начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ЦЕСИЯ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ЦЕСИЯ

Мнениеот pisheshtata » 23 Дек 2008, 10:39

Моля ви за съдействие!
Прехвърлих вземането си, което имах към една фирма на колекторска организация, но в договора за цесия пише, че аз трябва да уведомя длъжника писмено за прехвърлянето. Мога ли да им изпратя (на фирмата длъжник) "уведомление за цесия" с препоръчано писмо с обратна разписка? И какво трябва да съдържа това уведомлени8е? Аз съм написала: кой прехвърля (т.е. аз), на кого прехвърля (колекторската ф.), какво прехвърля (вземането, като съм писала основание - договора, по който ми дължат и рамер - сумата по договора). Какво друго? Моля за помощ! По договора с колекторската фирма трябва да им покажа доказателство за уведомяването в 5 дневен срок, а сега са празници! Моля ви!
pisheshtata
Нов потребител

Re: УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ЦЕСИЯ

Мнениеот Гост. » 23 Дек 2008, 10:59

Отивате в пощата, там имат една услуга- телепоща/ за мен е равносилно на НП/. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pisheshtata » 23 Дек 2008, 14:50

Благодаря Ви за отговора! Не знам за тази услуга, ще попитам в пощата. Но какво трябва да съдържа това уведомление? Казаха ми, че няма някакви особени изисквания, но ...
pisheshtata
Нов потребител

Мнениеот pisheshtata » 29 Дек 2008, 12:22

ЧЕСТИТО РИЖДЕСТВО!
Изпратих едно уведомление, което намерих в нета като текст, дано е вярно! Пуснах го препоръчано, с обратна разписка.
Добре ли постъпих?
pisheshtata
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ