начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Нотариус - посещения по домовете

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариус - посещения по домовете

Мнениеот fireball70 » 11 Ное 2008, 22:09

Имам следният прост въпрос.
Задължени ли са по закон нотариусите да посещават по домовете инвалиди и хора със затруднено придвижване.
Ако да, може ли някой да ме насочи, къде мога да прочета точно закона,защото не откривам нищо. Благодаря Ви предварително.
fireball70
Нов потребител

Re: Нотариус - посещения по домовете

Мнениеот sunrise » 12 Ное 2008, 09:42

Нотариусите не са джипита да правят посещения по домовете.
С каква цел ще е посещението? Имайте пред вид,че те могат да правят само някои удостоверявания извън кантората си.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Ное 2008, 10:00

Малко са нотариусите, които посещават клиенти извън кантората. Обикновено пращат помощник-нотариус. Обаче не можете да ги задължите - нотариусите са частни и сами определят ангажиментите си. Вече не са и толкова любезни, както в началото на частния нотариат. Ако не Ви е задължителна заверката, по-добре не посещавайте нотариус.
Кога е задължително да бъде заверен един документ - пълномощно за сделка с недвижим имот, лека кола и разпореждане с банков влог.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот fireball70 » 12 Ное 2008, 13:40

Хайде пак...
Става въпрос за човек в неравностйно положение.

Въпросът е как е по ЗАКОН!!!

Ясно е че всеки независимо дали е нотариус, джи-пи или продавач в магазин може да ограби банка или сам да определя ангажиментите си.

Благодаря Ви.
fireball70
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 12 Ное 2008, 14:10

Здравейте! За кой град се интересувате? Ако е за София, мога да Ви насоча към нотариус, който все още извършва заверки извън кантората!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот dimist » 12 Ное 2008, 16:06

Голям проблем са тези заверки по домовете.Дано сега като намалеят кредитите и съответно ипотеките, нотариусите пак да си спомнят, че са работили добре с адвокати, и да правят и тези услуги.
Вярно е, че могат да правят извън кантората си само заверки които не подлежат на вписване, но като имаме предвид , че повечето такива заверки са на пълномощни и декларации за разпоредителни сделки, и малкото коса на главата ми настръхва, като чуя че една от страните по сделката е на легло.
Та кои нотариуси казахте че все още заверяват извън канторите си? Добре е да обменяме такава информация.
dimist
Потребител

Мнениеот fireball70 » 12 Ное 2008, 16:10

Благодаря 778899. Аз успях да се справя с положението.
Но бях много разочрован от отношението на нотариусите в случая.
Затова и питам тук - има ли закон? Ако има и не се спазва това няма да ме учуди, но следващият път ако ми се случи не мисля да оставам длъжен никому.
fireball70
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 12 Ное 2008, 17:39

Няма за какво!!! Радвам се, че сте успели! В София н-с Дахтеров заверява все още и като цяло е много отзивчив!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Quicksilver » 12 Ное 2008, 21:29

Съществува ето този закон.

Закон за интеграцията на хората с увреждания

Прочетете го. За нотариуса обаче не съществува задължение

fireball70 написа:да посещава по домовете инвалиди и хора със затруднено придвижване.
Quicksilver
Потребител

Назад към Взаимопомощ