начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Отказ за плащане на наем

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за плащане на наем

Мнениеот imperatora11_11 » 07 Мар 2009, 20:47

Продадох временен търговски обект,плащам наем за земята на която се намира.Получих част от уговорената сума за покупката без документ и без свидетели.Купувачът работи вече два месеца,заплатил е единия наем,който е пристигнал на мое име.През времето през което работи направих проучване как мога да му прехвърля задълженията към наемодателя(наем,ток).Това може да стане чрез явяване на търг или ако продам своята ЕТ.Двата месеца през,които работи му бяха достатъчни да провери какви са печалбите на обекта,навярно не отговарят на очакванията му и сега иска да му върна парите(цялата сума),а аз да си получа обекта.Изнудваме като заявява,че няма да плаща наема,тока и така ще прекъсне моите взаимоотношения с наемодателя и аз ще бъда принуден да махна ВТО .Той е наясно,че не мога да продължа дейността си във ВТО,поради обективни причини.Иска сваляне на уговорената цена или разваляне на"сделката" впротивен случай ще заведе иск за измама.

ВЪПРОС:Посъветвайте ме какво да правя,не мога да се върна назад?
imperatora11_11
Нов потребител

Re: Отказ за плащане на наем

Мнениеот imperatora11_11 » 07 Мар 2009, 21:35

Мен ме устройват парите,но купувачът казва,че си ги иска,защото всъщност е купил нещо,което няма да му носи печалба,след като няма ток и договор с наемодателя.И да припомня,че това ще стане по негова вина.
imperatora11_11
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 13:45

Всеки носи така наречената "преддоговорна отговорност", така че не е невъзможно да се намери формулата за успешно противодействие.

Впрочем всеки научи прокуратурата - "Ще те дам на прокурор".

Каква измама има тук, тъй като Вие сте имали типично граждански отношения - той не се е подлъгал по невярна (неточна) информация.

Че то всеки шампоан против пърхот е измама, така или иначе.
Сега, прокуратурата ще седне на сергията на пазара и ще раздава присъди.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 18:47

Решението е да вземете бързо документите и да заведете дело срещу наемателя на ВТО - като го осъдите да си плаща и т.н.

Мисълта ми е, ако не е толкова трудно (и ако не е вече късно) - да се свържат като скачени съдове - задълженията Ви към общината със задължението на наемателя към Вас.

Да си е правил сметката пък Вашия наемател.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот milletti » 10 Мар 2009, 23:33

Най-вероятно имате сключен договор за наем с общината и е сигурно, че нямате право да пренаемате обекта.
Най-добре седнете на по питие с Вашия "наемател", от парите, дето Ви е дал приспаднете неплатен наем, ток и т.н. и върнете останалото. За съжаление не сте в позиция да вдигате пушилка и да търсите права.
А ако толкова не Ви е изгодно да осъществявате дейност в конкретния обект, прекратете Вашия договор за наем. Предполагам това е възможно с едномесечно предизвестие.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Взаимопомощ