживяният от мен стрес след катастрофата, нито следствие на черепно-мозъчната операция! Искам да попитам ако някой знае как мога да сменя съдебния лекар и "компетентното" му мнение, та дори и да мина тройна или деветорна екпертиза. Мисля че ще намеря доктори, които да се противопоставят на мнението му, защото той поставя под въпрос компетенцията на трима свои колеги. Благодаря предварително за мненията и опита, който ще споделите с мен!
foulse
Нов потребител

Re: Смяна на съдебен лекар

Мнениеот bay4o » 14 Окт 2008, 17:07

Ако правилно съм Ви разбрал, водите съдебно производство срещу застраховател. И го водите сама? Или имате адвокат? :roll:
bay4o
Потребител

Re: Смяна на съдебен лекар

Мнениеот foulse » 15 Окт 2008, 18:15

Имам си адвокат, но ме държи в невидение и затова исках 3то мнение. Делото е на 28ми този месец и ще отразя резултата. Благодаря за изчерпателния отговор! пожелавм ви много упсехи и здраве! :)
foulse
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ