начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Аз съм майка на 6 деца

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Аз съм майка на 6 деца

Мнениеот ikonomikabg » 17 Фев 2009, 11:59

донна, с цялото ми уважение към теб- не си права. не може просто да чакаш на държавата, дори от гледна точка да родиш 6 деца като знаеш че не може да ги осигуриш....не е много в ред.но това е друга тема.. трябва и нещо да се върши.
Значи говаря за подпомагане по чл.9 от социалните- там дохода се дели според членовете на семейството, възрастта на децата и тнт.умножава се по коефицент и тнт. Тя за това ли говори? представят се бележки за дохода назад и тнт. това ли надвишава? защото се съмнявам мъжа и да го осигуряват на 400 лв, а и тя е безработна с много деца като се сметне може и да влезе за месечна помощ по чл. 9. И тя се изчислява индивидуално! не знам за какви 402 лв по закон говорите. И веднага се сещам че занапред може да осигуряват мъжа и на по малък праг- тук в сф по частните фирми е около 300 лв масово- не квалифициран труд говоря. От написаното от госпожата виждам също че няма особено желание и за БТ- да, само че една регистрация в нейния случай върши работа- иска се например- засега- 6 мес. назад и юли се пускат молби за подпомагане с ел енергия- не се знаят праговете още.какво и пречи да се регистрира не мога да разбера, а може и добра работа да и намеря. Естествено ако откаже 3 пъти работа оттам ще я изхвърлят. Програмите в БТ са краен вариант- а без хич?? като напускаш работа през седмица, две по- добре ли е?? Когато съм нямала нищо и за 100 лв сам се молила миличка, редила съм се за обед и в евангелската петдесятна...така, че...пак казвам човек когато е в нужда и света ще обърне, а пък за децата ..съвсем.
И да кажа само- за да няма недоверие към Даниела- нека потърси публичност в местните медии поне работа да и намерят- но знаеме ли колко иска госпожата- не, какви умения има...!В БТ за Филиповци също се мръщят на 200 лв.Ако някой знае директорски места свободни да се обади.
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Фев 2009, 12:23

ikonomikabg на 17 Фев 2009 10:59 am
донна, с цялото ми уважение към теб- не си права. не може просто да чакаш на държавата, дори от гледна точка да родиш 6 деца като знаеш че не може да ги осигуриш....не е много в ред.но това е друга тема.. трябва и нещо да се върши.
Значи говаря за подпомагане по чл.9 от социалните- там дохода се дели според членовете на семейството, възрастта на децата и тнт.умножава се по коефицент и тнт. Тя за това ли говори? представят се бележки за дохода назад и тнт. това ли надвишава? защото се съмнявам мъжа и да го осигуряват на 400 лв, а и тя е безработна с много деца като се сметне може и да влезе за месечна помощ по чл. 9. И тя се изчислява индивидуално! не знам за какви 402 лв по закон говорите. И веднага се сещам че занапред може да осигуряват мъжа и на по малък праг- тук в сф по частните фирми е около 300 лв масово- не квалифициран труд говоря. От написаното от госпожата виждам също че няма особено желание и за БТ- да, само че една регистрация в нейния случай върши работа- иска се например- засега- 6 мес. назад и юли се пускат молби за подпомагане с ел енергия- не се знаят праговете още.какво и пречи да се регистрира не мога да разбера, а може и добра работа да и намеря. Естествено ако откаже 3 пъти работа оттам ще я изхвърлят. Програмите в БТ са краен вариант- а без хич?? като напускаш работа през седмица, две по- добре ли е?? Когато съм нямала нищо и за 100 лв сам се молила миличка, редила съм се за обед и в евангелската петдесятна...така, че...пак казвам човек когато е в нужда и света ще обърне, а пък за децата ..съвсем.
И да кажа само- за да няма недоверие към Даниела- нека потърси публичност в местните медии поне работа да и намерят- но знаеме ли колко иска госпожата- не, какви умения има...!В БТ за Филиповци също се мръщят на 200 лв.Ако някой знае директорски места свободни да се обади.

Благодаря за насоките- предполагам Даниела ще ги прочете, но моля за в бъдеще да се въздържате от съвети по отношение болднатото.
В тази държава всеки си предлага уменията, като как да се "прецака" системата/ ако не знаете- системата сме самите ние/. При това именно от Вас звучат доста нелепо, именно защото сте получавали обезщетения, сумите за които идват не от тарикатите, а от коректните платци.
Хайде, мОлА ви се.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот danisedem » 20 Фев 2009, 15:45

Първо искам да благодаря за пожеланията за бързо оздравяване.Е изписаха ни но за съжаление не напълно оздравяли.С две рецепти за домашно лечение защото отделението е пълно има голяма епидемия на плеомония и няма места в отделението.На госпожата ,която ми дава такива ценни съвети също благодаря.Госпожо първо за социалните не знам какво Ви е казала Вашата позната.Аз когато питах ми изчислиха така.На съпруга ми дохода от месец юли-2008 до месец декември 2008 е 4442 лева.Това е БРУТЕН доход .Но в социални искат не чистия доход а брутния.Слагат и детските добавки по 150 лева на месец.Умножават ги по нужните коефициенти и сумата за 8 човека е 402 лева и стотинки.А относно борсата аз съм била на борса.От там работа така и не ми намериха.Отписах се още преди да родя най малкия когато започнах работа.И още нещо.Програмите са зя майки с деца от 3 до 5 години.Не си мислете,че не съм проверила.А също и съм работила.Относно църквата -да помагат ми децата ми са нахранени на обяд и с научени уроци.Също така и в неделното училище ,което посещават учат за нещата от живота.Но госпожо това не е секта където ти помагат финансово за да те задържат.И последно .Ето от месец октомври за трети път се налага детето да остане или у дома или в болница.Сега още 10 дни сме на домашно лечение.Едновременно с това започват и лечение на анемията което по думите на лекарите може да продължи и 20 дни и 2 месеца.През това време детето не трябва да посещава детска ясла.След първите 20 дни трябва отново да отидем в детска клиника -Варна за изследване на кръвта за таласемия.Защо си мислите,че на мен ми е много лесно да искам помощ и да не си намеря работа.Искам да Ви попитам ако Вие сте наясно с тези неща предварително бихте ли ме наели на работа?Бихте ли се съгласили незавесимо ,че повечето време ще съм у дома да ме задържите и да ми плащате болнични.Едва ли.Да не говорим,че на доста места още като те наемат те предупреждават относно болничните.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот vega » 20 Фев 2009, 15:48

Едва сега я видях тази тема, та и аз да се изкажа.
Хората са с различен темперамент и може би оттам първоначалното впечатление от Дани7, малко нервничка изглежда. Аз, обаче добре я разбирам. Имам четири деца, да са ми живи и здрави, а и нейните. Подкрепям я напълно. Понеже изчетох всички мнения наведнъж, направи ми впечатление следното: Мъжете/повечето/ и момите - "срам, да не си раждала!" и се втурнаха да раздават презервативи. Срамежливо се прокрадна и намек за произхода на майката /че то в България само циганите раждат повече от две деца и то с едничката цел да сринат бюджета/. Сериозно, трудно намира работа една майка на едно дете, та какво остава на шест. Та тези, които й казват "не мързелувай, ами върви да работиш" да си направят следния опит: потърсете си работа, но като кажете на "бъдещия си работодател", че сте майка на малко дете. Освен това, работеща майка на шест деца!!! Докато тя е на работа какво правят децата. Кой ще гледа най-малкото, кой ще помага за уроците на по-големите, кой ще ги придружава след 8ч., в духа на новите нрави /не че съм против тях/. Аз го зная от опит, благодаря на колегите, които виждам че го разбират и без да го преживяват. Това, което искам да кажа е, че наистина държавата ни не си знае приоритетите. И между другото, аз не плащам такса за детската градина на четвъртото си дете, не плащах и за третото. Ако на някой му се вижда нищожна сумата от 30,40 лева за такса, да знае, че не е. Това са парите за ученическа карта за автобус на едно от другите деца.
Приятна събота и неделя на всички.
vega
Потребител

Мнениеот Гост. » 20 Фев 2009, 18:03

vega на 20 Фев 2009 02:48 pm
.......... Имам четири деца, да са ми живи и здрави, а и нейните. ........

Шапка ви свалям за куража! :)
Едно дете в семейство напоследък е стандарт, две са по-скоро изключение, а повече от две деца- винаги заслужава адмирации за родителите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2009, 08:50

Има нещо сбъркано като, че ли - не може да намаляват децата на България.
Впрочем, това е тенденция поне от 30-40 години - и преди намираха начин да не раждат.
Имаше много разпространен слух в нашето начално училище - на ромките им правели инжекции, за да не раждат. Дано, да не е вярно.
Като гледам вече навсякъде има симпатични индийски черти, така че трябва да свикваме.
И да отвикваме, разбира се - от мисълта, че сме нещо повече от другите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Фев 2009, 09:34

Иване ,що не идеш да се лигавиш някъде другаде?
donna
Старши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Юли 2009, 02:41

да се надяваме че при новото правителство на никоя майка няма да и се наложи да търси помощ
danisedem
Младши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Юли 2009, 02:42

и някой закони ще се променят
danisedem
Младши потребител

Мнениеот danisedem » 19 Авг 2009, 21:19

Дано не си останем само с надеждите
danisedem
Младши потребител