начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

как трима съсобственика да прехвърлят дяловете си на един т

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как трима съсобственика да прехвърлят дяловете си на един т

Мнениеот zlostar » 17 Фев 2009, 15:07

Здравейте, бих искал да попитам следното:

Когато дадена вещ, съсобственост на трима титуляри, при съотношение- по една шеста за двама от съсобствениците и две трети за третия съособственик как се оформя прехвърлянето на съсобствените дялове. Имам предвид единия съсобственик- с една шеста дял да придобие дяловете на другите безвъзмездно- така че да стане едноличен собственик. Може ли това да стане с един договор за дарение или са необходими два договора(всеки от съсобсвениците поотделно се разпорежда със своята част).

Ако е с един договор може ли да се напише горе долу следното- (А ,Б и В са съсобствениците- А и Б с по една шеста В с две трети, цели се А да стане едноличен собственик ) -"Лицата Б и В от една страна и А от друга страна се договориха за следното- Б и В прехвърлят притежаваните от тях идеални части безвъзмездно на А и А става едноличен събственик".
Интересуваме прехвърлянето да е чрез договор за дарение, а не чрез процедурата за делба.
zlostar
Потребител

Re: как трима съсобственика да прехвърлят дяловете си на един т

Мнениеот zlostar » 17 Фев 2009, 17:37

Да говорим за движими вещи, разбира се. А какъв му е проблемът на сочения от вас "измислен договор"? Аз попитах и дали е възможно със един договор да се реализират посочените прехвърляния, а не с два договора
zlostar
Потребител

Мнениеот zlostar » 17 Фев 2009, 19:30

Благодаря за намесата на модератора
zlostar
Потребител

Мнениеот ollioniko » 17 Фев 2009, 20:56

Погледнете сериозно на проблема. Да се дават безплатни консултации от съдии, прокурори и адвокати е забранено от закона .Намерете възможност за платена консултация при адвокат и бъдете уверена , че ще бъдет предприети необходимите действия ! УСПЕХ!
ollioniko
Нов потребител

Мнениеот zlostar » 18 Фев 2009, 06:52

Дааа горното наблюдение на цифровия ник се потвърди. Цензур-ботът не позволява ползването на определени "термини"..., дори когато се употребяват на принципа на реторсия(===), но въпреки това комплексирания обиждащ спамаджия си пуска свободно обидите, без проблеми. Това наистина потвърждава, че вероятно предположението на цифровия ник е правилно...
zlostar
Потребител

Мнениеот enter » 18 Фев 2009, 07:22

Както сигурно сте разбрал спамаджийските писания са на едно и също лице-всеки ден той си прави нова регистрация и си изсипва помията във форума, а след бан пак се регистрира- и така от две години. Не му обръщай внимание столикия е медицински случай
enter
Потребител

Мнениеот fani_i » 18 Фев 2009, 08:25

Медицински, медицински, ама се и усъвършенства - гледам си новото превъплъщение и забелязвам, че вече не е сменил буква, а ми е добавил второ тире, което едва се забелязва...

А за да не оспамваме съвсем темата и да се занимаваме само с писанията на многоликия/та, да отговорим все пак и по същество:
Договорът може да е един, няма никаква пречка, но съветът ми е да не си правите упражнения с текста, а да ангажирате адвокат, на който да обясните идеята и целта си, които той ще оформи в договор.
fani_i
Потребител

Мнениеот fani_i » 18 Фев 2009, 08:28

за спамера - не било второ тире, сега се загледах, а е l вместо i, все там...доста е подвеждащо. Боже, да не мога и аз да си позная ника :shock:
fani_i
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Фев 2009, 09:42

Тази тема е уникална , първо паднах от смях , но все пак да се разменят в един юридически форум такива цинични обиди , струва ми се недопустимо.Колега многолики , не падайте на такова ниво , Вие сте адвокат , въпреки че не споделям начина , по който действате , поне останете на фазата със спама.Моля Ви не използвайте такива изрази , илзагащо е както за Вас , така и за всички адвокати.Не сте такъв човек(макар , че не Ви познавам лично).
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот fani_i » 18 Фев 2009, 10:04

Революшън, въпреки апела Ви, мотивиран с "Не сте такъв човек", едва ли многоликият сам знае вече какъв човек е, според мен претърпява някакво малигнено развитие в посока пълна деградация - справка: последните постове, и най-вече този, който и Вас силно е впечатлил.
Понякога ми е жал за него, понякога ми е жал, че разсипва форума - не знам кой от тях заслужава повече да го жаля :?:
fani_i
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Фев 2009, 10:07

Реших да изтрия нецензурните постове , въпреки че така останалите увисват във въздуха и нямат смисъл , но все пак подобни писания в юридически форум не могат да се толерират.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот fani_i » 18 Фев 2009, 10:17

Добре си направил, макар че наистина остава открит въпроса, повдигнат от един форумец в същата тази тема, как така неговите писания се публикуват изцяло, без да се включи цензура :?:
Не е лошо някой компетентен по въпроса, който и да е той, да се опита да отговори, моля!
fani_i
Потребител

Мнениеот zlostar » 18 Фев 2009, 11:08

Първо искам да благодаря на revolution, на 11122233 и на ентер за намесата,както и на fani- за мнението и че договорът може за е един. Не става въпрос за недвижим имот, а за вещ, без да навлизаме в подробности с невисока стойност и една консултация със софийски адвокат би струвала вероятно повече от пазарната стойност на веща. Така, че консултация ще направя но при нотариус- защото хонорарът е равен на стойността на заверките на подписите-и е предварително известен(а такава заверка за тези движими вещи се изискват от закона-здп), все пак аз ще си направя проект на договорът, а нотариусът ще каже става или не. (да не навлизаме в конкретика, но ако дадена вещ има застрахователна стойност 250 лева е малко прекалено адв. хонорар да е повече от прехвърлителната цена...) Толкова по въпроса за питането.
Изразявам учудването, че в този юридически ФОРУМ, повтарям ФОРУМ е възможно ваш колега юрист да сипе хули и обиди като каруцар. И да се прикрива зад нови никове. Няма да повтарям написаното от цифровия ник за поведенито на обиждащия, и изтрито по въпроса дали освен женски никове въпросното лице си слага и "специфични" одежди... Който е прочел обидите на въпросното лице(дори и на стадион не се използват подобни изрази!) ще разбере защо написах предишното изречение! Това е форум, ако някой иска ще отговори на питането ще го направи, ако не желае да отговори- това е негов избор. Но някой си м---ю да се появи и да обижда като пубертет(а както разбирам от написаното тоя е ваш колега?!?) е напълно неприемливо за уважаван, надявам се юридически сайт .И понеже този сайт се чете от юристи ще си позволя да цитирам наказателния закон:
Чл.146. (1) (изм.,ДВ,бр.28 от 1982 г.,бр.10 от 1993 г., бр.21 от 2000 г.) Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.
Чл.148. (1) (изм.,ДВ,бр.28 от 1982 г) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;
4. (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г., бр.21 от 2000 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

Желая пак да попитам, когато аз опитах да му отговоря на обиждащия с неговите думи цензур-ботът на сайта постави тирета на съответните думи, но при обидите от лицето, криещо се зад женски никове, нямаше цензура. Как е възможно цензурата да не засегне въпросното лице. И има ли въпросното лице модераторски права, щом може да сипе обиди, въпреки цензур-ботовете, както написа един ваш колега.
zlostar
Потребител

Мнениеот p__dyan » 18 Фев 2009, 14:17

И с един договор става , но не такъв, какъвто си си измислил. Въпреки свободата на договарянето твоето съчинение изобщо не отговаря на изискванията на закона. Потърси си адвокат и не философствай повече- в твой интерес е! :idea:
p__dyan
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Фев 2009, 15:07

Не го пращайте пи адвокат, каза си човекът , че не иска да ходи, щото ще му излезе скъпо. Не знам само ,защо е решил ,че нотариусът ще му състави договор и ще му вземе пари само за заверката :roll: !
sunrise
Активен потребител

Мнениеот zlostar » 18 Фев 2009, 15:39

Сънрайз нищо не си разбрал. Пределно ясно написах, че според тарифата за нотариалните такси съставянето на договор се таксува със същата такса както и заверката, тоест при съставен и заварен договор от нотариус сумата се умножава по две. И така получената обща сума е значително по-ниска от адвокатския хонорар. А и нотариалната такса е предварително известна и обявена, както безплатана консултация да ти сметна ли за съставяне на проект на договор на стойност около 250 лева според тарифата колко е таксата нотариалната такса- за съставяне на проекта и за заверка на подписите? СЪС ПЪТИ Е ПО-НИСКА от хонорара, поискан от да не споменаваме името на ..., които работи със суми в равностоиност в евро.
И между другото, нотариусите издават така наречената сметка по З за нотариусите, където писмено се мотивира нотариалната такса. За разлика от други професии, при които да ти издадат разписка е трудна задача... Защото, ако има документ за получен доход-после трябва да се декларира, да се платят данък, осигурвки върху сумата...
И още нещо сънрайз, съвсем ясно е- виж датите на регистрация и броя на мненията на "съветващия" кой е той. Ако си прочела вчерашните му писания със обиди все едно е на стадион(!), ще ти стане ясно, че едва ли той е факторът да дава съвети кой при кого да се консултира. И изобщо обиждащото лице трябва да плати той самия на компетентен специалист, за да му се окаже нужната помощ, от която се нуждае
zlostar
Потребител

Мнениеот sunrise » 18 Фев 2009, 15:50

Не подкрепям обидите във форума по никакъв начин, но не разбирам и озлоблението Ви срещу всички адвокати. Това, че сте попаднали на някой, от услугите на който сте недоволен , не пречи да потърсите друг, който ще Ви даде и документ.
И ще ми е любопитно да сметнете разликата между таксите, защото съм сигурна ,че нещо бъркате. Нотариалната такса за заверка на подписа под документа и за съставянето на договор не е една и съща , вервайте ми ! :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот zlostar » 18 Фев 2009, 16:10

Не съм озлобен нито към адвокатите, нито към която и да е друга професия. Не си правя извод за човек по професията му. Реагирам остро обаче, срещу помията, написана вчера от определено лице. Мисля темата за изчерпана, както вече написах.
zlostar
Потребител

Назад към Взаимопомощ