начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Според вас как да се защити човек?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Според вас как да се защити човек?

Мнениеот alexandar25 » 20 Дек 2008, 11:54

Здравейте, мой близък е получил акции от някакво предприятие. В последствие ги е загубил и сее свързал с Инвестиционен посредник, който срещу дребна сума 20 лв е поел ангажимент да ги намери. Когато отива да си ги получи му предлагат за да не ги изгуби отново да им ги предостави, а те да ги предлагат на борсата.

Накратко , сключват договор за това и сега когато иска да го прекрати и да си вземе акциите се оказва е не му ги дават. Погледнахме Договора и е интересно че никъде не е подписан оттяхна страна (има само печат) и няма срок на сключване (само година). В предмета на договора не е описано колко и какво точно е име е дал.......

Някакви съвети от Ваша страна как да се излеье от ситуацията, защото макар и малка сумата (според него е около 200 лв) според мен си е чиста имама. Според мен без да съм цпециалист....

Благодаря на всеки изказал мнение :)
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Според вас как да се защити човек?

Мнениеот donna » 22 Дек 2008, 20:14

Да не би да става дума за временни удостоверения/и комай акциите не са налични ,а безналични /...народе аз не съм видяла някой у БГ да си е напечатал акции..говоря за налични ... ,каквито смятам ,че питащия бърка с поименни безналични :D
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 22 Дек 2008, 20:23

При посредника на 100% си има подписан договор , а вашия приятел къде е спал...та нека да напише една жалба до КФН , да им престави догоовро подобието ,дали ония ще си представят екземпляра тяхна воля , но тия акции може и да са продадени вече...ех ,ако знаете кви фокуси ставаха с ония бонови книжки.................
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Дек 2008, 20:24

Колежката Ви е отговорила точно - отидете с договора в Комисията (мисля че я местиха няколко пъти от пл. Ленин, до здравното министерство, през Шишман, сега не си спомням къде е) и депозирайте искане - само така ще излезете от ситуация.
Иначе, ако не е замесен съществуващ посредник - само жалба в прокуратурата или гражданско дело, ако знаете името на извършителя ще се улесните.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Дек 2008, 22:53

Ама дали има и едно решение за прекратяване на дружество (или кадуцирани акции) поради изтичане на срока за изплащане стойността (издаване на акции)?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 23 Дек 2008, 01:12

Акции -поименни налични съм виждала само на картинка и от от време оно ето:

http://www.archives.government.bg/tda/d ... lovech.jpg
donna
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ