начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Жалба срещу стоматолог

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу стоматолог

Мнениеот knnikolova » 07 Дек 2008, 15:50

Добър ден, много ще съм благодарна ако някой може да ми помогне в област в която съм абсолютно невежа :(
Преди две-три седмици отидох в първа частна стоматология във Варна за да ми направят мост, казаха ми че за десет дни най-много ще бъде готов . Изпилиха ми зъбите , дори и един който не трябваше да се пипа , след няколко дни ходих на метална проба , след още няколко на керамична но моста който ми направиха изобщо не беше точен (3-те зъба бяха неестествено големи и изобщо не бяха съобразени с челюстта ми) , при което стоматоложката (д-р Василева) се обади на зъботехника да дойде и след като почакахме известно време той дойде и стигна до извода че трябва да се вземе нова проба за мост (това се случва във вторник). Взеха ми проба , по-точно зъботехника напътстваше стоматоложката как да направи отливка на зъбите и зъботехника ми каза че моста ще го изработи бързо защото в петък щял да заминава за София. Извикаха ме в четвъртък и ми сложиха моста без проби без нищо . Аз се оплаках че не ми е удобен и не мога да си затварям добре челюстта , и д-р Василева, помощничката и, и зъботехникът започнаха да ме убеждават че това е нещо нормално и ще свикна. Закрепиха го временно докато свикна и ми казаха да дойда след една седмица да го циментират. Пропуснах да кажа че между моста и съседния зъб имам дупка , понеже стоматоложката го изпили и него по незнайни причини. Вечерта сядам да вечерям но немога да дъвча , отивам в стоматологията и се обърнах направо към отговорника на стоматологията , която за щастие беше там. Бях страшно разстроена, разказах и цялата история, тя ме прегледа, успя да ме успокои и увери че лично ще се заеме със случая, много се изненада че моста е изработен без да са правени проби , но не даде мнение по въпроса, само ме посъветва да пусна оплакване ако желая срещу доктор Василева.А за въпросното растояние между зъбите което се получи ми каза че вече е непоправимо и немога да докажа че го е нямало преди .... Искам да подам жалба но никога не съм писала такава и незнам точно какво да напиша и на кой да я дам - в стоматологията да я разгледат и да я потулят или на по-висша инстанция ?
Моля ви дайте ми съвет
knnikolova
Нов потребител

Re: Жалба срещу стоматолог

Мнениеот nej » 10 Дек 2008, 13:18

жалба до Съюза на стоматолозите и Директора на въпросната клиника. Жалбата е в свободен текст, просто опишете това, което сте описали и във форума като факти. Съмнявам се обаче, че нещо ще стане, затова Ви съветва да си потърсите правата директно в съда - граждански иск по чл.49, във връзка с чл.45 от ЗЗД. Обърнете се към адвокат и той ще реши дали да заведе делото срещу клиниката или към лекуващия стоматолог (може и солидарно към стоматолога и зъботеника).
nej
Младши потребител

Re: Жалба срещу стоматолог

Мнениеот ivan33 » 18 Дек 2008, 10:51

Аз Ви съветвам да депозирате жалба срещу зъболекарката и до Здравната каса , а не само до съюза на стоматолозите.За да й прекратят договора, защото щом й е такава мърлява работата,не е изключено да има и др. жалби срещу нея . Ще бъде санкционирана при всички положения. Заведете си разбира се и дело , ако искате, но сигурно ще трябва и вещо лице. А то все пак ще е неен колега.
ivan33
Потребител

Назад към Взаимопомощ