начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Спешен съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешен съвет

Мнениеот ivkova » 27 Ное 2008, 16:54

Здравейте,
Имам нужда от помощ. Днес имах сериозна разправия с шефа във връзка с работата, не стигнахме до консенсус и той ми каза, че ме освобождава за деня. Да си помисля до вечерта и да му се обадя с решение дали оставам на работа или той да ми пуска предизвестие.
Аз си събрах нещата и си тръгнах. Като поразмислих след около 30мин., реших да се върна в офиса и да си напиша молба за напускане. Но шефът не ме прие, уж с извинение, че сега не било удобно и той щял да ми се обади кога да отида.

Въпросът ми е имам ли право след тази разправия да напиша такава молба за напускане и какъв текст трябва да съдържа. Или е по-добре да чакам неговото предизвестие?
Какви документи трябва да получа от шефа след напускане?
Имам ли право на някакви обезщетения - работя във фирмата от 3 години, през които имам неизползван годишен отпуск в размер на 46 дни.

Между другото, шефът ми взе и ключовете за офиса, така че един вид нямам достъп до работното си място, но се притеснявам, че той може да използва това срещу мен и да кажа, че не съм се явила на работа...един вид самоотлъчка...

Благодаря предварително.
ivkova
Нов потребител

Re: Спешен съвет

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2008, 17:25

Има толкова много варианти за прекратяване на трудовото ви правоотношение, но при тази фактология...
Най- доброто за Вас е утре да сте на работа- не му давайте лесен изход от създалата се ситуация!
Ако е твърдо решен да се лиши от вас, все ще го стори, но пък обезщетението за неспазеното предизвестие няма да е платено от Вас. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 27 Ное 2008, 17:42

В тази връзка ми идва и още нещо наум.
Ако утре не Ви допусне до работното място, писмено сигнализирайте Инспекция по труда. Така, ще осуетите евентуално дисциплинарно наказание, но по-вероятно - уволнение.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот don_juan » 27 Ное 2008, 18:50

Ако сте решила да напускате и това не е по взаимно съгласие трябва писмено да го заявите и да дадете предизвестие ...
Но при така създалата се ситуация ще Ви е нужна помощ и от адвокат, защото сама няма да се справите ...
Правило на форума : "Ако искате да Ви се помогне, помогнете и Вие:..."
Аватар
don_juan
Младши потребител

Назад към Трудово право